Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μειωμένες οι εγκυμοσύνες στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσηςΣύμφωνα με έρευνα Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
 Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνο την τσέπη αλλά και την ψυχολογία των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τόσο των επιθυμητών όσο και των ανεπιθύμητων κυήσεων, σύμφωνα με έρευνα Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, σήμερα 26 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Γεώργιος Κρεατσάς, παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης και εξήγησε ότι «η μείωση των εκτρώσεων δεν οφείλεται στην ενημέρωση για την αντισύλληψη, αλλά στη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες».

Από τη μελέτη προκύπτει επίσης απουσία σεξουαλικής αγωγής και έλλειμμα ενημέρωσης, αφού το 48% των νέων που ρωτήθηκαν, ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς από το διαδίκτυο, το 32% από φίλους και μόνο το 7% από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι, όπως είπε ο κ. Κρεατσάς, είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου