Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ομολογία-σοκ του πατέρα της μικρής Άννυ
Σε μια σοκαριστική ομολογία για το ρόλο του στη δολοφονία της 4χρονης Άννυ προχώρησε σήμερα ο πατέρας της μικρής, ο οποίος παραδέχτηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ότι τεμάχισε το άψυχο κορμάκι του παιδιού αλλά αρνήθηκε ότι τη σκότωσε. 
Ο Στανισλάβ Μπακαρτίεβ (γνωστός ως Σάββας), της μικρής «έδειξε» εμμέσως τον συγκατηγορούμενο και φίλο του Νασίφ Αχμεντόφ (Νικολάι ) για τη δολοφονία της Άννυ. Και αυτός, όμως, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο βίαιο θάνατο του παιδιού.
«Την σκότωσε ο πατέρας της, την τεμάχισε και την μαγείρεψε» είπε με τη σειρά της η μητέρα της Άννυ,  Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία παραδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας.

«Θα εξηγήσω αργότερα τους λόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η μητέρα της κατηγορούμενης και γιαγιά της Άννυ. Η γυναίκα είπε ότι «πονάει πολύ» για το χαμό του παιδιού αλλά ισχυρίστηκε ότι η κόρη της δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. «Για αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δύο κατηγορούμενοι… Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη» ανέφερε η ίδια.
«Η εγγονή μου γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν και οι δύο να αγαπούν το παιδί» δήλωσε η γιαγιά της Άννυ, που παράλληλα κατέθεσε πως μπροστά της δεν είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη μικρή ο πατέρας της.
«Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε ... » ανέφερε η μάρτυρας.
Ο διάλογος με τον πρόεδρο 
Πρόεδρος: Δεν είχατε προβληματιστεί που έβρισκαν χρήματα;
Μάρτυρας: Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη Γερμανία. Εκείνος ζητούσε στην κόρη μου να πάει με τη μικρή στη Γερμανία να ζήσουν μαζί του. Το είχε αποφασίσει η κόρη μου θα έφευγε για Γερμανία.
Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση αυτού του άνδρα με την κόρη σας
Μάρτυρας: Ήξερα ότι είναι φίλος της και τη βοηθάει. Και σε εμάς έστελνε χρήματα.
Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε πως η κόρη σας είχε αφήσει το παιδί με τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μία φορά το παιδί στο τηλέφωνο
Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας;
Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.
Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;
Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε ...

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Δημητρίνας Σταύρου Γεωργίου η μητέρα της κατηγορουμένης υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν η κόρη της εργαζόταν σε οίκους ανοχής.
Συνήγορος: Σας έστελνε χρήματα για το παιδί;
Μάρτυρας: Ναι κάθε μήνα ...
Ο Σταύρος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνας,  επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αίτημα για το οποίο ο πρόεδρος είπε πως θα εξεταστεί.
Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση για τη μετάφραση του βουλεύματος στη βουλγαρική με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέα η οποία τόνισε:
«Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον του».
Υπέρ της απόρριψης της ένστασης του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι τάχθηκαν και οι συνήγοροι των υπολοίπων κατηγορουμένων κατηγορώντας τον για παρελκυστική τακτική.
Η δίκη για την υπόθεση που «πάγωσε» την Ελλάδα αναμένεται να διαρκέσει ακόμη αρκετές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου