Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τα μνημόνια «θέρισαν» 1245 ψυχές...ενώ 3.124 Έλληνες αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Στοιχεία ΣΟΚ από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ
Η επιχείρηση «αφανίστε» τους Έλληνες με κάθε τρόπο φαίνεται να στέφεται με απόλυτη επιτυχία...Οι ψυχροί αριθμοί σκιαγραφούν την θανατηφόρα επίδραση των μνημονίων, των δοσίλογων κυβερνήσεων και των (Παπα)δήμιων στην Ελλάδα!
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 1.245(!)  έφτασαν συνολικά οι αυτοκτονίες την τριετία 2009-2011 (από τότε που το ΔΝΤ μπήκε στη ζωή μας)  με βάση τα δελτία των ληξιαρχείων της χώρας και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες,που συλλέγει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με την βούλα της...ΕΛΣΤΑΤ
Το έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Στο έγγραφό του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοχειρίες το 2009 ανήλθαν σε 391, το 2010 σε 377 και το 2011 σε 477, συνολικά δηλαδή 1.245 αυτοκτονίες την τριετία. Όπως όμως εξηγεί ο κ. Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Η έρευνα
Ως προς τη μεθοδολογία, η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού, συλλέγει από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στατιστικά δελτία θανάτου. Στα δελτία αυτά, τα οποία συμπληρώνονται από τον Ληξίαρχο με βάση τα Ιατρικά Πιστοποιητικά θανάτων, αναφέρεται η αιτία θανάτου, και ειδικότερα, στην περίπτωση βίαιου θανάτου, καταγράφεται αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία. Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ σε περιπτώσεις αδιευκρίνιστης αιτίας θανάτου, προβαίνει σε συμπληρωματικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις ιατροδικαστικές αρχές και αν δεν υπάρξει οριστικός χαρακτηρισμός (αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία) από τους ιατροδικαστές, οι περιπτώσεις αυτές κατατάσσονται στις «αδιευκρίνιστες».

Οι απόπειρες...

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε μειωμένο αριθμό αυτοχείρων αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1.1.2009 έως 23.08.2012 σε 3.124 πανελλαδικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου