Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Ζωγράφισαν για το Χαμόγελο των Παιδιών - Δείτε το σκίτσο του Γιώργου Μπότσου για το Πινάκιο Ζωγράφισαν μόνο και μόνο για να χαμογελάσουν τα παιδιά...Τριάντα κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σκιτσογράφοι  πήραν το πενάκι τους, έκαναν τα μαγικά τους για να ενισχύσουν τους στόχους του Χαμόγελου του Παιδιού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  που πήρε το  Comicdom Con Athens.
Οι καλλιτέχνες που δέχθηκαν την πρόσκληση και ζωγράφιζαν επί δύο ώρες ηταν οι: Matteo Scalera, Rufus Dayglo, Έκτορας Αποστολόπουλος, Αντώνης Βαβαγιάννης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Πέτρος Ζερβός, Αποστόλης Ιωάννου, Λίλα Καλογερή, Γιώργος Καμπάδαης, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Κώστας Κυριακάκης, Μάνος Λαγουβάρδος, Τάσος Μαραγκός, Χρήστος Μαρτίνης, Ελεάννα Μαυροφρύδη, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Γιώργος Μπότσος, Όθωνας Νικολαϊδης, Αλέξια Οθωναίου, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Soloup, Σοφία Σπυρλιάδου, Τηλέμαχος Σταυρόπουλος, Ηλίας Ταμπακέας, Θανάσης Τσίλης, Πέτρος Χριστούλιας.

Η διαδικασία  και η παρουσίαση
Τα σκίτσα που έφτιαχναν κατόπιν παραγγελίας ήταν κάτι περισσότερο από μοναδικά  καθώς κάποια από αυτά ξεπερνούσαν τα όρια της φαντασίας.  Η διαδικασία είχε ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι έδιναν ένα μικρό αντίτιμο και στην συνέχεια τραβούσαν κλήρο για να δουν ποιος καλλιτέχνης θα τους φτιάξει το σκίτσο που επιθυμούσαν. Κι έτσι τα μολυβάκια πήραν φωτιά, τα χρώματα πλημμύρισαν τις σελίδες κι όλοι έφευγαν με ένα πλατύ χαμόγελο αφού στα χέρια τους κρατούσαν τον αγαπημένο τους ήρωα...Την εκδήλωση συντόνιζε η καταξιωμένη δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου...

Ο Γιώργος Μπότσος ποζάρει κρατώντας το σκίτσο του Πινακίου που έφτιαξε ο ίδιος σε λίγα μόλις λεπτά
Ο  Γιώργος Μπότσος σκίτσαρε το Πινάκιο
Επειδή το Πινάκιο βρέθηκε στην εκδήλωση και εφόσον ο σκοπός ήταν ιερός και είχε να κάνει για τα παιδιά αποφασίσαμε να τραβήξουμε κι εμείς κλήρο αφού πρώτα πληρώσαμε. Έτσι κι έγινε...και πέσαμε στα «μαγικά χέρια» του Γιώργου Μπότσου.
Ο κ. Μπότσος μέσα σε λίγα λεπτά έφτιαξε το σκίτσο του Πινακίου, όπως αυτός το φαντάστηκε...Τον ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζουμε να αρέσει και σε εσάς...
Ο Γιώργος Μπότσος επί τω έργω - Προσέξτε στο αριστερό του χέρι τις πολύχρωμες ξυλομπογιές του

1 σχόλιο: