Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ποια βιβλία και ποιοι συγγραφείς των εκδόσεων Ψυχογιός κέρδισαν το κοινό το 2016;



Χιλιάδες αναγνώστες εμπιστεύτηκαν τις «εκδόσεις Ψυχογιός» για να ταξιδέψουν την φαντασία τους. Να «περπατήσουν» σε νέους κόσμους και σε μονοπάτια της ιστορίας.
Ας δούμε αναλυτικά ποιες ήταν οι προτιμήσεις των αναγνωστών για το 2016, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 Το πιο ευπώλητο βιβλίο για  το 2016 των εκδόσεων Ψυχογιός:
«Η εκδίκηση των αγγέλων» της  Λένας Μαντά  διάβασαν 80.000 αναγνώστες


Η ιστορία του βιβλίου
Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια, διάσημη συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κάνει την υπέρβαση και αποφασίζει να εμπλακεί σε μια ιστορία ανώτερη από τις δυνάμεις της. Οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις δε ρίχνουν κανένα φως και όλες οι έρευνες οδηγούν στο μηδέν. Η Γαλάτεια δεν ξέρει αν υπάρχει καν δολοφόνος ή αν όλα όσα υποψιάζεται ο γιος της και η μητέρα της κοπέλας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι…




Ο παιδικός τίτλος  που ήταν αντίστοιχα ο καλύτερος εμπορικός ήταν:

«Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα #11»



Το στόρι του βιβλίου
Ο Γκρεγκ πίστευε πάντα ότι είναι ξεχωριστός κατά κάποιον τρόπο, αν και δεν είχε αποδείξεις για να υποστηρίξει τη θεωρία του. 
Στο νέο βιβλίο ο Γκρεγκ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, ώστε να δικαιολογήσει την μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του.





Το αστυνομικό βιβλίο που προτίμησαν οι αναγνώστες του Ψυχογιού:

«Το κορίτσι του τρένου»


Η ιστορία του βιβλίου
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχιών Το κορίτσι που εξαφανίστηκε και Αμνησία



Ο πιο δημοφιλής πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας των εκδόσεων Ψυχογιός


Η   Έμα Κλάιν για το βιβλίο της «Τα κορίτσια»

Η ιστορία του βιβλίου

Βόρεια Καλιφόρνια, στη διάρκεια του βίαιου τέλους της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές του καλοκαιριού, μία μοναχική και ψαγμένη έφηβη, η Ίβι Μπόιντ, βλέπει μια παρέα κοριτσιών στο πάρκο, κι αμέσως σαγηνεύεται από την ελευθερία τους, το αφρόντιστο ντύσιμό τους, την επικίνδυνη αύρα της αμεριμνησίας τους. Η Ίβι δε θ’ αργήσει να υποκύψει στον μαγνητισμό της Σούζαν, ενός μυστηριώδους μεγαλύτερου κοριτσιού, και να παρασυρθεί στους κόλπους μιας σέκτας και του χαρισματικού ηγέτη της που σύντομα πρόκειται να γράψουν ανατριχιαστική ιστορία. Κρυμμένο στους λόφους, το εκτεταμένο, άναρχο και ρημαγμένο ράντσο της σέκτας αποπνέει ζόφο, στα μάτια της Ίβι όμως είναι εξωτικό, συναρπαστικό, γεμάτο δονήσεις –ένα μέρος στο οποίο θέλει απεγνωσμένα να γίνει δεκτή. Καθώς περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μακριά από τη μητέρα και τους οικείους ρυθμούς της καθημερινής ζωής της, και με την εμμονική προσκόλλησή της στη Σούζαν να δυναμώνει, η Ίβι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αδιανόητη βία, και σ’ εκείνη την κομβική στιγμή στη ζωή ενός κοριτσιού όπου τα πράγματα μπορούν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή.

Το συγκλονιστικό πρωτόλειο μυθιστόρημα της Έμα Κλάιν μαγεύει με την απαράμιλλη γραφή του και καθηλώνει με την κοφτερή σαν ξυράφι, απρόσμενα βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Τα Κορίτσια είναι ένα λαμπρό λογοτεχνικό έργο –κι ένα ανεξίτηλο πορτρέτο των κοριτσιών, και των γυναικών που θα μεγαλώσουν να γίνουν.



 Διαγωνισμός

Τέσσερις αναγνώστες του Πινακίου έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν από έναν τίτλο βιβλίου από τους παραπάνω προσφοράς των εκδόσεων Ψυχογιός. Για να τις διεκδικήσετε στείλτε τα στοιχεία σας στο pinakio.blog@gmail.com
 με την ένδειξη του ονόματος του βιβλίου που τους ενδιαφέρει πχ «Η εκδίκηση των αγγέλων». Ο διαγωνισμός τρέχει από σήμερα Τετάρτη 14-12 και λήγει στις 19-12.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ακόλουθοι του Πινακίου στο facebook.
Αν δεν είστε γίνεται τώρα δηλώνοντας ότι σας αρέσει στο https://www.facebook.com/pinakio/ 

Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν το  επόμενο  πρωί στο facebook. Όσοι κάνετε share - κοινοποίηση το θέμα, διπλασιάζετε τις πιθανότητες σας!

5 σχόλια: