Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Μια πετυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για το ΔΑΣ Δραπετσώνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι γυμναστικές επιδείξεις τραμπολίνο του ΔΑΣ Δραπετσώνας που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και σήμαναν ταυτόχρονα και το τέλος μιας ακόμα αγωνιστικής χρονιάς γεμάτη επιτυχίες.
Με εννιά αθλητές όλων των κατηγοριών στο αγωνιστικό τμήμα του και δεκάδες στο μαζικό του τμήμα ο σύλλογος της Δραπετσώνας από το 2002 που ιδρύθηκε πρωταγωνιστεί στο χώρο του τραμπολίνο. Οι αθλητές του βρίσκονται σταθερά στο βάθρο όλων των σημαντικών διοργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας. έχοντας στο πλευρό τους την εταιρεία Καλούσος (www.kalousos.gr) η οποία με αθλητικοιατρικά προϊόντα συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη όλων των στόχων και το 2016.


Κορυφαία στιγμή της χρονιάς ήταν η 6η θέση του Ιωάννη Τοπτίδη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Ισπανία. Ο Έλληνας πρωταθλητής με πολλές πανελλήνιες νίκες στο ενεργητικό του πήρε επίσης μέρος και στο Διεθνές μίτινγκ "Κύπελλο Θερμαϊκού" όπου κατέλαβε την 2η θέση στο αγώνισμα του αλλά και την 1η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο μαζί με τον συναθλητή του Ντερεμπασιάν Αρμέν.
Ο Ντερεμπασιάν Αρμέν και οι Καλπακσή Αγγελική, Γκιουλάκη Σπυριδούλα. Γιαννάκος Κωνσταντίνος, Μέρμηγκας Θανάσης, Γκιουλάκη Σπυριδούλα αποτελούν το μέλλον του συλλόγου έχοντας ξεκινήσει ήδη τη συλλογή μεταλλίων στις ηλικιακές κατηγορίες τους.
«Από το 2002 μέχρι σήμερα ο ΔΑΣ Δραπετσώνας πρωταγωνιστεί σε ένα Ολυμπιακό άθλημα όπως είναι το τραμπολίνο. Σε όλες τις διοργανώσεις οι αθλητές μας είναι στο βάθρο.

Πρόκειται για ένα πολύ θεαματικό άθλημα. Το παιδί αποκτά την απόλυτη ισορροπία του σώματος, είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, είναι ευχάριστο αγώνισμα και στην αρχή ειδικά τα μικρά παιδιά μπορούν να το δουν και σαν παιχνίδι ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται. Είναι πολύ βασικό άθλημα η γυμναστική και κατ επέκταση το τραμπολίνο. Ακόμα και κάποιος που θέλει να παίξει μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και οποιοδήποτε άλλο άθλημα είναι σημαντικό να ξεκινήσει πρώτα δυο τρία χρόνια τραμπολίνο και μετά να πάει όπου του αρέσει. 

Θα έχει αποκτήσει φυσική κατάσταση, ισορροπία, πειθαρχία σώματος και μετά θα είναι πολύ πιο έτοιμος. Εμείς δεχόμαστε τα παιδιά από 3,5 χρονών. Ένα παιδί όμως για να κατέβει σε αγώνες πρέπει να κλείσει τα οκτώ του χρόνια που σημαίνει ότι έχουμε όλο το χρόνο να δουλέψουμε σωστά και συστηματικά με το παιδί» δήλωσε ο Άρθουρ Ιερεμιάν, ο προπονητής του συλλόγου από τότε που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα βάζοντας πλέον τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και προσβλέποντας σε ένα Ευρωπαϊκό μετάλλιο τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου