Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Οι Βούλγαροι διεκδικούν τη Θράκη!


Μεγάλη κατάρα αποδεικνύονται τελικά για την Ελλάδα οι γείτονές της. Από τη μία, έχει τους Σκοπιανούς να διεκδικούν (λέμε τώρα) τη Μακεδονία, από την άλλη τους Τούρκους να διεκδικούν το μισό Αιγαίο (και βάλε) από την παράλλη τους Αλβανούς την Ήπειρο. Ποιος έμενε; Οι Βούλγαροι, οι οποίοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη Θράκη!!
Τώρα λοιπόν, μαθαίνουμε ότι οι Βουλγαροί, θεωρούν ότι κατάγονται από τους… αρχαίους Θράκες και έφτιαξαν μέχρι και χάρτη στον οποίο η Θράκη φαίνεται να τους ανήκει!
Στο πλαίσιο προετοιμασίας στρατιωτικής αεροπορικής άσκησης που θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2013 στη Βουλγαρία με συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία οι γείτονες εκδήλωσαν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας που ήταν καταχωνιασμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας επί δεκαετίες (για την ακρίβεια έτσι ξεκίνησαν και τα περί “Μακεδονίας” με τα Σκόπια).
Κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη σχεδίασης της αεροπορικής άσκησης που έγινε στη Σόφια στις αρχές Απριλίου, η βουλγαρική πλευρά παρουσίασε βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης.
Εκεί οι Βούλγαροι αποκάλυψαν δήθεν και ότι σύμφωνα με κάποια ιστορικά στοιχεία έλκουν «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζονταν εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Κατά την ίδια αυθαίρετη λογική οι Βούλγαροι αξιωματικοί απεικόνιζαν στον ίδιο χάρτη και την αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μόλις έγιναν γνωστοί οι προκλητικοί ισχυρισμοί της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε οδηγίες στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Βούλγαρο ομόλογό του.
Στην επιστολή που έστειλε στις 12 Απριλίου στον αρχηγό της βουλγαρικής αεροπορίας υποπτέραρχο Ποπόβ, ο αντιπτέραρχος Τουρνάς υπογράμμιζε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι πλήρως ανακριβή, επισημαίνοντας ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης.
Ο αρχηγός του ΓΕΑ ζήτησε από το Βούλγαρο ομόλογό του να αποσύρει αμέσως τον συγκεκριμένο χάρτη προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν θα λάβει μέρος στην άσκηση «Thracian Star».
Σε απαντητική επιστολή με ημερομηνία 15 Απριλίου 2013, ο Βούλγαρος υποπτέραρχος Κονσταντίν Ποπόβ υπογράμμισε την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση και διαβεβαίωσε τον αντιπτέραρχο Τουρνά ότι έχουν ήδη γίνει διορθωτικές ενέργειες -σχετικά με τον ιστορικό χάρτη- για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου