Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Άγγιξαν τον ουρανό με τα «φτερά της ποίησης»

Την στιγμή που οι σπουδαίοι καλλιτέχνες αποθεώθηκαν από το κοινό 
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής μετέφεραν την γιορτή των 20 χρόνων του Μαζί για το Παιδί σε άλλη...διάσταση - Εκεί όπου η φαντασία συνορεύει με την μουσική και την ποίηση 

Μια πεντακάθαρη αγγελική φωνή γεμάτη συναίσθημα αντήχησε  την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Ηρώδειο συνοδευόμενη από τις μελωδίες του μοναδικού σολίστα Στέφανου Κορκολή !
Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την γιορτινή συναυλία για τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί», είναι βέβαιο ότι θα την κρατήσουν για  πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους αφού άγγιξαν τον ουρανό «Με τα φτερά της ποίησης».


Υπέροχα λόγια για την Ελλάδα, για τον έρωτα και τη ζωή από τους Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη, Γκάτσο, Καββαδία, Χατζηδάκι κ.α. ταξίδεψαν πραγματικά το κοινό του Ηρωδείου. Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε με την κιθάρα της κάτω από τις 3 ελιές του εκπληκτικού αλλά λιτού σκηνικού, αλλά και η στιγμή που  απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο  της παροτρύνοντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί της.  Αξέχαστη και η  στιγμή της διασκευής-φαντασίας  για πιάνο του πολυτάλαντου Στέφανου Κορκολή στο Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη!


«Απόψε το φεγγάρι φέγγει περισσότερο», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Απόψε είμαστε εδώ για το «Μαζί για το Παιδί». Μια Ένωση που αγκαλιάζει 30.000 παιδιά και εγώ με τον Στέφανο γιορτάζουμε τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί». 

Ένα ενσταντανέ από μία μαγική στιγμή, από τις δεκάδες που χάρισαν η Άλκηστις και ο Στέφανος 

Στους εθελοντές, στους ανθρώπους της Ένωσης, αξίζει το χρυσό μετάλλιο της ανθρωπιάς, τους αξίζει το χειροκρότημα σας» και ένα κατάμεστο Ηρώδειο την αποθέωσε.Μια άλλη νότα έδωσε η χορωδία GraduArti
Η χορωδία Grandy Arti που συνόδεψε την Άλκηστις και τον Στέφανο στην σκηνή του Ηρωδείου, ανάμεσα του και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Μαζί για το Παιδί 

«Δεν θα μπορούσαν να λείψουν μια τέτοια βραδιά από κοντά μου. Μια τόσο σημαντική βραδιά», είπε η Άλκηστις παρουσιάζοντας την χορωδία των αποφοίτων Αρσακείων Σχολείων  GraduArti  με διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη. Τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη το τραγούδι του «Μαζί για το Παιδί» σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους της Ρεβέκκας Ρούση.

Το μαγικό τέλος

«Σε ένα τέτοιο ζεστό κοινό δεν μπορείς να χαλάσεις χατίρι», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πριν ερμηνεύσει το «Άγγελε μου», όταν εμφανίστηκε ξανά πάνω στη σκηνή μετά το επίμονο χειροκρότημα του κόσμου και συμπλήρωσε πώς αυτό το τραγούδι  είναι ορόσημο στην πορεία της, καθότι εγκαινίασε τη συνεργασία και τη φιλία της με το Στέφανο Κορκολή, αλλά  και  γιατί το ερμήνευσε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο σε μια συναυλία αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί». 

Η αυλαία έπεσε με το τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής» και με το κοινό του Ηρωδείου να σιγοτραγουδά συνεπαρμένο από τη μαγεία της στιγμής.

Μια μεγάλη συναυλία, για ένα σημαντικό σκοπό, που θα μείνει στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.
 
Με την κρυστάλλινη φωνή της ταξίδεψε τους θεατές σε άλλη διάσταση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Το «Μαζί για το Παιδί», ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συντελεστές της συναυλίας, καθώς και όλους όσους έσπευσαν να παραστούν και να γιορτάσουν με την παρουσία τους, τα 20 χρόνια της Ένωσης!
Με τον τρόπο που έπαιζε πιάνο έκοβε την ανάσα των θεατών... Πιστοποίησε γιατί θεωρείτο ο καλύτερος Έλληνας σολιστ

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σκοπούς  και την υλοποίηση των  προγραμμάτων της Ένωσης.

Ένα κατάμεστο Ηρώδειο και στο βάθος το σύμβολο του παγκόσμιου Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου