Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Captain του Γ Σ Περιστερίου Νίκος Βούλγαρης στο Πινάκιο: Το Περιστέρι δεν είναι για την Β ΕΘΝΙΚΗ

 Το όνειρο του αρχηγού να κλείσει την καριέρα του στα σαλόνια της Α1 με το ΓΣΠ στο στήθος


Μας παρατάσσει την καλύτερη πεντάδα όλων των εποχών του ΓΣΠ


Τι προβλέπει για την φετινή Euroleague- Ποια θα είναι η πορεία των ελληνικών ομάδων

Αρχηγός γεννιέσαι δεν γίνεσαι και ο Νίκος Βούλγαρης φέρει αυτόν τον βαρύ τίτλο σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου ή αν προτιμάτε του ΓΣΠ.

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στο Περιστέρι η ομάδα του μπάσκετ φαντάζει κάτι ιερό καθώς δεν υπήρχε πιτσιρίκι που να μην έτρεξε για μια μέρα στα παρκέ των ακαδημιών της ομάδας. Για όσους έμεναν εκτός του Περιστερίου  πάντα τους φάνταζε φόβητρο η ομάδα μας. 
Ακόμη και οι μεγάλοι αντίπαλοι (τα μεγαθήρια του ελληνικού μπάσκετ) ήξεραν πως μόνο εύκολο δεν θα ήταν το απόγευμα στο κλειστό του Ανδρέας Παπανδρέου.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο Πινάκιο

Ωστόσο τώρα που το Περιστέρι βρίσκεται στη Β’ Εθνική όλα τα παραπάνω μπορεί να φαντάζουν όνειρα μακρινά…για πολλούς που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ.
Ο Νίκος Βούλγαρης τους διαψεύδει τονίζοντας στην συνέντευξη που έδωσε στο Πινάκιο πως το Περιστέρι είναι φτιαγμένο για να «πετά» στην Α1.
Άλλωστε και το όνειρο του αρχηγού δεν είναι άλλο από το να τελειώσει την καριέρα του στα σαλόνια της Α1 με το ΓΣΠ στο στήθος.
Στην (απολαυστική) συνέντευξη που ακολουθεί μιλά για την πορεία της ομάδας, για τα νέα ταλέντα που έρχονται από τις ακαδημίες, για τον κόσμο που υποστηρίζει και χειροκροτεί το ΓΣΠ, ενώ ενδιαφέρον έχει η απάντηση του για το ποια θεωρεί πως είναι η καλύτερη πεντάδα όλων των εποχών της ομάδας και μάλιστα δίνει και προπονητή.


Νίκο, δεκαέξι χρόνια μετά επιστρέφεις στην φυσική σου έδρα το Περιστέρι. Περιέγραψε μας λίγο τα συναισθήματα σου;


«Είναι η δεύτερη μου χρονιά στο Περιστέρι φέτος και οφείλω να ομολογήσω ότι τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά. Είμαι στην ομάδα που έχω μάθει σχεδόν τα πάντα από 9 χρονών. Όταν μπαίνω στο γήπεδο του Περιστερίου είναι σαν να μπαίνω στο σπίτι μου».


Πώς είναι να είσαι αρχηγός στην ομάδα που γαλουχήθηκες;


«Αυτό είναι τεράστια τιμή. Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός που σε μία ομάδα που έχουν βγεί τεράστιοι αθλητές να είμαι αρχηγός της.Εύχομαι να αντεπεξέλθω σε αυτόν τον ρόλο όσο μπορώ καλύτερα. Είναι μεγάλο το βάρος της φανέλας αυτής».


Πως σε υποδέχθηκαν διοίκηση, προπονητικό τιμ αλλά και ο κόσμος;

«Όλοι με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτό συνεχίζεται ακόμα. Είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι ότι σε εκτιμούν και σε αγαπάνε».


«Ο Νίκος ύστερα από δεκαέξι χρόνια επιστρέφει στην ομάδα από όπου ξεκίνησε το μπάσκετ και έπαιξε μέχρι το εφηβικό τμήμα. Επιστρέφει για να κάνει αυτό που έχει πετύχει και στο Παγκράτι, την Ελευσίνα και τον Ιωνικό Νικαίας πρόσφατα. Τον καλωσορίζουμε με την προσδοκία να πετύχουμε τους συλλογικούς μας στόχους».  Ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου. Αυτό σε βάρυνε ή όχι;

«Μόνο και μόνο ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας σε βαραίνει. Όπως είπα και σε άλλη ερώτησή σου Το βάρος της φανέλας του Περιστερίου είναι πολύ μεγάλο».


Θεωρείς πως είσαι παίχτης ειδικών αποστολών;


«Δεν θα έλεγα παίχτης ειδικών αποστολών απλά πλέον με την εμπειρία που διαθέτω από όλα τα χρόνια που παίζω μου αρέσει να παίζω και να αναλαμβάνω ευθύνες και να καταφέρνω να τις εκπληρώνω μέσω της ομάδας».


Η κύρια σου αποστολή φέτος είναι να ανέβει το Περιστέρι κατηγορία. Η αποστολή αυτή μπορεί να στεφθεί με επιτυχία;

«Επειδή η ομάδα απαρτίζεται από πολλά νέα παιδιά θα έλεγα ότι κύρια αποστολή μου είναι να τα βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ για να καταλάβουν κυρίως τι σημαίνει να φοράς την φανέλα του ΓΣΠ. Τώρα αν μπορεί να έρθει και η άνοδος ακόμα καλύτερα. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Βέβαια το Περιστέρι δεν είναι για την Β ΕΘΝΙΚΗ».


Είναι όνειρο να κλείσεις την καριέρα σου με την ομάδα πίσω στα σαλόνια της Α1;

«Νομίζω ότι αυτό θα είναι το ιδανικό. Να σταματήσω στην ομάδα που ξεκίνησα το μπάσκετ και σε συνδυασμό με την επιστροφή της εκεί που ανήκει».


Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;


«Το κλίμα είναι αρκετά καλό. Μέρα με την μέρα γινόμαστε όλο και καλύτερη παρέα και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και στο αγωνιστικό κομμάτι».


Κάθε παιχνίδι το βλέπετε σαν τελικό ή όχι ακόμη; (εννοώ ότι είναι νωρίς αγωνιστικά)

«Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε σαν τελικό. Είναι η φύση της ομάδας αυτής έτσι. Πρέπει  σε κάθε παιχνίδι το Περιστέρι να παίζει για την νίκη».


Η φυσική έδρα της ομάδας το Ανδρέας Παπανδρέου «επλήγη» εξαιτίας των πλημμυρών. Τώρα που αγωνίζεται η ομάδα;

«Η ομάδα τώρα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας “ Γ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ” δίπλα ακριβώς στο προπονητήριο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ»


Παρακολουθείς Ευρωλίγκα; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής;


«Φυσικά και παρακολουθώ. Η Ευρωλίγκα είναι πλέον σε τέτοιο επίπεδο που μπορούμε ακόμα και να πούμε ότι όλο και κλείνει η ψαλίδα από το NBA.Πολύ δυνατές ομάδες με πολύ τακτική και πολύ ωραία παιχνίδια».

Πέρυσι δεν είχαμε εκπροσώπηση στο final-four από ελληνική ομάδα…Φέτος εκτιμάς πως θα έχουμε;


«Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει ήττα και δείχνει πολύ δυνατός αλλά και ο Παναθηναϊκός που πολύ θεωρούσανε ότι είναι μία μεταβατική χρονιά δείχνει ότι μπορεί και να τα καταφέρει στο τέλος. Νομίζω πάντως ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες»


Χρόνια το Περιστέρι είναι «φυτώριο» για το ελληνικό μπάσκετ… Πάντα παίχτες από την πόλη μας ξεχώριζαν εντός και εκτός συνόρων. Έρχονται νέα παιδιά τέτοιου βεληνεκούς;

«Πάντα στο Περιστέρι γινόταν μία σημαντική δουλειά στις ακαδημίες. Και αυτό συνεχίζετε. Νομίζω στο μέλλον ότι θα βγουν και αλλά παιδιά από το Περιστέρι που θα ακούσουμε τα ονόματα τους για ψηλά. Ήδη στην ομάδα μας υπάρχει ο Διονύσης Σκουλίδας που είναι μέλος όλων των εθνικών ομάδων μας και έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα»


Αλήθεια, ποιους παίχτες από το Περιστέρι έχεις ξεχωρίσει από τότε που βλέπεις μπάσκετ;

«Είναι πάρα πολλοί. Αλλά η δικιά μου η γενιά μεγάλωσε με τον Κορωνιό-Πεδουλάκη-Μυλωνα-Κασουρίδη-Τσερτς-Τσίτουμ και άλλους πολλούς».


Ποια είναι η ιδανική πεντάδα του Περιστεριού από την δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα;

«Τώρα μου βάζεις πολύ δύσκολα. Ιδανική πεντάδα δεν μπορώ να σου πω αλλά μπορώ να σου αναφέρω κάποιους που θα την αποτελούσαν σίγουρα.Κορωνιός-Τσαρτσαρης-Παπαμακάριος-Πελεκάνος-Γκουροβιτς-Γιαριτς-Φορντ-Τσερτς-Τσίτουμ-Ντίνκινς και άλλοι πολλοί.
Φυσικά ο ιδανικός προπονητής είναι ένας: Πεδουλάκης».

Τέλος, ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας…


«Ό,τι και να πω για τον κόσμο του Περιστερίου είναι λίγο.Να συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν και να είναι πάντα δίπλα μας.Και όπως έχω ξαναπεί: Αν δεν ζήσεις τον κόσμο του Περιστερίου και τους fentagin δεν μπορείς να καταλάβεις. Εμείς είμαστε πολύ τυχεροί που το ζούμε».


 Ακούστε και το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου