Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η Ζωή παίζει για την ζωή... Μια συναυλία της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στην ΜΚΟ Κοινωνική Στήριξη!

Ένα μουσικό ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα λάβει χώρα στο θέατρο Άλμα την Κυριακή 26 Απριλίου.  Ξεναγοί μας θα είναι η Ζωή Τηγανούρια και ο Νίκος Αβατάγγελος οι οποίοι θα είναι οι μουσικοί καβαλιέροι μας στα πιο γνωστά tango, σε αγαπημένα βαλς και τραγούδια του κινηματογράφου και σε κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.


Στη μουσική παράσταση θα ακουστούν τα μουσικά διαμάντια των Ástor Piazzola, Sergei Rachmaninoff, Mariano Mores, Carlos Gardel, Matos Rodríguez, Ángel Villoldo, John Williams, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνο Χατζηδάκι, Μανώλη Χιώτη, και φυσικά συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια...

Την Κυριακή 26 Απριλίου, στο Θέατρο "Άλμα" (Αγίου Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15 – 17) στις 8:00 μ.μ. Τιμή Εισόδου: 15 € (*)

(*)Μέρος των καθαρών εσόδων της παράστασης θα διατεθούν στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Κοινωνική Στήριξη" και για αυτόν τον λόγο αξίζει η συμμετοχή μας στην μαγική αυτή παράσταση.

Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με κέρασμα, μία ευγενική προσφορά από το "Κτήμα Χατζημιχάλη".


Ποια είναι η σολίστ που μαγεύει τα πλήθη με το ακορντεόν της; (Απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει)

Αν ζούσε σε άλλη εποχή σίγουρα θα ήταν μία από τις νύμφες της Άρτεμης, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι. 
Η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου και παράλληλα εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη. 
Ο λόγος, μα φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια, τη μεγαλύτερη Ελληνίδα ακορντεονίστρια. 
Η ίδια μιλά στην «Άλμα Υγείας» για τη διεθνή καριέρα της, για την ελληνική μουσική παράδοση, για τη δική της γνωριμία με τη μουσική αλλά και για την «συνάντηση» της μ’ ένα πράσινο ακορντεόν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. 

Θυμάσαι την πρώτη φορά που άγγιξες το ακορντεόν;


«Η  πρώτη μου επαφή με το ακορντεόν έγινε όταν ήμουν στην Αθήνα όπου είχα κατέβει για να σπουδάσω  νοσηλευτική.
Σε ένα σπίτι βρέθηκε μπροστά μου ένα παρατημένο πράσινο ακορντεόν το οποίο και άρχισα επεξεργάζομαι.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε χημεία μεταξύ εμού και του ακορντεόν, αν όχι χημεία, θα το έλεγα ένα μαγικό δέσιμο».


Πόσο χρονών ήσουν τότε;
«Μόλις 21!»


Κανονικά ποια είναι η ηλικία που αρχίζει κάποιος να έρχεται σε επαφή με το ακορντεόν;

«Επειδή πρόκειται για ένα πολυσύνθετο μουσικό όργανο,  η ηλικία των 4- 5 χρονών είναι η πλέον ιδανική για να έρθει κάποιος άνθρωπος σε επαφή με το ακορντεόν για να μπορεί να το μελετήσει αλλά και για να το κατανοήσει. Η ακουστική του σε μαγεύει και σε ταξιδεύει σε κόσμους παραμυθένιους που τον συνθέτουν χρώματα βγαλμένα μέσα από τη μουσική. 
Μακάρι ο κόσμος να είχε τη δυνατότητα να στρέψει τα παιδιά του, όχι μόνο στο ακορντεόν αλλά και σε άλλα μουσικά όργανα, γιατί έτσι καλλιεργεί τη ψυχή του παιδιού του με ένα μαγικό τρόπο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου