Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Το πρώτο μυθιστόρημα της Λιάνας Δενεζάκη είναι γεγονός – Τίτλος του «το σμαράγδι και η θάλασσα» - Ο μυστικός έρωτας της αυτοκράτειρας Θεοδώρας μέσα από την πένα της Λιάνας Δενεζάκη θα σαγηνεύσει το αναγνωστικό κοινό φέτος το καλοκαίριΕίναι από τους ανθρώπους που δεν καυχιούνται γι’ αυτά που κάνουν αλλά είναι από αυτούς που δημιουργούν συνεχώς και δείχνουν ακούραστοι. Ο λόγος για την συγγραφέα και εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη η οποία πριν λίγες ημέρες παρουσίασε το πρώτο της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη «Το Σμαράγδι και η θάλασσα».
Η Λιάνα προσπαθεί μέσα από την πένα της να σκιαγραφήσει μια προσωπικότητα που έχει σαγηνεύσει γενεές ιστορικών, την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.   

Μέσα το πρώτο της μυθιστόρημα  η Λιάνα Δενεζάκη φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει, έπειτα από μεγάλη έρευνα, στοιχεία τα οποία περιπλέκονται με την ερωτική ζωή της ισχυρής γυναίκας λίγο πριν διαβεί τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα στο πλάι του Ιουστινιανού. 

Το Πινάκιο βρέθηκε στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στο Παλαιό Φάληρο και σας μεταφέρει  κλίμα και εικόνα.


Η ιστορία
Για να μην προδώσουμε την ιστορία σας αναφέρουμε τι αναγράφει το οπισθόφυλλο: «Έφηβος ήταν ο Δημήτριος όταν το έσκασε από τις Συρακούσες. Κυνηγημένος από τους θεούς και προδομένος από τον Εκηβόλο, τον άρχοντα της περιοχής, μπαίνει σε ένα εμπορικό καράβι για να σωθεί. Πιάνεται αιχμάλωτος από πειρατές, αντρεύει και σμιλεύεται από τους ληστές της θάλασσας, μέχρι που συναντά τη Θεοδώρα, μια τυχοδιώκτρια, μια θεατρίνα του Ιπποδρόμου, με την οποία έχουν περισσότερα κοινά από όσα εκείνη τη στιγμή μπορούν να υποθέσουν.
Όταν οι δρόμοι τους χωρίζουν, η Θεοδώρα βρίσκει την τόλμη να ονειρευτεί το θρόνο της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που ιδρύθηκε ποτέ κι εκείνος το θάρρος να επιστρέψει για να διεκδικήσει το σμαράγδι που ο Εκηβόλος τού έκλεψε: την Αριάδνη.
O έρωτας κι η ελευθερία µέσα στη νύχτα µόνο µπορούν να γεννηθούν και στη φωτιά των άστρων. Είναι µες στην ουσία του έρωτα το µυστήριο.
Έτσι, όλα όσα στα όνειρά του είχαν ζωή έγιναν πια ένα στο φως του φεγγαριού και στα µακριά λυµένα της µαλλιά».

Διακρίσεις
Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα.
Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!.
Είναι υπεύθυνη ύλης του διαδικτυακού τόπου www.lovecooking.gr και ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία πολλών εκδοτικών οίκων. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Λιάνα Δενεζάκη - Το σμαράγδι και η θάλασσα από Pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου