Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

2005 - 2015: Μια ζωή Εορδαϊκή

Χρίστος και Γραμματική Χριστίδου
Νικώντας τον χρόνο…θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του θέματος που ακολουθεί. Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε πολύ για το πώς θα το προλογίσω διότι δεν είναι εύκολο να γράψω σε λίγες αράδες για σχέσεις χρόνων που ο παρανομαστής τους έχει να κάνει με συναισθήματα.


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακοπουλου

Προφητική η πρώτη συνέντευξη του 2005 στην traffic
Ας αρχίσω λοιπόν όπως τα παραμύθια, Κάποτε συντάκτης μικρός (στην traffic  παρακαλώ)  ανακάλυψα μια νεαρή κοπέλα προ έφηβη που είχε σαρώσει σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στο taekwondo. Ήταν τότε 12 – 13 χρονών και ονομαζόταν Γραμματική Χριστίδου. Η πρώτη συνέντευξη είχε γίνει τηλεφωνικά καθώς έμενε Πτολεμαΐδα.  Δεν μίλησα μόνο με την ίδια, αλλά με τον προπονητής της και δάσκαλο της Χρίστο Χριστίδη. Αυτό που αντιλήφθηκα ήταν ότι πρόκειται για μια οικογένεια δεμένη… την επόμενη ημέρα που δημοσιεύτηκε η συνέντευξη με πήρε τηλέφωνο και με ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την δουλειά μου. Του απάντησα πως επειδή θα ήμουν Καστοριά σε λίγες ημέρες θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε από κοντά… Όπερ και εγένετο.  Από τότε λοιπόν χωρίς να το καταλάβουμε «δεθήκαμε» και έτσι παρακολουθούσα πιο κοντά την εξέλιξη της κόρης του αλλά και των υπολοίπων παιδιών που είχε στο Σύλλογο «Εορδαϊκή Δύναμη».
Η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη και μετά την Γραμματική στο χορό των διακρίσεων μπήκε και η Βάσω (σ.σ η μικρή η κόρη), η Ειρήνη η Μπουράκη αλλά και άλλα παιδιά.

Συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει όταν είχε κατακτήσει την 3η θέση στον κόσμο
Το 2010 λοιπόν η Γραμματική  βρέθηκε να είναι τριταθλήτρια κόσμου στο taekwondo στο Μεξικό. Μάλιστα είχε αγωνιστεί τραυματισμένη (και αν αυτό δεν συνέβαινε ίσως να είχε κρεμάσει και το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό της).
Την ίδια ώρα η «Εορδαϊκή Δύναμη» είχε μετατραπεί σε φυτώριο αθλητών που πρωταγωνιστούσαν στις αθλητικές διοργανώσεις.
Μάλιστα η Ειρήνη Μπουράκη πριν λίγους μήνες κλήθηκε από την εθνική ομάδα taekwondo.  Δείγμα ότι ο Χρίστος Χριστίδης έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας.
Ωστόσο όταν κάτι επαναλαμβάνεται δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμπτωση. Και αυτό κατακτιέται με πολύ ιδρώτα και αίμα. Έτσι η Γραμματική πριν λίγες ημέρες αναδείχθηκε 3η σε διεθνές τουρνουά taekwondo,  ενώ μετά από λίγες ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος και θα διεκδικήσει μια καλή διάκριση στο παγκόσμιο του taekwondo που θα λάβει χώρα τον Μάιο στην Ρωσία.

Χαίρομαι γιατί άνθρωποι που αγαπώ και νιώθω ότι είναι δικοί μου προοδεύουν συνεχώς και ακολουθούν τον δρόμο των ονείρων τους παρά τις αντιξοότητες των εποχών. Keep Walking !!! Και η Ολυμπιάδα είναι κοντά!
Είναι κοντά στο όνειρο της...ένα όνειρο που κρατά περισσότερο από 10 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου