Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού; Τι λέει στο Πινάκιο ο Δρ. Θάνος Ασκητής


Λίγο πριν το προτείνεις σου κόβονται τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι πιο πριν στο σπίτι σου και συγκεκριμένα μπροστά από τον καθρέφτη σου έκανες δεκάδες πρόβες για να της προτείνεις να βγείτε. Η περιβόητη ημέρα έφθασε και από το πρωί το μυαλό σου είναι κολλημένο στο τι θα γίνει το βράδυ. Τελειώνεις τη δουλειά και πας «σίφουνας» στο σπίτι για να ετοιμαστείς. Πριν πας στο σημείο της συνάντησης πας να αγοράσεις λουλούδια και για να κάνεις εντύπωση αλλά και να δείξεις πως δεν βγαίνεις σε φιλικό επίπεδο….Φεύγεις από το ανθοπωλείο πατάς το γκάζι  για να φτάσεις. Η τσίχλα που μασάς δεν σε ξεαγχώνει αφού οι δείκτες του ρολογιού σου σε κόβουν σαν μαχαίρι. Και ξαφνικά την βλέπεις από μακριά. Βγαίνετε και το παραμύθι αρχίζει κάπως έτσι…και όπου καταλήξει! Έχετε σκεφτεί όμως πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού για την υγεία της σχέσης σας. Ο Δρ. Θάνος Ασκητής εξηγεί στο Πινάκιο γιατί το πρώτο ραντεβού είναι το ιδανικό…


Απόκρυψη της αλήθειας
«Το πρώτο ραντεβού και για τα δυο φύλα, θεωρείται ‘’ιδανικό’’, αφού η συνάντηση αυτή είναι γεμάτη προσδοκίες και επιθυμίες. Όλα είναι  ένα σενάριο με πολλές φαντασιώσεις και ονειρικές διεκδικήσεις ενός ‘’τέλειου ραντεβού’’.
Η αγωνία κορυφώνεται μαζί με τον φόβο της διπλής προβολής: α)πόσο θα είναι αρεστός στον άλλο που θα συναντήσει, αλλά και β)πόσο θα του αρέσει ο άλλος στο πρώτο αυτό ραντεβού.
Κανένας δεν περιμένει στο πρώτο ραντεβού να δείξει όλη την αλήθεια του, αφού ‘’φοράμε και οι δυο τα καλά μας ρούχα!’’. Η  εικόνα που κυριαρχεί  είναι εκείνη της διερεύνησης στο να ‘’σε ψάξω να σε γνωρίσω πιο μέσα και να δω τα θετικά που με έχουν εντυπωσιάσει από σένα, αλλά και τα πιθανά αρνητικά που θα έχεις!’’. Η συνάντηση αυτή που έρχεται μέσα από τον εντυπωσιασμό της γνωριμίας εκφράζει ουσιαστικά τη δυναμική που παράγεται στη προσπάθεια μιας επικοινωνίας που στηρίζεται στα στοιχεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητας μας.
Είναι αλήθεια ότι αυτό το ραντεβού που βρίσκεται μεταξύ ωραιοποίησης αλλά και...εξετάσεων και οι δυο υποψήφιοι..σύντροφοι, είναι αμυντικοί και αποφεύγουν πιθανές παγίδες απομυθοποίησης, αφού ο ‘’μύθος’’ του σε θέλω και μου αρέσεις είναι το βασικό μας κίνητρο στο να βρεθούμε», λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Ασκητής στο Πινάκιο


Πώς από το πρώτο προκύπτει το δεύτερο ραντεβού;
Στην συνέχεια θίγει το πώς από το πρώτο ραντεβού μπορεί να προκύψει το δεύτερο, αλλά και τι περιμένει ο ένας από τον άλλο σύντροφο σε αυτό.
«Το ερώτημα πόσο σημαντικό είναι στο κλείσιμο αυτού του ραντεβού, να ξαναβρεθούμε έχει αξία στο εάν αληθινά έχουμε γοητευτεί, ο ένας από τον άλλο στον ίδιο βαθμό, που σίγουρα το αυθόρμητο ‘’θα τηλεφωνηθούμε’’, υπόσχεται την επομένη φόρα. Βέβαια, το χρώμα αυτού του ραντεβού από φιλικό σε ερωτικό καθορίζει τη ταυτότητα αυτής της εικόνας που ένα φιλί,  ένα χάδι, ένα άγγιγμα με νόημα, ανοίγει τη πόρτα των φαντασιώσεων και της σεξουαλικής επιθυμίας, για το τι περιμένει ο ένας από τον άλλον...Αυτό το ραντεβού μπορεί να σημαίνει την παρακάτω συναισθηματική και σεξουαλική αφύπνιση μιας σχέσης που γεννιέται, άρα είναι σημαντικό ως ξεκίνημα, κάτι πολύ όμορφο  και σπουδαίο ίσως και να μην είναι τίποτα άλλο, πέρα από ένα ‘’χαμένο βράδυ’’. Και έτσι όμως να είναι, έχει τη σημασία ότι βρεθήκαμε αλλά δεν πειστήκαμε ότι αξίζει να ξαναβρεθούμε!»

Σεξ από το πρώτο ραντεβού;
Ο Δρ. Θάνος Ασκητής, εξηγεί στο Πινάκιο πως ακόμη μπορεί να προκύψει και σεξ από την πρώτη ιδιαίτερη συνάντηση και μάλιστα χαρακτηρίζει ώριμα και ειλικρινή τα ζευγάρια αυτά. «Στο πρώτο ραντεβού τόσο ο ένας όσο και ο άλλος έχει προετοιμαστεί για κάθε πιθανή πρόκληση και πρόσκληση που ακόμα και το σεξ παίζει, εάν είναι αποδεκτό και από τις δυο μεριές, ώστε ταμπού προκαταλήψεις ενοχές αλλά και φόβοι να μην το σταματήσουν. Ίσως ακόμη και σήμερα που η απελευθέρωση στα δυο φύλα, δίνει το δικαίωμα στη γυναίκα ,το πρώτο ραντεβού να το δει στο ερωτικό της κρεβάτι, χωρίς να χρεώσει τον άνδρα ότι βγήκε μαζί της, μόνο για αυτό, δείχνοντας την επιλογή της . Έτσι θα απολαύσει μαζί του αυτό που θέλει, χωρίς να φοβάται να μην χαρακτηριστεί ‘’εύκολη’’. Ακόμη και η νοοτροπία και η αντίληψη ότι δεν πρέπει να κάνει εύκολα σεξ μαζί του, γιατί εκείνος μετά θα την αφήσει, αφού πήρε γρήγορα αυτό που ήθελε, θεωρώντας ότι ‘’μου έκατσε πολύ εύκολα,  είναι πολύ ξεβγαλμένη’’, είναι εντελώς λάθος.
Πολλά ζευγάρια που έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού, είναι πιο ώριμα και ειλικρινή, που έχτισαν στη συνέχεια μια ωραία σχέση, από εκείνα που υποκριτικά απέφυγαν να εκφράσουν τη επιθυμία τους, γιατί ήταν ακόμη πολύ νωρίς!».

Τα πολλά πρόσωπα
«Συμπερασματικά, το πρώτο ραντεβού έχει πολλά πρόσωπα που δείχνουν μεταξύ τους ,οι ‘’καινούργιοι σύντροφοι’’. Το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού μιας σχέσης που προσδοκά την ζωή της, εξαρτάται από τι ζητάει-ψάχνει ο ένας από τον άλλον,  ώστε πραγματικά  ‘’από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας, η ζωή μας είναι σημαντική γιατί είμαστε μαζί’’.
Τέλος, μια σχέση που στη πρώτη γνωριμία δεν τα πήγε καλά, αλλά ξαναβρέθηκαν αυτοί που στο πρώτο τους ραντεβού απογοητεύτηκαν,
σημαίνει ότι κάτι είδαν ο ένας στον άλλο, που στη επομένη φορά ήταν πιο σημαντικό και ενδιαφέρον. Η πορεία προδιαγράφεται καλή εάν στη  κάθε επόμενη συνάντηση μας, όλο και πιο πολύ θέλουμε να ξαναβρεθούμε.
Έτσι, ένα πρώτο ραντεβού που δεν σημαίνει τίποτα, που όμως στη συνέχεια μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να είναι ένα εκρηκτικό πάθος που θα σβήσει μετά από λίγο, αλλά μπορεί και να είναι η αρχή ενός κεραυνοβόλου ερώτα που θα γεννήσει μοναδικές στιγμές αλλά και πολλές νύχτες συντροφικής ζωής, ώστε μετά από πολλά χρόνια να είναι μια έντονη γλυκιά ανάμνηση στη μνήμη μας.....», ολοκληρώνει ο Δρ, Θάνος Ασκητής


Διαγωνισμός
Το Πινάκιο σε 2 τυχερούς προσφέρει τα λουλούδια στο πρώτο ραντεβού.


Δεν έχετε από το να κάνετε like στη σελίδα της Ανθεμόεσσας  εδώ  και του Πινακίου εδώ.


Οι νικητές θα ανακοινωθούν το επόμενο Σάββατο 20 Απριλίου στην σελίδα της Ανθεμόεσσας

14 σχόλια:

 1. Καλημέρα
  Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

  Η ανάρτηση εδώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
  Γιούλη Ζαχαράκη
  valia12321@yahoo.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τελειο!!!!!!!!!!
  fb Kiki Manoliou
  kmanoliou@yhoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός σας προβάλλεται στο Save and Win GREECE, - http://www.SaveAndWin.GR αλλά και http://www.facebook.com/saveandwin.gr - δείτε τον εδώ: http://www.saveandwin.gr/9tOtD

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο διαγωνισμός σας προβάλλεται στο jaba.gr,

  Μπορείτε να στέλνετε μελλοντικούς διαγωνισμούς από αυτή τη φόρμα: www.jaba.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

  Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο με τα ονόματα των νικητών εδώ: www.jaba.gr/apotelesmata-diagonismon/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλη τυχη σε ολες!
  aspakat808@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολυ καλο δωρο!!
  fb eleutheria iwannou
  email kykrit@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. SUPER..............
  e_tzelai@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή