Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Άννα Νικολαΐδη: Μεγάλη απήχηση το νέο ντοκιμαντέρ για τον εθελοντισμό!



Επιτυχημένη η δράση της συγγραφέως - ερευνήτριας 























Η υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας EKΠΑ, Άννα Νικολαΐδη που είχε κάνει το βιβλίο της ‘’ Το ηθικό υπόβαθρο της ΕΚΕ στις ΜΚΟ και τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα’’ ντοκυμαντέρ με τίτλο «Μετανάστες Εθελοντισμός και Προσφορά» ,επέστρεψε με κάτι νέο και επίκαιρο.
Η γνωστή συγγραφέας ετοίμασε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια», στο οποίο εδραιώνεται επιστημονικά η φτώχεια ως νόσος. Στο φιλμ παρουσιάζονται δεδομένα από συνεντεύξεις επιστημόνων από το χώρο της ψυχικής υγείας, το χώρο της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και τον ευρύτερο χώρο της ιατρικής με πολύτιμα στοιχεία και έρευνές τους.


Χαρακτηριστικά για τη νόσο της εποχής μιλούν οι εξής: Γεώργιος Βήχας, Χρήστος Γιανναράς, Νίκος Γκιωνάκης, Γιάννης Καλλιάτσος, Ευθύμιος Λαμπρίδης, Αθανάσιος Μπούκαλης, Ρένος Παπαδόπουλος, Παύλος Σακκάς, Χρήστος Τερνιώτης. Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ η κα Νικολαΐδη συνεργάστηκε με την εθελοντική ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής Mix Productions. Μέσα από τα διλήμματα της δημοσιογράφου – σεναριογράφου με εξειδίκευση στο script editing Δώρας Μαδαρού, σε κοινή ιδέα που είχαν, τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου Μιχάλη Μαυρομούστακου τίθενται ερωτήματα αν η οικονομική λιτότητα δημιουργεί ψυχική βλάβη, αν είναι έγκλημα υπό φιλοσοφική σκοπιά, εάν αυτός που βοηθά αυτόν που αντιμετωπίζει τη φτώχεια το κάνει από αλτρουισμό ή απλά λόγω των ηθικών αρχών του. Για το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε και ένα τραγούδι με τίτλο «Αν δεν αλλάξεις» σε στίχους και μουσική του Σπύρου Νίκα με την ερμηνεία της Σουλτάνας Βιβικίδου, ενώ το ορχηστρικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Borek. Μάλιστα, έχει ήδη προγραμματιστεί να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού ενώ σύντομα θα γίνει και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ σε κεντρικό ξενοδοχείο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου