Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα χρόνια του μνημονίου το παρεμπόριο ανθεί στην πόρτα του υπουργείου Οικονομικών

Το παρεμπόριο ανθεί ακόμη και στην πόρτα του υπουργείου Οικονομικών. Ένα φωτο-ρεπορτάζ του Πινακίου είναι αρκετό για να αποτυπώσει την κατάσταση, στους δρόμους εκεί που το παρεμπόριο έχει πάρει άγριες διαστάσεις την ίδια ώρα που το υπουργείο Οικονομικών “ξεζουμίζει” με φόρους-χαράτσια έμπορους που βλέπουν το αδιέξοδο σε απόσταση αναπνοής.



Δεν έφτανε η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τους πάντες, που οι θέσεις εργασίας χάνονται κάθε μέρα με αριθμητική πρόοδο πια....άνθρωποι που δεν καταβάλουν μισό ευρώ φόρο στο κράτος πλουτίζουν χάρις την ανέχεια και την αδιαφορία του υπουργείου.




Κωμικοτραγικές καταστάσεις εν έτη 2011, όταν πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου γιατί ο κόσμος κόλλαγε στο μέτωπο του μουσικού που έπαιζε κλαρίνο χαρτονομίσματα και ο τελευταίος δεν τους έκοβε απόδειξη....(!!!!) ενώ την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Επικούρου, μια νταλίκα ξεφόρτωνε ένα ολόκληρο κοντέινερ...αφορολόγητα προϊόντα.




Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε στο παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών στην πόρτα σχεδόν, στην Καραγιώργη Σερβίας γυναίκα να πουλάει βεντάλιες, ενώ απέναντι από το υπουργείο Εξωτερικών και πίσω από τη Μεγάλη Βρετάνια, μεσήλικας άνδρας είχε κάνει γκαλερί στο δρόμο και πούλαγε πίνακες, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα μια άλλη γυναίκα πουλούσε βότανα.



Και όλα αυτά στα πιο κεντρικά σημεία των Αθηνών, ενώ στην Ακαδημίας στο ύψος της νομικής δεκάδες έγχρωμοι άνδρες, έχουν στήσει το δικό τους παζάρι με τσάντες, ρολόγια, γυαλιά ηλίου.



Και η πλατεία των Αγανακτισμένων -όπως τείνει να μεταονομαστεί η πλατεία Συντάγματος- έχει γεμίσει μικροπολιτές που κόντρα σε αυτά που φωνάζουν 42 μέρες τώρα οι Αγανακτισμένοι αυτοί αισχροκερδούν.




Καταγγελλίες που έφθασαν σο ΠΙΝΑΚΙΟ κάνουν λόγο για μπουκάλια με νερό του μισού λίτρου να πουλούνται ακόμη και 1,5 ευρώ....ενώ η μερίδα οι λουκουμάδες 4!!!!!






Δείτε καρέ-καρέ τι κατέγραψε η κάμερα του ΠΙΝΑΚΙΟΥ, τα συμπεράσματα δικά σας





Γκαλερί έχει μετατρέψει την πίσω πλευρά της Μεγάλης Βρετάνιας, ένας άνδρας που πουλά τα έργα του αμέριμνος απέναντι από το υπουργείο Εξωτερικών.












Λίγα μέτρα πιο κάτω απο την "γκαλερί" και στις αρχές της Πανεπιστημίου στο φανάρι που οδηγεί στο πεζόδρομο της Βουκουρεσίου, πωλούνται βότανα....φυσικά χωρίς απόδειξη













Ότι τραβάει η ψυχή σας, τσάντες, ρολόγια, γυαλιά ηλίου την ίδια στιγμή λουκέτα βάζουν τα αντίστοιχα μαγαζιά, καταστηματάρχες και υπάλληλοι μένουν στο δρόμο, αλλά το παρεμπόριο ανθεί...
















Στην πλατεία των Αγανακτισμένων -όπως τείνει να μετανομαστεί η πλατεία Συντάγματος- πωλούνται ομπρέλες, ενώ στο βάθος ένα άλλος "πωλητής" έχει απλώσει την πραμάτεια του και πουλάει φο-μπιζού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι επίσημες πωλήσεις κοσμημάτων και αξεσουάρ έχουν πτώση πάνω από 50% το α΄εξάμηνο το 2011










Στην πόρτα σχεδόν του παραρτήματος του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας πωλούνται από την εικονιζόμενη βεντάλιες, όλων των χρωμάτων & των σχεδίων














8 Ιουλίου 22:32 κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία Ομονοίας, μια ολόκληρη νταλίκα, ένα κοντέινερ αδειάζει τα εμπορεύματα του, φυσικά δεν υπήρχε τιμολόγιο, ή δελτίο αποστολής και οι του ΣΔΟΕ προφανώς γυρνάγανε στα κλαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου