Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

“Η μόνη μας πατρίδα τα παιδικά όνειρα μας”



Όνειρα...τι ωραία λέξη...τι μαγική. Κρύβει μέσα της μυστήρια, αγωνίες, πάθη.



Κάθε άνθρωπος κυνηγά το όνειρο του, τι είναι όμως αυτό που πραγματικά κυνηγά;



Κανείς δεν μπόρεσε να μάθει τι σημαίνει στα αλήθεια η λέξη...όνειρο.



Ωστόσο η λέξη πρέπει να προέρχεται απο τα Ομηρικά χρόνια, (όναρ) και το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι ο άνθρωπος από τα βάθη των αιώνων προσπαθεί να εξερευνήσει τις εικόνες που προέρχονται απο τις υποσυνείδητες γωνιές του μυαλού του, ίσως ακόμη και της ψυχής του.



Googlάρωντας προσπαθούσα να βρω έναν ακριβή όρο για τη λέξη όνειρο.



Δεν υπάρχει πουθενά, το μόνο που βρήκα και μπορώ να σας καταθέσω είναι το εξής:



Τα όνειρα είναι κληρονομική διαδοχή των εικόνων , τις ιδέες , συνασθήματα και αισθήσεις που συμβαίνουν χωρίς τη θέλησή τους στο μυαλό κατά τη διάρκεια ορισμένων σταδίων του ύπνου.



Το περιεχόμενο και ο σκοπός των ονείρων δεν είναι ακόμα κατανοητό.



Το βρήκα κάπως ξερό, αλλά αμέσως σκέφτηκα την ανάποδη εκδοχή....και ποια είναι αυτή; Ο εφιάλτης.



Οι αρχαίοι έδωσαν το όνομα του Εφιάλτη στο κακό όνειρο, στα κακά μαντάτα, ή σε σκέψεις που τρικλίζουν τη ψυχή και την καρδιά. Αν χωράει το αν στην ιστορία, εάν ο εφιάλτης δεν είχε οδηγήσει τους Πέρσες από το κρυφό μονοπάτι που οδηγούσε στην “πλάτη¨των Σπαρτιατών θα μιλάγαμε για την πιο ονειρική νίκη σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, όπου μια χούφτα άνθρωποι θα νικούσαν πολυάριθμες στρατιές Βαρβάρων, που σύμφωνα με τον Ηρώδοτο, η θάλασσα είχει σκεπαστεί από τα πλοία τους.



Οι παραπάνω σκέψεις ξεπήδησαν στο μυαλό μου όταν είδα γραμμένο σε έναν τοίχο, “τα παιδικά μας όνειρα η μόνη μας πατρίδα”. Και ίσως αυτή η φράση να είναι η πιο ουσιαστική που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.



Μια φράση, που σε πάει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς και η ψυχή σου ευφραίνεται.



Κλείστε απλά τα μάτια και φέρτε τον εαυτό σας, παιδί...αμέσως ένα αυθόρμητο χαμόγελο θα χαραχτεί στο πρόσωπα σας....Θυμηθείτε τα όνειρα που κάνατε παιδιά, τελικά αυτά είναι η μοναδική πατρίδα την στιγμή που οι “κυβερνούντες” έχουν μπει σε διαδικασία πωλητηρίου της δικής μας αξιοπρέπειας.



Τα παιδικά μας όνειρα, είναι αυτά που μας κρατάνε όρθιους, απέναντι στις εξελίξεις και τις διαδικασίες ξεπουλήματος της πατρίδας μας και όχι μόνο.



Αυτά είναι που μας δίνουν δύναμη ενάντια σε όλους τους Αμερικανοεβραίους και προβοκάτορες που πασχίζουν να σβήσουν όχι μόνο τη χώρα από το χάρτη, αλλά και εμάς τους ίδιους και τις ψυχές μας.



Βρήκαν όμως ισχυρό και απροσπέλαστο εμπόδιο...τα παιδικά μας όνειρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου