Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στο σκοτάδι ζουν οι Έλληνες…λόγω της ΔΕΗ και των «θιγμένων»…


Περισσότερες από 250.000 διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα., ο λόγος;

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους μεγάλους λογαριασμούς .

Γεμάτα τα συρτάρια των γραφείων της ΔΕΗ από αιτήσεις, διακανονισμών λογαριασμών. Κάθε μέρα εκατοντάδες πολίτες, ζητούν διακανονισμό πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τις 250.000 διακοπές ρεύματος, δεν έγιναν ποτέ οι 97.000 επανασυνδέσεις, ενώ από αυτές οι 5.000 ανήκουν σε πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Κατά τα άλλα έρχονται νέοι φόροι και το κράτος δηλώνει απών από την ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Δεν γίνεται έν έτη 2011 πέντε χιλιάδες πολίτες να ζουν στο σκοτάδι.

Και την ίδια ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, οι πολιτικοί θίγονται που τους φωνάζουμε κλέφτες.

Κάποιοι, έχουν το θάρρος ή το θράσος αν θέλετε και βγαίνουν και λένε πως εμείς δεν είμαστε κλέφτες και μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι.

Και ερωτώ, σε αυτό το σημείο, τους «θιγμένους»…Αν γίνει ένα τρακάρισμα μπροστά μου και τραυματιστεί κάποιος με ευθύνη κάποιου άλλου και με φωνάξουν στο δικαστήριο και πω πως δεν ξέρω τίποτα, δεν είδα, δεν άκουσα…δεν θα είμαι και εγώ συνένοχος; Δεν κινδυνεύω με ποινική δίωξη; Εσείς τόσα χρόνια που είστε «καθαροί» γιατί δεν λέτε για τη βρωμιά δίπλα σας; Δεν είστε έστω και λίγο συνένοχοι, όταν επιβιώνετε σε ένα κύκλο που ο νόμος της επιβίωσης του είναι η ομερτά.

Μη μου το παίζετε αθώες περιστερές τώρα που ο κόσμος αγανακτισμένος πιέζει, γιατί μπορεί να μην έχουμε λεφτά για το ρεύμα, αλλά στο σκοτάδι που θέλετε εσείς, εμείς δεν ζούμε πλέον.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα που θα την ιδιωτικοποιήσουν, εκεί να δεις κοινωνική πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή