Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Το τελευταίο δελτίο της ΕΡΤ – Η αναγγελία Κεδίκογλου – Και η άλλη όψη του νομίσματοςΜε δάκρυα στα μάτια σχεδόν και με εμφανή τη συγκίνηση οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ γνωστοποίησαν στο δελτίο τους πως οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και με υπουργική απόφαση η ΕΡΤ κλείνει. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο από αυτή τη στιγμή.  Κλείνοντας το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι σαν να θάβεται ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας. Κρίμα και πάλι κρίμα. Δείτε το τελυταίο δελτίο:


Η αναγγελία Κεδίκογλου
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε αναγγελία του υπογράμμισε:
"Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
"Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Σταματούν οι μεταδόσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ", τόνισε .
"Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η άλλη όψη του νομίσματος
Οι εργαζόμενοι πάντα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης σε αυτές τις περιπτώσεις...Όμως, όλοι εμείς που ζήσαμε στον ιδιωτικό τομέα και κάναμε δημοσιογραφία εκεί, ήρθαμε αντιμέτωποι με κακές συμπεριφορές ανωτέρων και τις κατάπιαμε, κάναμε ντουμπεκί όταν μέναμε απλήρωτοι με το φόβο μην πάνε στράφι τα ξενύχτια και οι κόποι μας. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε όταν έκλεισαν οι εφημερίδες, μεγάλες και μικρές, κανείς δεν έκλαψε όταν τα κανάλια απέλυαν σωρηδόν κόσμο και άνοιγαν ξανά τις «αγκαλιές» τους μόνο για μπλοκάκια των 400 ευρώ. Και σίγουρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν ένιωθαν αυτό τον Γολγοθά των συναδέλφων του Άλτερ...Δεν το γράφω εκδικητικά μα κάποια στιγμή η ΕΡΤ θα έσκαγε και θα έπαιρνε μαζί της πολλούς. Οι καλοί δημοσιογράφοι είναι αυτοί που κρατάνε αρχείο. Όταν λοιπόν ο Μόσιαλος το είχε προαναγγείλει πως θα έμπαινε λουκέτο στην ΕΡΤ τι έκαναν όλοι οι «μεγάλοι» δημοσιογράφοι που είχε στο δυναμικό της, για να αμυνθούν και να υπερασπιστούν τη δουλειά τους πίσω από τα τείχη; Απολύτως τίποτα...βέβαια αυτοί θα βρουν δουλειά βάσει των επαφών τους και του ονόματος τους, αλί από τους μάχιμους ρεπόρτερ. Αυτή είναι μια κουβέντα που έπρεπε να είχε γίνει από χθες, άλλο όμως το "διορθώνω τα κακώς κείμενα" και άλλο το "κλείνω πραξικοπηματικά την ΕΡΤ". Τέτοια κίνηση υποκρύπτει άλλου είδους κίνητρα (υπέρ ποιων άραγε συμφερόντων) και σίγουρα όχι την εξυγίανση του οργανισμού. Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένα κομμάτι της ζωντανής ιστορίας μας ξεριζώθηκε βίαια. Από σήμερα η επίσημη φωνή του Ελληνισμού στα ραδιοκύματα και όλον τον κόσμο έπαψε να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου