Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Την όμορφη πόλη την κάνουν οι «όμορφοι» άνθρωποι

Ο Μπάμπης Δούναβης, ο δήμαρχος του Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και εθελοντές ενημερώνουν τους πολίτες

Την όμορφη πόλη την κάνουν οι «όμορφοι» άνθρωποι. Ένας από αυτούς είναι ο Μπάμπης Δουνάβης. Ένας νεαρός Περιστεριώτης ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και του έδωσαν μια θέση στα κοινά της πόλης. 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Ο κ. Δούναβης είναι ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δικαιώνει τους πάντες για την επιλογή τους στο πρόσωπο του.
Ο νεαρός αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και η φωνή του στο συμβούλιο της πόλης της δυτικής Αθήνας έρχεται να την κάνει ακόμη πιο ανθρώπινη, ακόμη πιο ευαίσθητη, ακόμη πιο λειτουργική.
Κάθε μέρα ο ίδιος δυσκολεύεται κατά την διέλευση του στους δρόμους της πόλης καθώς οδηγοί που κοιτούν την ευκολία τους παρκάρουν καβαλώντας πεζοδρομία ή ακόμη ανεβάζουν το χειρόφρενο τους καταπατώντας της διαβάσεις ΑμεΑ.


Ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα αντιμετωπίζουν έναν Γολγοθά ακόμη και για την πιο εύκολη μετακίνηση τους.
Έτσι  ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει και στην συνέχεια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της πόλης του Περιστερίου.
Πρώτοι που τον στήριξαν στην σκέψη του αυτοί ήταν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Δήμου Περιστερίου προχώρησαν το μεσημέρι του Σάββατου 28 Μαΐου 2016 στην οδό Αιμιλίου Βεάκη σε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων, προκειμένου τα πεζοδρόμια και οι ράμπες να είναι προσβάσιμα για όλους!
Με την παρουσία Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εθελοντών προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι ΟΛΟΙ έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κινούνται και χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο για τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Ένα σοβαρό πρόβλημα και για την πόλη του Περιστερίου είναι τα εμπόδια και τα παράνομα παρκαρίσματα. Παρόμοιες δράσεις με τη διανομή φυλλαδίου θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλους, ωστόσο, θα πρέπει ο καθένας μας να συμβάλει στην αντιμετώπισή του.


Τέλος θα σας προτείναμε να διαβάσετε την συνέντευξη που είχε δώσει ο Μπάμπης Δούναβης στο Πινάκιο. Θα διαπιστώσετε πως τότε ονειρευόταν και τώρα παλεύει για μια πόλη πιο όμορφη…και αυτό θα είναι κατάκτηση όλων μας αν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου