Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα τάξη πραγμάτων: Στην ουρά ο πλανήτης για ένα iPhone7

Ξενυχτάνε στους δρόμους και στις ουρές για το iPhone7

Η ηλεκτρονική πραγματικότητα είναι αυτή που μάλλον περιθωριοποιεί την αληθινή διάσταση. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως ένας ολόκληρος πλανήτης έχει στηθεί στην ουρά για ένα iPhone7;

Η… φρενίτιδα του iPhone «χτύπησε» και πάλι τον πλανήτη, με εκατοντάδες χρήστες από όλο τον κόσμο να περιμένουν υπομονετικά έξω από τα καταστήματα της Apple για να πάρουν πρώτοι στα χέρια τους τα πολυπόθητα νέα μοντέλα 7 και 7 Plus. 

Και ενώ τα iPhone δεν έχουν προλάβει καλά-καλά να φτάσουν στα καταστήματα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα iPhone 7Plus έχουν ήδη ξεπουλήσει. 
«Άτυχοι» είναι και όσοι θέλουν να αγοράσουν το νέο μαύρο χρώμα του μοντέλου, καθώς και αυτά έχουν εξαντληθεί. Όσοι λοιπόν περιμένουν στις ουρές –κυρίως στην Ασία και την Αυστραλία- θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν να αγοράσουν αυτά τα γκάτζετ αλλά μπορούν να τα παραγγείλουν διαδικτυακά. 


«Εκτιμούμε…την επιμονή»

«Πραγματικά εκτιμούμε την υπομονή των πελατών μας καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να φτάσουν τα νέα iPhone στα χέρια όλων όσων τα επιθυμούν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό» τόνισε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού κολοσσού Τρούντι Μούλερ. 


Με σκηνές έξω από τα μαγαζιά

Η δήλωση αυτή δεν φάνηκε, όμως, να κατευνάζει τα… πλήθη που περιμένουν έξω από τα καταστήματα… Ο 17χρονος Μπίσοϊ Μπέχμαν από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μαζί με τους τέσσερις φίλους του, είναι ο πρώτος στην ουρά έξω από το Apple Store. Έχει κατασκηνώσει εκεί από την… Τετάρτη το πρωί και την Πέμπτη το απόγευμα έμαθε ότι δεν θα μπορέσει να αγοράσει το iPhone 7 Plus. «Κοιτώντας δεξιά και αριστερά βλέπω ότι όλοι είναι λίγο εκνευρισμένοι» δήλωσε ο 17χρονος στο Mashable της Αυστραλίας, και συμπλήρωσε:«Τελικά όλα ήταν για το τίποτα… Όταν θέλεις να κυκλοφορήσεις μοντέλο την Παρασκευή, πρέπει να έχεις κρατήσει ένα απόθεμα. Ξέρουν ότι θα υπάρχει ουρά, ξέρουν ότι ο κόσμος θα περιμένει» είπε ο έφηβος, και συνέχισε: «Εκνευρίζομαι λίγο που θυσίασα τα μαθήματά μου στο σχολείο για αυτό». 

Ο φίλος του, Μάρκους Μπάρσουμ δήλωσε εξίσου πικραμένος. «Είναι η τρίτη φορά που διανυκτερεύω έξω από κατάστημα… Είμαι φανατικός της Αpple και ξέρω ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι στενάχωρο, όμως, που το iPhone 7 Plus έχει ήδη ξεπουλήσει. Περιμένω τόση ώρα και μου λένε “ξέρεις, δεν το βγάζουμε για σένα”» δήλωσε στην ίδια ιστοσελίδα. 
Ουρές έξω από καταστήματα έχουν σχηματιστεί και στη Σιγκαπούρη, όπου εκτός από τους «ντόπιους» περιμένουν και πολίτες που ταξίδεψαν από το… Βιετνάμ ή την Ινδία! 

Και η Μις Γεν θέλει το iPhone της

Ανάμεσα σε αυτούς και η 26χρονη Μις Γεν, όπως ζήτησε από τα ΜΜΕ να την βαφτίσουν, που έφτασε στη Σιγκαπούρη την Τρίτη και στήθηκε στην ουρά την Πέμπτη το πρωί στις 10:00πμ τοπική ώρα.

Αυτό που την οδήγησε εκεί, όμως, δεν είναι ο… πόθος της να αποκτήσει το νέο μοντέλο. «Μπορώ να το πουλήσω στο Βιετνάμ για πάνω από 3.000 δολάρια» είπε η ίδια στο Channel News Asia. 
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και έξω από το κατάστημα της αμερικανικής εταιρίας στο Τόκιο, όπου εκατοντάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά να ανοίξουν οι πόρτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου