Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε στην παραλία: Το «Τέλος Παρτίδας»

Απόλαυση το διάβασμα στην παραλία
Μετά την βουτιά σας, θέλετε να λιώσετε στην ξαπλώστρα και να απολαύσετε το κρύο ρόφημα σας με την συντροφιά ενός βιβλίου. Το Πινάκιο σας προτείνει το «Τέλος Παρτίδας» της Λιάνας Τσιρίδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.


Η περίληψη
Στο γύρισμα του αιώνα και της χιλιετίας. Στην πόλη που χάνει πια τους μύθους της και μετατρέπεται σε θαμπό σκηνικό για καθημερινές ιστορίες. Στο αστραπιαίο πέρασμα μιας στιγμής, στην ανάσα μιας σύμπτωσης έρχεται η συνάντηση τριών γυναικών.

Σε όλα είναι διαφορετικές. Η νεαρότερη, η Μήτση, από νωρίς ορφανή και πρόωρα μεγαλωμένη μέσα από τις δυσκολίες της. Η δεύτερη, η Μάρα, αστικής καταγωγής και αναθρεμμένη μέσα στο ροζ συννεφάκι του πλούτου και της ομορφιάς της. Η τρίτη, η Σάρα, η ανιδιοτελής και δοτική Εβραία, παγιδευμένη σε κανόνες ζωής που δεν επέλεξε.

Το μόνο τους κοινό στοιχείο: η εμπειρία της αντρικής βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, ομολογημένης ή ανομολόγητης, από εχθρούς ή από αγαπημένους, που λεκιάζει τον καμβά της ζωής τους και βαραίνει το επόμενο βήμα τους.
Η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους δεν είναι ανέφελη, δεν είναι αναίμακτη, δεν είναι ευθύγραμμη. Μα είναι επίμονη. Καταφέρνει να γίνει φωλιά και στήριγμα για την καθεμιά...

Σ’ αυτήν προσπαθούν να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Οι Δευτέρες τους, οι μέρες που πιο πολύ συναντιούνται, σύντομα γίνονται ανάσα, αντίδοτο σε ό,τι τις πνίγει.

Πώς θα τελειώσει η παρτίδα της ζωής τους; Ποιος θα καθορίσει το τέλος; Οι λογικές αποφάσεις, η πραγματικότητα γύρω τους ή τα σκοτεινά τους κομμάτια; Το παρελθόν που ζητάει να επιβεβαιωθεί ή τα θαμμένα συναισθήματα


Διαγωνισμός:
Οι εκδόσεις Ιβίσκος προσφέρουν στους αναγνώστες του Πινακίου ένα αντίτυπο του ««Τέλος Παρτίδας» που υπογράφει η Λιάνα Τσιρίδου. Για να το διεκδικήσετε θα πρέπει  να κάνετε like στην σελίδα του Πινακίου https://www.facebook.com/pinakio να μας στείλετε τα στοιχεία σας στο pinakio.blog@gmail.com και το mail σας να έχει την ένδειξη «Τέλος Παρτίδας»
Ο Διαγωνισμός λήγει στις 18 Αυγούστου, ενώ την επόμενη ημέρα στην σελίδα του facebook του Πινακίου θα ανακοινωθούν οι νικητές.

1 σχόλιο: