Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα τραγουδήσει στην σκιά για τούτα τα παιδιά»…ο Νιόνιος μας


«Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει,είναι π’ ονειρεύομαι
σαν τον καραγκιόζη,Φίλους και εχθρούς, στις φριχτές μου πλάτες
όμορφα να σήκωνα, σαν να `ταν επιβάτες, Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή,Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει, Βάλε στη σκιά σου
τούτο το παιδί,Που δεν έχει απόψε, πού να πάει πού να πάει

Σαν κουκιά μετρώ,τα λόγια του καμπούρη,πίσω απ’ το λευκό πανί
μέσα στο κιβούρι. Μα όσο κι αν μετρώ, κάτι περισσεύει.Τρύπια ειν’ η αγάπη μας
και δε μας προστατεύει», θα τραγουδήσει μεταξύ άλλων ο κορυφαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος για να απαλύνει τις ανάγκες 10.000 παιδιών που ζουν σε ιδρύματα.

Έτσι ο Διονύσης Σαββόπουλος θα προσθέσει το όνομα του, στους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με το δικό τους εκτόπισμα στην ετήσια εκδήλωση που έγινε θεσμός από το Μαζί για το Παιδί.

Η συναυλία θα δοθεί στο Ηρώδειο στις 8 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 21:00
.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε αυτήν τη μοναδική βραδιά με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τρεις γενιές, το Διονύση Σαββόπουλο συνοδεύει η Ορχήστρα των Κυκλάδων.
Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010, από το διακεκριμένο συνθέτη Νίκο Κυπουργό και μια μεγάλη ομάδα μουσικών, που όλοι τους ζουν και εργάζονται στη Σύρο. Η Ορχήστρα των Κυκλάδων έχει δώσει λαμπρές συναυλίες σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και δημιουργούς (Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μαρία Φαραντούρη, Σαββίνα Γιαννάτου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α.) οι οποίοι έχουν εκφραστεί με ενθουσιασμό για το επίπεδό της.
Η ιδιαίτερη και ξεχωριστή αυτή συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με μουσικούς που ζουν και εργάζονται στη Σύρο, γέννησε την ανάγκη να παρουσιαστούν -εκτός από τις αγαπημένες του επιτυχίες - και κάποια επιλεγμένα τραγούδια γραμμένα για τη θάλασσα όπως: Οι θαλασσινοί του Ζαμπέτα, το Βάρδα κι αράξαμε του Τσιτσάνη, και τα Σαββοπουλικά  Θαλασσογραφία, Καλοκαίρι, Μια θάλασσα μικρή κ.α.  σε ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα στα πλαίσια της δίωρης συναυλίας «50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ»
Η συναυλία της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο –που δεσπόζει στην πολιτιστική ατζέντα του φθινοπώρου- δίνεται για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».  Σ΄αυτήν ο Διονύσης Σαββόπουλος υπόσχεται συμμετοχές που θα αποτελέσουν καλοδεχούμενη έκπληξη.Ενορχηστρώσεις: Νίκος Κυπουργός-Ορχήστρα των Κυκλάδων.
Συμπράττουν ως σολίστ οι : Ορέστης Πλακίδης (KeyboardsProgramming), Γιώτης Κιουρτσόγλου (Βαθύχορδο),  Βαγγέλης Καρίπης (Κρουστά).
Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services
, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου  Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο (10.00-14.00)
Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr (όλο το 24ωρο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου