Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Άννα Νικολαΐδη: Η φτώχεια θεωρείται νόσος




«Η φτώχεια θεωρείται νόσος. Είναι το συμπέρασμα που έβγαλα μαζί με επιστήμονες έπειτα από έρευνες», είπε στην εκπομπή mind attack του idradio.gr  η  υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας EKΠΑ, συγγραφέας και ερευνήτρια  Άννα Νικολαΐδη.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Η ίδια μίλησε για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που έχει επιμεληθεί «Η νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια», στο οποίο εδραιώνεται επιστημονικά η φτώχεια ως νόσος. Στο φιλμ παρουσιάζονται δεδομένα από συνεντεύξεις επιστημόνων από το χώρο της ψυχικής υγείας, το χώρο της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και τον ευρύτερο χώρο της ιατρικής με πολύτιμα στοιχεία και έρευνές τους.
Σε ερώτηση που της έθεσα αν της έχει προταθεί να δείξει κάποιο κανάλι το ντοκιμαντέρ της, η απάντηση της ήταν αρνητική. Και διερωτώμαι, γιατί όταν ένας Πανεπιστημιακός, ένας άνθρωπος του πνεύματος έχει ερευνήσει σε βάθος ένα τόσο καυτό κοινωνικό θέμα όπως είναι αυτό της φτώχειας στο οποίο σκιαγραφούνται κοινωνικές επεκτάσεις να μην μπορεί να το δει ο μέσος πολίτης. Στο κάτω-κάτω ποιος είναι ο ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης;
Πέρα από την δική μου τοποθέτηση-παρατήρηση  ακούστε το ηχητικό αρχείο που ακολουθεί καθώς  η κα. Νικολαΐδη αναλύει όρους και παραμέτρους που δεν ακούγονται για πολλούς λόγους.

Βέβαια αυτά σε λίγο καιρό θα  βρίσκονται στο πολύ ιδιαίτερο site που ετοιμάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου