Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σερίφηδες- Νταβάδες- Πολιτικοί Σωτήρες




Στην ευθεία για το ....Χάος

Πριν από λίγες ημέρες είχα δώσει ραντεβού με μια πολύ καλή μου φίλη έξω από την εφημερίδα που παλιά εργαζόμουν। Το ραντεβού ήταν στις 9...κάτι προέκυψε κι άργησε λίγο και έτυχε να κατεβαίνει μαζί με τον εκδότη απο το ασνασέρ. Ανυποψίαστος για το τι είχε συμβει καθόμουν και περίμενα στην πόρτα. Εκεί ένα τζιπ πολυτελέστατο και έξω απο αυτό δύο ψηλοί γεροδεμένοι άντρες. Με πλησιάζει ο ένας με σχεδόν απειλητικό τρόπο και μου μίλησε με ένα ύφος που παρέπεμπε σε εποχές συνταγματαρχών.....Τι θες εδώ ρε....μου αποκρίθηκε. Δεν έπιασα το γάντι που μου πέταξε δεν είχα άλλωστε όρεξη και για διαπληκτισμούς, απλώς του είπα πως περίμενα μια φίλη μου. Θα πας πιο πέρα. ΟΚ....πήγα και εγώ. Όταν κατέβηκε η φίλτατη τι ρώτησα ποιοι ήταν αυτοί οι δύο τύποι...Οι αστυνομικοί που τον φυλάνε μου απάντησε και Γιατί ρώτησα με αφέλεια εγώ. Μα δεν το ξέρεις πως είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης....
Πέρασαν τρεις μέρες από εκείνο το βράδυ, σήμερα το πρωί που είχα βγει με το ταξί να δουλέψω, παίρνω μια κοπέλα όμορφη, που πάμε τη ρώτησα। Στο γήπεδο του Ατρομήτρου και λίγο γρήγορα αν θέλετε γιατί έχω αργήσει στη δουλειά μου। Γιατρός είστε την ρώτησα, όχι αστυνομικός....μου απάντησε.Σκεφτόμουν όπως οδηγούσα και πέρναγα απο τις γειτονιές της Αθήνας, γειτονιές που άλλωτε έσφιζαν απο ζωή, εγκατελλειμένες, βρώμικες τώρα πια.
Στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό που είχε γίνει στο κτίριο της Νομικής την εβδομάδα που μας πέρασε.


Αθήνα....μια πόλη χωρισμένη σε αποικίες

Καθώς σκεφτόμουν και σταμάταγα στα φανάρια εκεί περίμεναν αλλοδαποί που με ένα δεκάλεπτο ή εικοσάλεπτο σου καθάριζαν το τζάμι του αυτοκινήτου। Κι αυτοί δυστυχισμένοι άνθρωποι χωρίς πατρίδα χωρίς μέλλον। Τι κάνουμε όλοι εδώ; Αυτή η σκέψη στριφογύριζε στο μυαλό μου. Γειτονιές που έχουν γίνει γκέντο, μια Αθήνα παραδομένη και χωρισμένοι σε αποικίες. Μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά ή μήπως η κατεύθυνση της είναι προς την ευθεία του χάους.Κανείς δεν είναι ρατσιστής από την νέα γενιά που έρχεται στην προσκήνιο αλλά ο φόβος γεννά άλλες αντιλήψεις πέρα από το εγώ μας και το πιστεύω μας.
Η δυτική Αθήνα και το κέντρο έχουν κατακληστεί από λαθρομετανάστες. Άνθρωποι που κοιμούνται σε χαρτόκουτα τρώνε από τα σκουπίδια και περιμένουν λίγα λεπτά του ευρώ για να ζήσουν. Άνθρωποι που η πείνα τους οδηγεί στην κλεψιά ή σε ακραίες συμπεριφορές ακόμη και στα ναρκωτικά. Φαντάζομαι πως κανείς όταν γεννιέται δεν θέλει να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες που προανέφερα.




Τρώτε ακόμη λαμόγια

Την ίδια ώρα οι Έλληνες πολίτες διανύουν μια εποχή οικονομικά δύσκολη, μια εποχή που τίθεται θέμα επιβίωσης για όλους μας και δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα νοικοκυριά μας, από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (που σε αυτά υπάρχουν φυσικά των λαμογιών των Δήμων αλλά και των άλλων λαμογιών της ΕΡΤ που ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτοί οι μαλάκες διοργανώνουν πάλι Eurovision), των φόρων, των τελών κυκλοφορίας, των καυσίμων που οι τιμές τους έχουν πάρει φωτιά και δεν μιλάει κανείς παρασύροντας στο χορό των ανατιμήσεων και όλα τα άλλα προϊόντα και τις υπηρεσίες ενώ την ίδια στιγμή οι δουλειές χάνονται και οι απολυμένοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο।

Οι πολιτικοί συνεχίζουν σκληρό πόκερ πάνω στις πλάτες μας και παρουσιάζονται ή αν θέλετε καλύτερα τους παρουσιάζουν ως ήρωες μα τι γράφω ως σωτήρες του Έθνους και κάνουν τα πάντα για να μας σώσουν.

Μα ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν πραγματικά; Στις προηγούμενες εκλογές το 70% του πληθυσμού απείχε και αυτοί βγήκαν στα μπαλκόνια και μιλάγανε για νικητές και χαμένους. Αλλάξανε οι καιροί κύριοι μη κρύβεστε πίσω από τα προσωπεία και τις μάσκες σας...Δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς, αλλά και στους παρατρεχάμενους τους, τους φίλους τους τους μεγαλοδημοσιογράφους και τις μικρές παρέες που κυβερνούν αυτόν το τόπο.

Φυλάνε μεγαλοδημοσιογράφους και οι γειτονιές στο έλεος των κακοποιών
Μα από που και ως που αστυνομικοί να φυλάνε το κάθε μαλάκα που νομίζει πως είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης। Κάτι έκανε προφανώς...Γιατί να μην έρθουν να πειράξουν εμένα και εσένα που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές που γράφω. Γιατί οι αστυνομικοί δεν κάνουν περιπολίες στις γειτονιές που έχουν βρωμίσει και έχουν κατακλιστεί από ναρκωτικά και πουτάνες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γιατι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι αυτός του παράλυτου...που σε γράφει μόνο αν δεν φοράς κράνος ή ζώνη ή αν πάτησες μες στη λεωφορειολωρίδα με το ταξί για να αφήσεις τη γιαγιά που δεν μπορεί να περπατήσει.
Η ανάπτυξη κύριοι και η άνθηση ξεκινά από τις γειτονιές...Έτσι δεν έλεγαν οι δήμαρχοι πριν τις εκλογές...Που είναι όλοι αυτοί τώρα; Τώρα στα αρχίδια τους βγήκανε, θα φάνε και από εδώ πάνε κι άλλοι. Δεν μου λέει εμένα τίποτα ο Καλλικράτης όταν ένας γονιός φοβάται να στείλει το παιδί του να κατέβει στο περίπτερο αν μένει στην Πατησσίων και δεν μιλάω για Κυψέλη, για Άγιο Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω, για Βοτανικό, για οδούς Αχαρνών και Λιοσίων, για Αττική, για Μεταξουργείο.

Που είναι οι δήμαρχοι και οι βουλευτές όταν δεν είναο προεκλογική περίοδος;

Οι κ। Δήμαρχοι έκαναν ποτέ βόλτα στην πόλη τους, ή οι βουλετές που εκλέγονται; ε; δείχτε μου έναν που περνάει πεζός από την Ομόνοια, έναν ρε παιδιά। Εμείς είμαστε αυτοί που πέφτουν θύματα κλοπής. Είχα πάρει μια κυρία στο ταξί, καθαρίστρια που με 400 ευρώ ζει -αν το διαβάζετε μαλάκες πολιτικοι και λοιποί παρατρεχάμενοι- και τις τα έκλεψαν στο ηλεκτρικό. Μιλάτε για ανάπτυξη εε; Πείτε όταν αυτή η γυναίκα δεν έχει να δώσει στον άλλον που πεινάει στα φανάρια τι θα την κάνει αυτός ; Διαβάστε και τα αστυνομικά δελτία πόσες περιπτώσεις άγριου ξυλοδαρμού έχουν καταγραφτεί τον τελευταίο χρόνο....Δείτε πια πόσους ανθρώπους μπορούμε να αντέξουμε και αντιγράφτε το πρόγραμμα που είχε η Γερμανία. Φτιάχτε περιοχές βιομηχανικές κια βιοτεχνικές και βάλτε τους να δουλέψουν. Ένα μεροκάματο ζητάνε και αυτοί τίποτα άλλο...Όσο αφήνετε την κατάσταση τόσο χειροτερεύει. Μα τι γράφω. Εσείς ζήτε στο Διόνυσο, στη Δροσιά, στο Καστρί, δεν ξέρετε απο αυτά. Μένετε μακρυά, έτσι δεν είναι;
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί οι αστυνομικοί πρέπει να φρουρούν πολιτικούς και δημοσιογράφους. Απαντήστε επιτέλους. Μένω κοντά στο Άλτερ...κάθε βράδυ έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό πάντα υπάρχουν δύο ή και τρια περιπολικά με ανοιχτούς τους φάρους και την ίδια ώρα ρημάζουν τα σπίτια στα διπλανά στενά. Ο τηλεοπτικός σταθμός ή ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι Α.Ε; Τότε δεν μπορούν να διαφυλάξουν την περιουσία τους μόνοι τους; Πρέπει να το κάνει η αστυνομία που πλήρωνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο;


Καταπατήσατε ανθρώπινες ψυχές
Σε ότι αφορά για τους δήθεν ειρηνιστές που προάσπιζαν τα αιτήματα και τα δικαιώματα των ανθρώπων που κουβάλησαν στην Νομική, είναι οι πιο αισχροί για μένα.Πέξανε με τις ψυχές και τις ζωές των ανθρώπων αυτών επενδύοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες। Δεν μπορεί αυτοί οι σαραντατόσοι άνθρωποι να ξύπνησαν ένα πρωί και να είπαν πάμε να καταλάβουμε τη Νομική. Κάποιοι προφανώς τους φούσκωσαν τα μυαλά. Και αφού αυτοί οι κάποιοι το παίζουν ειρηνιστές και φιλέσπαχνοι γιατί δεν τους πήραν σπίτι τους; Ε; Πραγματικά.
Ωστόσο αυτή η ιστορία έδειξε τη γύμνια των ελληνικών Πανεπιστημίων. Έναν πρύτανη που ήταν εκτός....που δε συνέβαλε στην ομαλή λύση του θέματος που ξέσπασε, εκμεταλλευόμενος και αυτός τη δημοσιότητα των ημερών. Ωραίοι θεσμοφύλακες....Μπουρδέλο όλα. Αλλά εμείς δεν μασάμε, τα όνειρα μας και τα πιστεύω μας έχουν θέση στην κοινωνία που ζούμε και δεν συμβιβαζόμαστε με σερίφηδες μπάτσους, με νταβάδες εκδότες και πολιτικούς άντρες σωτήρες.

1 σχόλιο:

  1. Αυτα οσο και να φαινοντε πολλα και αμαζευτα ειναι πολυ λιγα μπροστα στο χαος που πραγματικα υπαρχει! Και αν υπηρχε εστω και ενας να κανει κατι, εστω και το απειροελαχιστο, τωρα αυτη η κοινωνια που ζουμε θα ηταν πολυ καλητερη!!! Και η νοοτροπια των Ελληνων πολυ μα πολυ διαφορετικη!!! ποιος θα το φανταζοταν οτι στην Ελλαδα του 2011 ο κοσμος θα φοβοταν να κυκλοφορισει στο δρομο με την δυση του ηλιου; Ζουμε σε ενα κοσμο που αυτοκαταστρεφετε καθημερινος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή