Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Στο παιχνίδι της ζωής

Το ζάρι είναι συνδεδεμένο με την μοίρα, σου καθορίζει την πορεία σου;

Κείμενο – φωτογραφίες: Ερωδίτη Παπαποστόλου

Στο παιχνίδι της ζωής, ρίχνεις τα ζάρια και περιμένεις. Περιμένεις μια απάντηση, έναν αριθμό, που θα καθορίσει την επόμενη κίνησή σου. 
Οι διαδρομές κι οι διακλαδώσεις πάνω στο ταμπλό που στέκεσαι είναι πολλές. Άλλες πολύχρωμες, άλλες ασπρόμαυρες, άλλες λευκές, άλλες σκοτεινές… 


Κάθε ζαριά και μια πρόκληση
Κάθε μια κρύβει, κινδύνους, προκλήσεις, λύπες, χαρές, ήττες και θριάμβους. Μπορεί να είσαι εσύ που θα κερδίσεις και θα καταφέρεις να κλείσεις τους φόβους και τις ανασφάλειες σου σε ένα σκοτεινό κελί… ή μπορεί να νικήσουν εκείνοι και να σε ρίξουν στην άβυσσο του μυαλού σου μέχρι να βρεις τρόπο… μέχρι να ρίξεις τη σωστή ζαριά που θα σε βγάλει και πάλι στην επιφάνεια.
Κάθε ζαριά, είναι μια πρόκληση. Κάθε αριθμός, είναι ένας γρίφος που πρέπει να λύσεις. 

Κάθε παίξιμο, είναι μια επιλογή: Ποια από όλες τις διαδρομές που έχουν ίδια απόσταση θα επιλέξεις να ακολουθήσεις; Κι αν χαθείς στον λαβύρινθο; Κι αν απλά κάνεις κύκλους; Κι αν πέφτεις συνέχεια στην ίδια παγίδα και δεν μπορείς ποτέ να προχωρήσεις, πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά; Ότι αυτή τη φορά κάτι, ως διά μαγείας, θα αλλάξει;
Ρίχνεις τα ζάρια και περιμένεις… περιμένεις να γυρίσει το παιχνίδι… Περιμένεις την ανατροπή… Το ζάρι στροβιλίζεται. Βλέπεις την κίνησή του να ξετυλίγεται με αργό ρυθμό μπροστά στα μάτια σου. Χτυπάει απαλά κάτω και ξανασηκώνεται στον αέρα, κάνοντας εκκωφαντικούς ήχους, μέχρι να προσγειωθεί… μέχρι να σου δώσει τις πολυπόθητες εξάρες. 

Πότε θα έρθουν οι πολυπόθητες εξάρες;
Μέχρι να σου δώσει τις πολυπόθητες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσεις για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις… Απαντήσεις που βρίσκονται μπροστά σου, αλλά δεν έχεις κουράγιο να τις εκφράσεις με λόγια. Κι έτσι, αφήνεις τη μοίρα να αποφασίσει για σένα, ενώ εύχεσαι κρυφά να έχεις κάνει λάθος…

Και το ζάρι σταματά, κι εσύ πρέπει να ακολουθήσεις την πορεία που θα σου δείξει. 
Θα μπορέσεις να κάνεις το σωστό, όταν η αντανάκλασή σου στον καθρέφτη σου δείχνει το λάθος; 
Θα μπορέσεις να κρατήσεις την ισορροπία σου όταν ο κόσμος γύρω σου θα έχει γυρίσει ανάποδα;



1 σχόλιο:

  1. Όταν ο κόσμος γύρω μας έχει γυρίσει «ανάποδα», μία εκδοχή είναι να γυρίσουμε και εμείς ανάποδα, οπότε τα βλέπουμε «ίσια».
    Η άλλη εκδοχή να επιστρέψουν τις παραμέτρους και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην δημιουργία του ανάποδου κόσμου, εκεί όπου ανήκουν και ελευθερώσουμε την πορεία προς την ομαλότητα.
    Η καλύτερη επιλογή είναι να αναγιγνώσκουμε τα δικά σας συγκράματα και νοιώσουμε την πνευματική ανάταση την οποία απλόχερα μας προσφέρετε και πράγματι μας αναζωογονεί την καρδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή