Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«Βασιλιάς» ο Παπαγιάννης



Ο Γιώργος Παπαγιάννης έγραψε ιστορία στο NBA draft και πλέον είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρο του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Στην καλύτερη θέση, το Νο13, που έχει επιλεγεί ποτέ Έλληνας παίκτης βρέθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ ο ύψους 2.19 σέντερ του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός  έγραψε ιστορία στο Barclays Center του Μπρούκλιν, όπου στέφθηκε... «βασιλιάς», αφού τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ ανήκουν από σήμερα στους Σακραμέντο Κινγκς!

Οι αρχικές προβλέψεις τον ήθελαν κοντά στο 50. Με τον καιρό μπήκε στις επιλογές πρώτου γύρου κι εν τέλει -έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στις προπονήσεις- οι Σανς επέλεξαν τον Γιώργο Παπαγιάννη στη θέση Νο.13!

Μας "απογείωσε" με το κουστούμι του υπέρ του Bremain o CEO της Rynair Michael O'Leary



Ο εκκεντρικός αλλά πάντα εφευρετικός CEO της Rynair έστειλε το δικό του μήνυμα για το δημοψήφισμα του Brexit. Φανατικός υποστηρικτής του Bremain δήλωσε και το κουστούμι του...ήρθε σε αυτά τα μέτρα! Φυσικά και η εταιρεία του θα πληγεί αρκετά σε περίπτωση Brexit. Δείτε τον πως φωτογραφήθηκε στον Τάμεση με φόντο το ορόσημο της Βρετανίας...

Μένουν ή όχι Ευρώπη οι Άγγλοι;

Κουκί κουκί μετράνε εκατομμύρια ψήφους αυτή την στιγμή στην Αγγλία. Όλη η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία καθώς στο Νησί η μία ψήφος διαφορά είναι ικανή να αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Brexit ή Bremain: Ο πόλεμος των σκιτσογράφων



Την ώρα που οι Βρετανοί αποφασίζουν για την παραμονή ή όχι στην Ευρώπη οι σκιτσογράφοι έδωσαν με τις πέννες τους και τα πινέλα τους τις δικές τους «μάχες» κάποιες από αυτές κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Πάρτε μια γεύση:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Άγγελος Μπούρας: Ο ηθοποιός που μαγνητίζει τις συνειδήσεις μας

Ο Άγγελος Μπούρας μιλά στο Πινάκιο - Φωτογραφία του Jacobo pachon

Το να είναι κανείς ηθοποιός σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Βασικό όπλο στο εγχείρημα της υποκριτικής σίγουρα είναι το ταλέντο, το οποίο όμως  γεννάται μέσα από την ευαισθησία.
Μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί κανείς να αγγίξει την τέχνη και να εισχωρήσει στα μονοπάτια της ηθοποιίας, Άλλωστε ο κάθε ρόλος για να αποδοθεί χρειάζεται να απορροφηθεί το οποίο σημαίνει πως πρέπει με ευαισθησία να προσεγγίσει κανείς μια άλλη οντότητα.
Ένας ευαίσθητος άνθρωπος είναι και ο Άγγελος Μπούρας. Τον γνώρισαμε πριν λίγες ημέρες σε μια διανομή καινούργιων παπουτσιών TOMS για τα μικρά παιδιά που «τρέχει» το Μαζί για το Παιδί. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του φορέα βρέθηκε στο ΚΥΑΔΑ και δοκίμασε παπούτσια σε παιδιά που προέρχονταν από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Μιλήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, για το πώς αυξάνεται η φτώχεια αλλά και πως ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αποκούμπι ή αν θέλετε μια ανάσα σε όλο αυτό που επικρατεί και στοιχειώνει τις ελληνικές οικογένειες.
Στην συνέχεια συζητήσαμε  για τα επαγγελματικά του βήματα. Αυτή την στιγμή θα περιοδεύσει την Ελλάδα μαζί με ένα πολύ δυνατό τιμ ηθοποιών και μας «προσκαλεί» σε έναν ιδιαίτερο γάμο,  «Στου Κουτρούλη το γάμο».
Σίγουρα ο Άγγελος Μπούρας είναι από τους καλλιτέχνες που εκπέμπουν αυτό το κάτι…που μαγνητίζει συνειδήσεις. Απολαύστε την συνέντευξη που ακολουθεί…

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σαλπάρει για ένα ταξίδι αξιών


Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κουβαλάει μαζί του μια πολύτιμη κληρονομιά που ταξιδεύει από το 1894 έως το σήμερα. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση και τις ελληνικές αξίες, τις μεταφέρει εδώ και 122 χρόνια σε όλους τους Έλληνες.

Αυτή ήταν η αφορμή για τη νέα καμπάνια του Ούζου Πλωμαρίου. Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την καμπάνια είναι φυσιογνωμίες γνώριμες, άνθρωποι απλοί που συμβολίζουν όλους τους Έλληνες, που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να διαφυλάξουν και να υπερασπιστούν τις αξίες που μας ενώνουν και μας δίνουν ελπίδα.

Παρατεταγμένοι σε μια παραλία, τους παρακολουθούμε να βουτούν στη θάλασσα και με κατεύθυνση τον ήλιο, να κολυμπούν προς ένα πλήθος τεράστιων ιστίων που αναδύονται από το βυθό της θάλασσας. Με διαδοχικά μακροβούτια αρχίζουν να σηκώνουν τα επιβλητικά πανιά πάνω στα ιστία. Γιγαντιαία πανιά αναδύονται μέσα από τη θάλασσα και αμέσως φουσκώνουν από τις ριπές του αέρα, αποκαλύπτοντας, γραμμένες επάνω τους, διαφορετικές ελληνικές αξίες. Αξίες διαχρονικές που χαρακτηρίζουν το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αλλά και το λαό μας.

Προνόμιο όλων μια βουτιά κόντρα στον καύσωνα


Μαζί για το παιδί: Υψώνουμε τα τείχη της εκπαίδευσης ενάντια στην παιδική εργασία


Παρατηρώντας κανείς με μια προσεκτική ματιά τα στοιχεία της Eurostat που κάνουν αναφορά στις ηλικιακές ομάδες της εργασίας θα διαπιστώσει πως η μέτρηση ξεκινά από τα 15 έτη.
Το γεγονός αυτό, παρότι είναι νόμιμο, βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το πώς θα ανοίξει η βεντάλια των ηλικιών για την εργασία σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τα επόμενα χρόνια καθώς ο συντελεστής της κρίσης έχει μπει σε εφαρμογή στην εξίσωση της διαβίωσης σε όλη την Ευρώπη.
Στο «Μαζί για το Παιδί» λειτουργούν προγράμματα μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να υποστηρίξει την εκπαίδευση παιδιών, προσφέροντας ένα όπλο στην φαρέτρα τους για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.


Η Υπεύθυνη  Φιλανθρωπικού  Τομέα- Κοινωνική Λειτουργός των «Φίλων του Παιδιού», Χρυσούλα Διαμαντοπούλου μιλά για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός παιδιού που το έχει ανάγκη.  Άλλωστε όπως η ίδια υποστηρίζει «το όραμά μας για τα παιδιά που προστατεύουμε είναι να είναι όλα σχολικά πλαισιωμένα,  και να  ελαχιστοποιηθούν  οι μαθητικές διαρροές λόγω έλλειψης υποστήριξης των παιδιών είτε μαθησιακά είτε οικονομικά» και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «Τα παιδιά είναι το αύριο της κοινωνίας μας. 
Αν τα μεγαλώσουμε φροντίζοντας τις ανάγκες τους, στηρίζοντάς τα, και μαθαίνοντάς τα να ενδιαφέρονται, τότε θα δημιουργήσουμε πολίτες».

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Το σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη για την γιορτή του πατέρα: Η αγάπη προσθέτει χαμόγελα


Του έκαψαν το σπίτι του…



Η Ρόδος καίγεται ακόμη και η Ελλάδα ένα ακόμη Καλοκαίρι με τον γερασμένο εξοπλισμό της που ισοσταθμίζεται με την ανδρεία των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται στο έλεος του πύρινου ολέθρου. Χρέος όλων μας η προσοχή γιατί τα δάση δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στους επόμενους που θα έρθουν στην ζωή.  Στην εν λόγω φωτογραφία, μια από τις πιο θλιβερές εικόνες από την πυρκαγιά της Ρόδου, αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου Νίκου Θεοδωρίδη και αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη νέα περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί.

Μια πετυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για το ΔΑΣ Δραπετσώνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι γυμναστικές επιδείξεις τραμπολίνο του ΔΑΣ Δραπετσώνας που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και σήμαναν ταυτόχρονα και το τέλος μιας ακόμα αγωνιστικής χρονιάς γεμάτη επιτυχίες.
Με εννιά αθλητές όλων των κατηγοριών στο αγωνιστικό τμήμα του και δεκάδες στο μαζικό του τμήμα ο σύλλογος της Δραπετσώνας από το 2002 που ιδρύθηκε πρωταγωνιστεί στο χώρο του τραμπολίνο. Οι αθλητές του βρίσκονται σταθερά στο βάθρο όλων των σημαντικών διοργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας. έχοντας στο πλευρό τους την εταιρεία Καλούσος (www.kalousos.gr) η οποία με αθλητικοιατρικά προϊόντα συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη όλων των στόχων και το 2016.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το τάμα του Βασιλιά


Άλλη μια στιγμή που η Ντίνα Παπαγεωργίου «πάγωσε» τον χρόνο στην Καστοριά και την «κρέμασε» στην «Γυρολιμνιά» αποτέλεσε αφορμή για να γράψω κάτι λίγο πιο λυρικό σε σχέση με την πεζή δημοσιογραφία

Κείμενο: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφία: Ντίνα Παπαγεωργίου από την Γυρολιμνιά 

Οι συντεταγμένες του βασιλιά είχαν από τα χρόνια ξεθωριάσει.
Στο σπαθί του είχαν εμφανιστεί τα πρώτα δείγματα σκουριάς, από τους αδιάκοπους πολέμους μα και τα τέρατα που στοίχειωναν το διάβα του.  Θα ήταν ψέμα αν έλεγε πως είχε βγει αλώβητος από την περιπέτεια του όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε άλλο. Η επιβίωση του -του στοίχησε κομμάτι της ψυχής του.
Η πανοπλία του βαριά και η ανάσα μέσα από αυτήν έβγαινε με πόνο.
Και εκεί όπου έπαψε να πιστεύει στο θαύμα αυτό ξεπήδησε ως δια μαγείας.  Το πρόσωπο του έλαμψε σαν το χαμένο του στέμμα και η ψυχή του απεγκλωβίστηκε από τα δεσμά της. Η νέα πριγκίπισσα που βρέθηκε στο διάβα του του άλλαξε το ρου της ιστορίας του, της ίδιας του της ζωής.  Μα θα διέπραττε ύβρη αν δεν εκτελούσε το τάμα του. Να πάει την πριγκίπισσα του στην αγαπημένη λίμνη των Θεών για να σφραγίσει σε αυτήν τους όρκους αγάπης του.  Έτσι και έγινε. Και τώρα ζουν ευτυχισμένοι και οι Θεοί στέκουν υπερήφανοι καθώς η πιο όμορφη λίμνη τους ποτίζεται με τάματα και αγάπη των ανθρώπων.
Άλλη μια ιστορία που το μυστικό της κρύβεται στο βυθό της λίμνης…

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ο Άγγελος Μπούρας «πρωταγωνίστησε» στο giving του Μαζί για το Παιδί

Ο δημοφιλής ηθοποιός κατά την διάρκεια του giving σε παιδιά


Πρόσφερε TOMS και χαρά σε μικρά παιδιά

Στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης  του Δήμου Αθηναίων όπου το «Μαζί για το Παιδί» μοίραζε σε παιδιά των ωφελουμένων παπούτσια TOMS βρέθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός Άγγελος Μπούρας.

Ο ίδιος μίλησε με παιδιά και γονείς και μάλιστα βοήθησε πολλά μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τα TOMS τους ώστε να επιλέξουν αυτό που τους κάνει.
Χαιρετίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η Ένωση Μαζί για το Παιδί ο γνωστός ηθοποιός τόνισε πως θα είναι υποστηρικτής και σε ανάλογες πράξεις στο μέλλον.

Σχολική Ετοιμότητα: Είναι έτοιμο το παιδί μου να πάει σχολείο;


Της Μαρίας Κώστα Ζώτο, Ειδική Παιδαγωγός- Συνοδός Παράλληλης Στήριξης στα διεπιστημονικά κέντρα Διά...λόγου Τέχνη

Η Σχολική Ετοιμότητα αποτελεί εκείνο το επίπεδο (φυσικής/σωματικής, ψυχοκοινωνικής/συναισθηματικής, γλωσσικής/γνωστικής) ανάπτυξης του παιδιού, που του παρέχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σχολικές απαιτήσεις
Το μοναδικό επίσημο κριτήριο εισαγωγής των παιδιών στην Α΄ δημοτικού είναι η ηλικία. Όμως το πιο σημαντικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι η δυνατότητα του παιδιού να ανταποκριθεί στα μαθήματα και τις σχολικές του υποχρεώσεις ως μαθητής. Έτσι, γίνεται λόγος για τη Σχολική Ετοιμότητα.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μέχρι το τελευταίο πέταλο



Κείμενο – φωτογραφίες: Ερωδίτη Παπαποστόλου

Τα τριαντάφυλλα κατέχουν σημαντική θέση στις ιστορίες αγάπης καθώς επίσης και σε πολλά παραμύθια όπως στην "Πεντάμορφη και το Τέρας", και στο "Μικρό Πρίγκιπα". Άλλωστε… δεν θεωρούνται τυχαία ο «Βασιλιάς των Λουλουδιών». Είναι από τα πιο όμορφα άνθη. Τα πέταλά τους βελούδινα, στάζουν δροσοσταλίδες και σκορπούν νεραϊδόσκονη.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Γενοκτονία Αρμενίων: Η απονομή της ιστορικής Δικαιοσύνης που "έγδαρε" τους Τούρκους



Η ιστορική Δικαιοσύνη απονεμήθηκε στην περίπτωση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. 
 Η αναγνώριση από το γερμανικό κοινοβούλιο ήταν μια τρανή απόδειξη πως οι προσπάθειες των απογόνων, όσων σφαγιάστηκαν, δικαιώθηκαν.
Οι αντιδράσεις των Τούρκων τόσο σε διπλωματικό όσο και πολιτικό επίπεδο ήταν έντονες καθώς εξανεμίστηκαν τα μπαλώματα που κάλυπταν εδώ και δεκαετίες τα ιστορικά ντοκουμέντα.


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Πινάκιο

«Γελοίο» χαρακτήρισε ο νέος Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ το ψήφισμα με το οποίο το Γερμανικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε ως  γενοκτονία τη μαζική σφαγή των Αρμενίων το 1915.
Ο «σουλτάνος»  Ταγίπ Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε έντονα στην καγκελάριο Μέρκελ και στην συνέχεια απέσυρε τον Τούρκο πρέσβη του από το Βερολίνο.
Οι παραπάνω τακτικές των Τούρκων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες.  Αυτό το επιβεβαιώνει μιλώντας στο Πινάκιο ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας Σέρκο Κουγιουμτζιάν.
Ο ίδιος μιλά για ύψιστη υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας με σκοπό την απονομή δικαιοσύνης και την αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.
Σε παρέμβαση του στο Πινάκιο ο  Θεοφάνης Μαλκίδης υπογραμμίζει πως «η Τουρκία να ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια, ευρώ, λίρες και άλλα νομίσματα για να παραχαραχτεί και για να αλλοιωθεί η ιστορία, ο φασισμός, ο εθνικισμός και το μαζικό έγκλημα, η πραγματικότητα όμως είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί κρυφτεί. Παράλληλα αναρωτιέται γιατί η Ελλάδα δεν θέτει ποτέ το ζήτημα της γενοκτονίας σε βάρος των Ποντίων».

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

«Πρώτο πιάτο» ο Κάμερον στην Σύνοδο Κορυφής

Ο σκιτσογράφος Νικολά Βαντό και ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Euronews Φιλίπ Καϊλά επιχειρούν με χιούμορ να φανταστούν την επόμενη ημέρα του Brexit. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα επιλέξουν να «σώσουν» την κατάσταση αντικαθιστώντας την Βρετανία με την Σκωτία. Δείτε το ευφάνταστο βίντεο που ακολουθεί…

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

115-25: Η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στην…άλλη άκρη του ακουστικού

-Κλεοπάτρα Τσουχνικά: Η ανεργία ή η απώλεια της δουλειάς ενός γονέα σίγουρα επηρεάζει και το ρόλο του μέσα στην οικογένεια. Εμφανίζονται συναισθήματα όπως άγχος, πίεση, εκνευρισμός, θλίψη και δημιουργούνται περισσότερες εντάσεις στο σπίτι

-Γονείς και παιδιά τηλεφωνούν καθημερινά για θέματα που τους απασχολούν

-Διαφυλάσσεται το απόρρητο

- Τους πρώτους μήνες του 2016 περισσότερες από 3.000 κλήσεις, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.200 τηλεφωνικές συνεδρίες και ωφελήθηκαν περισσότεροι από 2.900 καλούντες

-  Έδαφος κερδίζουν τα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω Skype


Στην Ελλάδα του 2016 όπου η κρίση έχει απλώσει την σκιά της και έχει πλήξει κοινωνικές τάξεις σε μέγιστο σημείο οι οικογένειες είναι οι πυρήνες που κρατούν σταθερά τον κοινωνικό ιστό.
Τι γίνεται όμως όταν και αυτές πάλλονται από τα προβλήματα της καθημερινότητας όπου μετατρέπονται σε πελώρια κύματα τα οποία στο πέρασμα τους καταπίνουν  ότι βρεθεί στο διάβα τους;
Ποια είναι πλέον η σχέση όπου έχουν οι γονείς με τα παιδιά -πια- όταν για ελάχιστα ευρώ αναγκάζονται να λείπουν από το σπίτι όλη μέρα;
 Ποια είναι η σχέση όταν οι γονείς είναι άνεργοι και η ζωή τρέχει με τους δικούς της ιλιγγιώδεις ρυθμούς;

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο 

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας ή κατά την διάρκεια αυτής είναι αντιμέτωπα με τα θέματα των έντονων αλλαγών σε συνάρτηση με την κρίση;
Όταν χωρίζουν οι γονείς πως διαχειρίζονται το θέμα αυτό αναλόγως την ηλικία των παιδιών τους;
Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα ερωτήματα που καλούνται να λύσουν οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες της Γραμμής 115-25 του Μαζί για το Παιδί.
Ακόμη και καταγγελίες κακοποίησης καταγράφουν και τις παραπέμπουν σε αρμόδιους λειτουργούς.
 Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί η Γραμμή 115-25 είναι μια σανίδα σωτηρίας για δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι ότι η λύση των προβλημάτων βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Αλκίφρων: Ξενοδοχείο σαν σε…παραμύθι

Τα Καλά Νερά στο Πήλιο



Ζήστε μοναδικές στιγμές στα Καλά Νερά στο Πήλιο έχοντας ένα μοναδικό ορμητήριο

Ο παράδεισος απέχει λίγες ώρες μόνο από τα αστικά κέντρα είτε μιλά κάποιος για την Αθήνα είτε για την Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πώς να υψώσετε ασπίδα στον διαδικτυακό εκφοβισμό των παιδιών

Διαδικτυακός εκφοβισμός κατ' οικόν
Οι εποχές έχουν αλλάξει…αναμφίβολα όμως πάντα γινόταν αυτό. Ωστόσο πια η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά όχι μόνο στην δικιά μας ζωή αλλά και σε αυτή την παιδιών.
Η σύγχρονη ζωή και οι απαιτήσεις επιτάσσουν τα παιδιά στο σπίτι να είναι καθηλωμένα μπροστά στην τηλεόραση να «αλωνίζουν» σε γειτονιές όπου μοχθηρά τέρατα με ένα download στοιχειώνουν τις παιδικές φαντασίες και  παιδικά υποσυνείδητα.  
Ο Αλκίνοος ένας 7χρονος πιτσιρικάς κάθε φορά που με συναντά μου μιλά για την μεγάλη του αγάπη, το παιχνίδι που τον καθηλώνει στην οθόνη. Όταν το googlaρα για να το δω τρόμαξα από τις εικόνες και μόνο που αντίκρισα. Την 4η Ιούνιου, ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών.  Ωστόσο πέρα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα cyber bullying μέσω των social media γεγονός που προσδίδει και άλλη διάσταση στο θέμα  
Έτσι η επιθετικότητα στα παιδιά καλλιεργείται και μέσω διαδικτύου.  Η κα. Λίλη Γράψα, Συστημική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια του Διά…Λόγου Τέχνη εξηγεί πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις φιγούρες που γεννούν φόβο και τρόμο αλλά και πώς να αποφύγουν το cyber bullying. 

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Βιβάλντι και πως οι Κερκυραίοι απόκρουσαν την πολιορκία των Οθωμανών

Με έναν τρόπο διαδραστικό με έντονο πολιτισμικό άρωμα η  Εικαστική Κερκυραϊκή Ένωση (ΕΙ.Κ.Ε.) γιόρτασε τα 300 χρόνια της νικηφόρας έκβασης της Πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς η οποία έγινε το 1716.

Έτσι οργάνωσε ομαδική έκθεσης ζωγραφικής υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2016.  Στα εγκαίνια, η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος, καθώς και  εκπρόσωποι διάφορων τοπικών φορέων.  Στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν και ο φίλος και συνεργάτης του Πινακίου σκιτσογράφος Σπύρος Μουρατίδης.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Την όμορφη πόλη την κάνουν οι «όμορφοι» άνθρωποι

Ο Μπάμπης Δούναβης, ο δήμαρχος του Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και εθελοντές ενημερώνουν τους πολίτες

Την όμορφη πόλη την κάνουν οι «όμορφοι» άνθρωποι. Ένας από αυτούς είναι ο Μπάμπης Δουνάβης. Ένας νεαρός Περιστεριώτης ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και του έδωσαν μια θέση στα κοινά της πόλης. 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Ο κ. Δούναβης είναι ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δικαιώνει τους πάντες για την επιλογή τους στο πρόσωπο του.
Ο νεαρός αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και η φωνή του στο συμβούλιο της πόλης της δυτικής Αθήνας έρχεται να την κάνει ακόμη πιο ανθρώπινη, ακόμη πιο ευαίσθητη, ακόμη πιο λειτουργική.
Κάθε μέρα ο ίδιος δυσκολεύεται κατά την διέλευση του στους δρόμους της πόλης καθώς οδηγοί που κοιτούν την ευκολία τους παρκάρουν καβαλώντας πεζοδρομία ή ακόμη ανεβάζουν το χειρόφρενο τους καταπατώντας της διαβάσεις ΑμεΑ.

Οι εξάρες του Πούτιν στο παιχνίδι με τον Τσίπρα

Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016