Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο «πλούσιος» Ντράγκι και η «φτωχή» Μέρκελ




Μισθοί που προκαλούν...

Την ώρα που απαιτούν και επιβάλλουν  αιμοδιψή μέτρα  συνεχώς και κρούουν καμπανάκι υπέρ της λιτότητας, οι  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κερδίζουν ποσά που προκαλούν τους...κοινούς θνητούς.
Πιο καλοπληρωμένος αξιωματούχος στην Ευρώπη είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι ετήσιες απολαβές του οποίου ανέρχονται στις 374.000 ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις ετήσιες απολαβές της Άνγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του Μπαν Κι Μουν, γγ του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό European Voice, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έχει μεικτές μηνιαίες απολαβές 31.177 ευρώ, δηλαδή το ετήσιο ποσό που κερδίζει φθάνει τις 374.124 ευρώ.
Αυτό τον καθιστά πιο ακριβοπληρωμένο αξιωματούχο στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Οι απολαβές του είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γέλεν, υψηλότερες από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και από προέδρους και πρωθυπουργούς χωρών της ΕΕ.


Και άλλοι καλοπληρωμένοι
 

Καλοπληρωμένοι είναι επίσης ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, νυν πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως). Στην ίδια μισθολογική κατηγορία βρίσκεται και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, κερδίζει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως, δηλαδή 297.516 ευρώ ετησίως.
«Ριγμένοι» της υπόθεσης σε σχέση με τους γραφειοκράτες της ΕΕ, εμφανίζονται οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών που κερδίζουν λιγότερα και από έναν ευρωπαίο επίτροπο: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πληρώνεται με 14.443 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με 14.910 ευρώ μηνιαίως, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με 17.016 ευρώ το μήνα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με 17.280 ευρώ.
Στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, με 7.057 ευρώ μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου