Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΣΟΚ! 31χρονος στρατιωτικός παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μέσω διαδικτύου

 Πιάστηκε από τους άνδρες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελία 11χρονης!

Στρατιωτικός, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχτές το πρωί στην Κω.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στο «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις και κάνοντας ασελγείς προτάσεις.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου στρατιωτικού.
Ακολούθησε έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του στην Κω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, σπόροι κάνναβης, ένας ειδικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα USB, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα πειστήρια.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στο facebook και συνομιλούσε μαζί τους, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τούς ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e- mail στο11012@hellenicpolice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου