Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το «ΑθηνάΤεστ - Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» στα Ιωάννινα



Το «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» κατασκευάστηκε και σταθμίστηκε στη χώρα μας το 1999. Το 2011, κυκλοφόρησε η αναθεωρημένη έκδοση του ΑθηνάΤεστ, μετά από επαναστάθμιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα μάθησης και εκπαίδευσης, από τον Ομότιμο καθηγητή Ψυχολογίας Ι. Ν. Παρασκευόπουλο και την Ψυχολόγο Π. Ι. Παρασκευοπούλου. Το «ΑθηνάΤεστ» είναι ένα πολυθεματικό διαγνωστικό εργαλείο ενδοατομικής αξιολόγησης, που δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές που είναι ελλειμματικές.
Καλύπτει πρωτίστως παιδιά ηλικίας 5 έως και 9 ετών (δηλαδή νηπιαγωγείου, Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ δημοτικού), αλλά μπορεί να χορηγηθεί και σε μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές ανεπάρκειες.
Το ΑθηνάΤεστ έχει κατακευαστεί για να χορηγείται από ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση και μάθηση του παιδιού προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των εξεταστικών αποτελεσμάτων του τεστ και έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη Βεβαίωση Επάρκειας.
Το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επάρκειας του «ΑθηνάΤεστ» θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 6 και 7 Απριλίου από την ομάδα του καθηγητή Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Εφήβου «Ι.Ν. Παρασκευόπουλος»
www.kentroinp.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου