Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πέντε γυναίκες συγγραφείς και μια εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος μιλούν για την ημέρα της γυναίκας


Το δικό τους μήνυμα έστειλαν για την γιορτή της γυναίκας μέσω του Πινακίου έξι γυναίκες που ασχολούνται με τον γραπτό λόγο…Η κάθε μία αποτυπώνει με το δικό της τρόπο την ξεχωριστή αυτή ημέρα… 


Άννα Γαλανού - Συγγραφέας


Δυο μηνύματα θέλω να στείλω για την Ημέρα της Γυναίκας.

Το πρώτο στην Πολιτεία και στους κοινωνικούς φορείς.  Βοηθήστε με κάθε τρόπο τις κακοποιημένες γυναίκες που  προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Δεν αρκεί μόνο να τις παροτρύνουμε να αντιδράσουν, πρέπει να έχουν υποστήριξη για να το κάνουν.  Εργασία και ασφάλεια.

Το δεύτερο μήνυμα το αφιερώνω σε όλες τις γυναίκες… Έτσι είμαστε, όπως μας περιγράφει ο αγαπημένος ποιητής:
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα
Οδυσσέας Ελύτης

Πληροφορίες για τη συγγραφέα

Γιώτα Γουβέλη - Συγγραφέας


Εύχομαι, όλες οι γυναίκες να  βρουν ανταπόκριση από τους συντρόφους τους τη μέρα της παγκόσμιας γιορτής τους, να νιώσουν τη συμπάθεια, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους για όσα πρόσφεραν και θα προσφέρουν στους αγαπημένους τους, στις οικογένειές τους, στον κόσμο ολόκληρο. Ο μακρόχρονος μόχθος της γυναίκας για ανάπτυξη και καταξίωση την έφερε στη σημερινή της θέση, ισότιμη, σεβαστή, δικαιωμένη, αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να βοηθήσει όσες έμειναν πίσω κι αδικούνται ακόμα. Χέρι-χέρι με τον άντρα, τραβάμε μπροστά με δύναμη, πείσμα, αλλά κυρίως με αστείρευτη δοτικότητα και τρυφεράδα. Χρόνια μας πολλά!
Πληροφορίες για τη συγγραφέα




Βίκυ Κάουλα - Συνιδρύτρια Εκδόσεων Ιβίσκος και Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών ΣχέσεωνΠροσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης,
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία. 

Είναι μια ημέρα-αφορμή για να θυμηθούμε τις μάχες όλων των γυναικών πριν από εμάς για να έχουμε σήμερα δικαιώματα και ελευθερίες που φαντάζουν αυτονόητα, αλλά δεν είναι αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει σε τριτοκοσμικές και ισλαμικές χώρες ακόμα και σήμερα.

 Εύχομαι η πολυπόθητη ισότητα να διασφαλιστεί για όλες τις γυναίκες του κόσμου, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση, όπως πραγματικά αξίζει στις γυναίκες, αφού δεν υστερούν σε τίποτα έναντι των αντρών.  




Δανάη Τασιούλη - Συγγραφέας του βιβλίου "Δίδυμοι Άγγελοι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος


Για τη γιορτή της γυναίκας εύχομαι σε κάθε γυναίκα να είναι  πάντα χαρούμενη, δυναμική, πεισματάρα, όπου χρειάζεται γκρινιάρα ,να ζει έντονα και με πάθος και να μην χάνει ποτέ μ ποτέ και για κανένα λόγο το χαμόγελο της..













Αντωνία Μποτονάκη, συγγραφέας του βιβλίου "Άστο κι αςαποθάνει" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος: 


Οι γυναίκες ας χορέψουν τον χορό που το σώμα τους θυμάται ...



Ιωάννα Μπέγκα – φοιτήτρια δημοσιογραφίας


Ονομάζομαι Ιωάννα Μπεγκα και ασχολούμαι με την δημοσιογραφία... Ημέρα της γυναίκας για μένα κατά την άποψή μου είναι καθαρά εμπορική γιορτή όπως και πολλές άλλες....πιστεύω ότι για να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είμαστε η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο δεν χρειάζεται καμία εμπορική γιορτή...Όπως επίσης πιστεύω ότι ο άντρας η τα παιδιά τις κάθε μία από εμάς θα έπρεπε να μας το δείχνουν συχνά και όχι να θεωρούν δεδομένη την αγάπη τους προς το πρόσωπο μας...παρόλα αυτά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την σημερινή μέρα και να απολαύσετε τα δώρα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου