Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Οι «Δίδυμοι Άγγελοι» που θα σας καθηλώσουν

Το βιβλίο της Δανάης Τασιούλη που αναμετράται με την μοίρα και το πεπρωμένο


Αν βρεθείς αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό και καλείσαι να τον νικήσεις αλλιώς χάνεις τα πάντα πως πράττεις; Και αν το κακό σου είδωλο θέλει να σε βλάψει για να κυριαρχήσει αγνοώντας τις συνέπειες πως θα αμυνθείς;
Ποιοι είναι οι σύμμαχοι σου και ποιοι οι εχθροί σου;  Οι απαντήσεις στους «Δίδυμους Αγγέλους» της Δανάης Τασιούλη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Σήμερα το απόγευμα θα έχω την τιμή να παρουσιάσω το συγκεκριμένο βιβλίο στο Polis Art Café στην στοά στην Πεσμαζόγλου.

Για να πάρετε μια γεύση θα σας πω πως πρόκειται για ένα βιβλίο που η πλοκή του σε κρατά καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία σελίδα.  Κάποιοι διαβάζοντας το θα θυμηθείτε σίγουρα «Τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών» στην πιο ελληνική του έκδοση με πολλά μυθικά και παραμυθένια στοιχεία. Σίγουρα είναι από τα ευφάνταστα βιβλία που κυκλοφορούν αυτήν την εποχή στα ράφια των βιβλιοπωλείων… Λίγα λόγια για το βιβλίο

Υπάρχουμε και πάλι.
Είμαστε γύρω σου, δίπλα σου,
κοντά σου. Και θα είμαστε για πάντα!
Αρκεί μονάχα να μας αφήσεις,
και αν καταφέρεις να μας δεις,
τότε θα σε φέρουμε σε έναν κόσμο μαγικό.
Στον δικό μας κόσμο.
Στον κόσμο της Φέυμπλαντ...
Με τον ερχομό της νύχτας οι Υάδες ξεπροβάλλουν στον ουρανό και τραγουδούν για να κάνουν όλοι ύπνο γαλήνιο. Πιο πολύ όμως τραγουδούν για την Κυρά της Θάλασσας... Κανείς τους δεν θέλει να ξυπνήσει. Η σελήνη εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί έχει μορφή. Είναι μια μορφή που χορεύει στα αστέρια, σκορπίζει ασημόσκονη στα χιονισμένα βουνά και κολυμπάει γυμνή στη θάλασσα. Κάνει βουτιές από τον καταρράκτη και δεν φοβάται τίποτα. Είναι σαν μωρό παιδί που δεν φοβάται τίποτα. Μόνο ο ήλιος τη μαλώνει το πρωί για τις αταξίες της και εκείνη κρύβεται. Αλλά δεν του κρατάει κακία γιατί τον αγαπάει πολύ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

«Χρόνια πολλά πριν, αδέρφια δυο ολόιδια, σε καυγά βρεθήκαν αντιμέτωπα. Όλη η κακία και η αχαριστία βγήκε από μέσα τους και βλασφημίες ξεστόμιζαν χωρίς εγκράτεια να έχουν. Συνέπειες κανείς τους δεν λογάριαζε και ο καυγάς όλο και φούντωνε. Ακούγοντας τη βοή, εταίρα μάγισσα τους πλησίασε και τους κοίταζε χωρίς να τους χωρίσει. Και εκείνοι το αλόγιστο να έχουν. Ιερό και όσιο δεν υπολόγιζαν και για σταματημό λόγο δεν έκαναν. Τότε η μάγισσα τα πνεύματα γύρω της δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και εξαγριώθηκαν μαζί τους. Του πάνω και του κάτω κόσμου πνεύματα, κατάρα έριξαν στους δυο τους. Μάρτυράς τους η μάγισσα, πως γενιές καταραμένων διδύμων θα ’ρθουν. Ο καλός πάντα να υποφέρει από τον ολόιδιο κακό του. Ο ένας να γκρεμίζει αυτά που ο άλλος με κόπο χτίζει. Σε δώδεκα χρόνους διαφορετικούς οι εκλεκτοί θα έρθουν και το τέλος τους θα γράψουν. Την υπεροχή ένας από τους δυο θα έχει, και τη μοίρα τους πλάσματα από παντού θα υποφέρουν. Τη μοίρα όλων, στα χέρια τους οι εκλεκτοί κρατούν. Αν ο κακός επικρατήσει, τη μοίρα όλων να λυπάστε. Καταστροφές, αλληλοσπαραγμός, τη θέση της λογικής η παράνοια θα πάρει και τρέλα θα επικρατήσει στους κόσμους, στους λαούς, στα πλάσματα παντού τριγύρω. Αφανισμός των όλων και γέννηση της πιο καταραμένης κόλασης θα έρθουν. Ευχή και κατάρα σας το καλό να επικρατήσει, και οι θυσίες σας γι’ αυτό βαριές ας είναι γιατί αξίζει. Πόνο και αν νιώσετε αβάσταχτο, μαχαίρια να στρίβουν μέσα σας, αλάτι σε πληγές να υποστείτε για το καλό που θα ’ρθει. Διαφορετικά, αυτό που θα σας περιμένει λογική δεν θα ’χει και ούτε γυρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου