Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κανέλλα Χρονοπούλου: Ένας κόσμος, μια ζωγραφιά

Ο ζωγράφος Κανέλλα Χρονοπούλου δίπλα από έργο της
Ανακάτεψε πολύχρωμα χρώματα στην παλέτα την ψυχής της και στην συνέχεια τα αποτύπωσε για να μοιραστεί μαζί μας την άποψη της για το πώς θα ήταν ο κόσμος αλλιώς, πως θα ήταν ο κόσμος αν ήταν μια ζωγραφιά.  

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ο λόγος για την Κανέλλα Χρονοπούλου η οποία πριν λίγες ημέρες παρουσίασε τα έργα της. Ωστόσο στην έκθεση της υπήρχαν και έργα των μαθητών της, οι οποίοι φοιτούν από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο.
«Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό χάρισμα, έχουν αγνή και αμόλυντη φαντασία και μέσα από την ζωγραφική και την σχέση μου μαζί τους, τους την εξωθώ», μας είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει, «Μέσα από την ζωγραφική τα παιδιά αποτυπώνουν τα συναισθήματα τους, δεν θα ήταν υπερβολή να επισημάνω πως  το χαρτί ή ο καμβάς μετατρέπονται σε έναν εσωτερικό καθρέφτη».
Πραγματικά από τις απεικονίσεις των μαθητών της διακρίνει κανείς μια εσωτερική ηρεμία αλλά και μια ισορροπία που προτρέπει σε ωριμότητα.
Η μπαλαρινα της κας. Χρονοπούλου

 Όσον αφορά την ίδια διέπεται από ένα πέπλο μετριοφροσύνης καθώς τα έργα της είναι εξαιρετικά. Μαρτυρούν πως «γεννήθηκαν» από έναν άνθρωπο που τον διακατέχει το πάθος για την τέχνη του, αλλά και  αγάπη για τους γύρω του.  


Μια έλξη, μια μαγεία είναι αυτά που νιώθει κανείς όταν παρατηρεί τα έργα της Κανέλλας Χρονοπούλου. Μια καλλιτέχνιδα η οποία με την παρουσία της και τις επιλογές της, διαμορφώνει ζωές και τις παρασύρει σε έντονα χρωματιστά μονοπάτια. Στην Καβάλα όπου βρέθηκε «δέθηκε» με τους ανθρώπους , ενώ φεύγοντας από την πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας άφησε την δική της (και ίσως ανεξίτηλη) πινελιά.
Τώρα στο Περιστέρι ξανά από την αρχή, ξανά μπροστά σε έναν λευκό καμβά της ζωής προετοιμάζει τις μπογιές της για να χαρτογραφήσει συναισθήματα στις ζωές των ανθρώπων…και οι μαθητές της συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι όμοιο του με παραμύθι.
Δείτε και κάποιες χειροτεχνίες της









Δείτε τα έργα των μαθητών της






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου