Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Διαβάστε "Το Δόγμα του ΣΟΚ" φέτος το Καλοκαίρι για να μάθετε τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και ποιοι και γιατί θέλουν να ορίσουν τις ζωές μας

Το πιο πολυσυζητημένο best-seller σε ολόκληρο τον κόσμο αυτή την στιγμή δεν είναι άλλο από «Το Δόγμα του Σοκ»!
Και αυτό επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας.  Το Πινάκιο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη προσφέρουν σε δύο από εσάς «Το Δόγμα του Σοκ», αρκεί  να κάνετε like εδώ και στην συνέχεια να στείλετε mail στο pinakio.blogspot@gmail.com 
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο λογαριασμό του facebook του Πινακίου.

Το βιβλίο
Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ικανό να προκαλέσει τσουνάμι ντροπής – αλλά και πολιτικής δράσης, για να σταματήσει επιτέλους η θεραπεία-σοκ.

Πολιτικές μηχανορραφίες και ο ανθρώπινος φόρος αίματος
Στο Δόγμα του Σοκ, ένα από τα καλύτερα οικονομικά βιβλία του 21ου αιώνα, η Κλάιν περιγράφει λεπτομερώς τις πολιτικές μηχανορραφίες και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές σε χώρες που αντιστέκονται. Ζωγραφίζει ένα ανησυχητικό πορτρέτο ύβρης όχι μόνο από την πλευρά του Φρίντμαν, αλλά και από όσους ασπάστηκαν τα δόγματά του, επιδιώκοντας συχνά να υλοποιήσουν τους στόχους των εταιρειών.
Η παρουσίαση της νεοφιλελεύθερης οικονομικής θεωρίας από τη Ναόμι Κλάιν είναι εντυπωσιακή. Ανατέμνει τις ιδεολογίες του ελεύθερου εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης, οι οποίες συγκαλύπτουν τη συνωμοσία που αποβλέπει στην ιδιωτικοποίηση των πολέμων και των καταστροφών, ξεσκεπάζοντας τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πλουσίων, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει την απομάκρυνση της Αμερικής από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση η οποία ελέγχεται από πολλαπλά, ανταγωνιστικά, αφειδώς χρηματοδοτούμενα και σκοτεινά ειδικά συμφέροντα.
Το βιβλίο της Κλάιν είναι η ανάλυση που τόσο πολύ χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το φεουδαλισμό που κρύβεται κάτω από την αμφίεση της «ελευθερίας».
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Η συγγραφέας που τόλμησε...
Η Ναόμι Κλάιν γεννήθηκε το 1970 στο Μόντρεαλ. Είναι βραβευμένη δημοσιογράφος, συγγραφέας και κινηματογραφίστρια.
Το πρώτο της βιβλίο, το διεθνές best seller No Logo, μεταφράστηκε σε είκοσι οχτώ γλώσσες και χαρακτηρίστηκε «βίβλος των κινημάτων» από τους New York Times. Γράφει στο Nation και στον Guardian και υπήρξε ανταποκρίτρια του Harper’s Magazine στο Ιράκ.
Το 2004 παρουσίασε το The Take, ένα ντοκιμαντέρ για τα κατειλημμένα εργοστάσια της Αργεντινής, του οποίου υπήρξε συμπαραγωγός μαζί με το σκηνοθέτη Άβι Λιούις.
Είναι πρώην μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics) και επίτιμη διδάκτωρ Πολιτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου King College της Νέας Σκοτίας.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Canadian National Business Book Award και το Le Prix Médiations.

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

    Η ανάρτηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραγιαννάκης Αιμίλιος31 Ιουλίου 2013 στις 12:58 π.μ.

    Πολύ ωραίο δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διαγωνισμος δημοσιευθηκε στο http://DIAGONISMOS.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μακαρι να το κερδιζα! στελλα μπακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ioanna Pipi ωραιο δωρο για το καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή