Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συγκλόνισε με την προσπάθεια του ο Ετεοκλής Παύλου

Πολύ καλές επιδόσεις κατέγραψε ο Ετεοκλής Παύλου
Με την παρακαταθήκη της 15ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καγιακ Ατόμων με Αναπηρίες (Paracanoe) της Γερμανίας ο πρωταθλητής Ετεοκλής Παύλου επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάζοντας τον πήχη ψηλά και διεκδικώντας ακόμα και μετάλλιο.

Ο αθλητής του Αετού σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο νήμα απέναντι σε υπερδυνάμεις όπως η Γερμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία βρέθηκε μόλις 0,4 κλάσματα του δευτερολέπτου μακριά από την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην πρώτη του ουσιαστικά συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση.



 «Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία καθώς βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Η χώρα μας δεν έχει ξαναβρεθεί τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Η επόμενη διοργάνωση είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θέλω πολύ να βρεθώ στη Ρωσία και να διεκδικήσω γιατί όχι και ένα μετάλλιο. Στο Παγκόσμιο για 400 χιλιοστά δεν πήρα την πρόκριση έχοντας κάνει προετοιμασία μόλις πέντε μήνες κάτι που με γεμίζει αισιοδοξία για πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Αυτό που χρειάζεται είναι η απαραίτητη στήριξη για να έρθει αυτό το μετάλλιο στη χώρα μας» είναι τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή.
Ο Ετεοκλής Παύλου στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στη είχε στο πλευρό του τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Γιαννόπουλου.


«Ο Ετεοκλής τα έδωσε όλα στο Παγκόσμιο και έχασε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Η παρουσία του όμως μας γεμίζει αισιοδοξία και συνεχίζουμε την προπόνηση για τους επόμενους αγώνες με στόχο φυσικά το Τόκιο. Σαν χώρα σταθήκαμε δίπλα σε δυνατές χώρες με μεγαλύτερη ιστορία στο άθλημα και αυτό τα λέει όλα για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Το να στοχεύουμε πλέον σε ένα μετάλλιο είναι εφικτό στις επόμενες διοργανώσεις και με προπόνηση και σωστή προετοιμασία μπορούμε να πλασαριζόμαστε στην εξάδα και πάνω».

Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν από 24 έως τις 26 Ιουνίου 2016 στη Ρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου