Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προκαλεί κύμα αισιοδοξίας


Το ελληνικο επιχειρείν φωνάζει «Παρών»

Στιγμιότυπο από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Τήνο
Οι ελληνικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπνεύσουν φιλοσοφία στους Έλληνες καταναλωτές. Για το σκοπό η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πήρε σάρκα και οστά.


Πιο συγκεκριμένα το τριήμερο 2 έως 4 Σεπτεμβρίου στο μαγευτικό νησί της Τήνου, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για να λάβουν μέρος στις εργασίες της ιδρυτικής τους συνδιάσκεψης που είχε σαν αντικείμενο τον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου που καθορίζει τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας. 
Μια πρωτοβουλία που έπρεπε να είχε γίνει καθώς εκπέμπει ομοψυχία και κοινό παρανομαστή το μέλλον του τόπου. Το ελληνικό επιχειρείν κάνει τα βήματα μέσω των leader του. Αυτό που απομένει εμείς ως καταναλωτές να δράσουμε αναλόγως και να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα.


Τα μέλη-επιχειρήσεις

Τα μέλη-επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Ολομέλεια και οι εκπρόσωποι τους ήταν: AGRINO ο κος  Άγις Πιστιόλας, ΕΨΑ ο κος Μιχάλης Τσαούτος και η κα Πένυ Τσαούτου,  ΛΟΥΞ ο κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας & η κα  Άννυ Καραγκιουλέ , ΖΑΓΟΡΙ ο κος  Νίκος Χήτος & η κα Χριστίνα Δούμα, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο κος Χρήστος Παπαδημητρίου, ΗΛΙΟΣ η κα Αθανασία Δάκου, ΝΗΣΟΣ ο κος Αλέξανδρος Κουρής, ΑΓΑΝ  ο κος Αριστείδης Ευσταθίου και η κα  Ιωάννα Πετροπούλου , ΒΙΚΟΣ ο κος  Κωνσταντίνος Σεπετάς , BRAVA  ο κος Απόστολος Σαλάκος, ΕΖΑ ο κος  Αθανάσιος Συριανός, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ ο κος Χαράλαμπος Κωνσταντάκης, ο κος Σωτήρης Βλάχος & η κυρία Στέβη Σμυρναίου, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ο κος  Γιάννης Βαρβαγιάννης,  SKAG η κα Πόπυ Σκαγιά, KYKNOS  η κα Μάρθα Μανουσάκη, HELLAS FROST ο κος Γιάννης Παυλούδης, EUROCERT ο κος Γιώργος Μπρισκόλας & η κα Άθη Χαλκιοπούλου καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κα Νόρα Άντερσον. Συμμετείχαν ακόμα και νέα υπό ένταξη μέλη ως παρατηρητές.  Η Ολομέλεια διεξήχθη στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο.
Οι πέντε στρατηγικοί στόχοι– άξονες διαλόγου. Συζητήθηκαν θέματα όπως, η σημασία και της πρωτοβουλίας, η αναγνωρισιμότητα  του σήματος, η συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, διάφορες συνεργασίες, καθώς και τα νέα μέλη .
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων καλωσορίσματος των μελών της Πρωτοβουλίας και των οικογενειών τους στην Τήνο ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οικοδεσπότης του τριημέρου κος Αλέξανδρος Κουρής τόνισε: «Η παρουσία τόσων σημαντικών ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παραγωγών το τριήμερο αυτό στην Τήνο, αποτελεί εγγύηση για την  επιτυχία της Πρωτοβουλίας μας η οποία έχει ιστορική σημασία για τη χώρα μας.. Εμείς οι Συνοδοιπόροι του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ οραματιζόμαστε μια πραγματικά ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με ιδιόκτητη βιομηχανία και βιοτεχνία. Μια κοινωνία που δημιουργεί, παράγει και καταναλώνει τα δικά της κορυφαία, επώνυμα, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα,
Ένα έθνος που αναπτύσσει και αξιοποιεί το ανθρώπινο ταλέντο του. Δεν το οδηγεί στη μετανάστευση. Εμείς στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ λέμε, «ισχυρή Ελλάδα χωρίς παραγωγικές εταιρίες ελληνικής ιδιοκτησίας δεν μπορεί να υπάρξει. ΕΙΜΑΣΤΕ Η  ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ»».
Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας συζητήθηκαν και  κατατέθηκαν  από κάθε εταιρία μέλος προτάσεις πάνω σε

Καλό κλίμα
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας και οι οικογένειες τους  είχαν  την ευκαιρία να  συσφίξουν τις σχέσεις  τους μέσα από μία σειρά δράσεων που έλαβαν  χώρα στο νησί της Τήνου όπως: συναυλία στο Θέατρο του Κουμάρου με την Αλίκη Καγιαλόγλου, ξενάγηση και δείπνο με τηνιακά προϊόντα και χαρακτήρα στη Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά, γευστικές δημιουργίες με προϊόντα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ καθώς και  περιήγηση  του  νησιού με «ξεναγό» την  Μάγια Τσόκλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου