Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Η εκδίκηση του Πουφ...

Την Ελένη Ανδρεάδη τη γνωρίσαμε με το βιβλίο της «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία. Τώρα επιστρέφει με τη νέα σειρά “Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ. Η συγγραφέας με πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση και εφευρετικότητα καλεί τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν μυστικοί πράκτορες και να αναλάβουν δράση. Να συμμετάσχουν στην πλοκή, να λύσουν γρίφους χρησιμοποιώντας κινητά, καθρέφτες και ό,τι άλλο βάλει ο νους.

Απώτερος σκοπός, να αποκτήσουν οι μικροί αναγνώστες – πράκτορες περιβαλλοντική συνείδηση. Και αυτό γίνεται χωρίς διδακτισμό, αλλά μέσα από μια εκπληκτική περιπέτεια, στην οποία καλούνται να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι.

Ας δούμε τι μας είπε η ίδια…- Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το θέμα του βιβλίου;

«Το βιβλίο είναι μια περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί το παιδί-αναγνώστης και αναλαμβάνει μια άκρως απόρρητη αποστολή να σώσει τον πλάνήτη απο τον εκδικητικό Πουφ, γνωστό και ως διοξείδιο του άνθρακα, και την κλιματική αλλαγή».

- Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

«Απευθύνεται σε ηλικίες 8-12».

- Ήταν απλή έμπνευση ή περισσότερο ανάγκη για να ενημερωθούν τα παιδιά και να
ενεργοποιηθούν σε περιβαλλοντολογικά θέματα αυτό που ώθησε στη συγγραφή του βιβλίου; 

«Ήταν ένας συνδιασμός που ξύπνησε απο την συνειδητοποίηση οτι μπορώ να συνδυάσω το πάθος μου για την γραφή με το περιβαλλοντικό αντικείμενο των σπουδών και της εργασίας μου.  Θέλω να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να περάσουν και καλά κατά την διάρκεια της περιπέτειας που εξιστορώ. Και οι δύο αυτές πτυχές με εμπνέουν εξίσου».

- Οι χαρακτήρες του βιβλίου βασίζονται σε πρόσωπα υπαρκτά στην καθημερινή ζωή;

«Όχι, αλλά σίγουρα δανείζονται στοιχεία απο υπαρκτές συμπεριφορές όλων μας».

- Υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη;

«Σίγουρα. Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να εργάζομαι στο κομμάτι της περιβαλλοντικής διαχείρισης και εκπαίδευσης. Νομίζω οτι υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα. Στο κομμάτι της κλιματικής αλλαγής συγκεκριμένα,  η παγκόσμια συμφωνία στη Διάσκεψη του Παρισιού ήταν ιστορικής σημασίας, παρόλο που δεν είναι τέλεια. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα αλλά παραμένω αισιόδοξη οτι βλέπουμε μια αυξανόμενη αφύπνιση σχετικά με την επικινδυνότητα για τον ίδιο τον άνθρωπο και τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων».

- Μιλήστε μας για την εταιρία Οι Πράκτορες Του Πλανήτη και τις δραστηριότητές της.

«Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι  μια περιβαλλοντική μη-κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009. Στόχος μας είναι δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Δραστηριοποιούμαστε σε σχολεία αλλά και σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με καινοτόμα προγραμματα, καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη, και να φέρουν σε πέρας άκρως απόρρητες αποστολές, με στόχο την προστασία του πλανήτη. Το σχολικό έτος 2015-16, μέσα από το υλικό των Πρακτόρων του Πλανήτη, έχουν εκπαιδευτεί 12.000 νέοι πράκτορες, σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να μας προσκαλέσετε στο σχολείο ή χώρο σας μέσω της ιστοσελίδας μας www.planetagents.org».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου