Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο "Ένας άλλος κόσμος" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη


Είναι από τις φορές που τα λόγια στέκουν λίγα ή ίσως και περιττά. Πως μπορεί κανείς μέσα σε λίγες παραγράφους να μιλήσει για την 7η τέχνη στην Ελλάδα και εν έτει 2015. Εκεί που η κρίση δείχνει ένα από τα πιο σκληρά της πρόσωπα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έρχεται να αποδείξει πως το ταλέντο λάμπει ως χρυσός ακόμη και αν είναι θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης.
Ο “Ένας άλλος κόσμος” έρχεται χωρίς εκπτώσεις να αποδώσει ποιότητα και λάμψη σε ένα κοινό που διψά...


Στις μεγάλες οθόνες θα ξετυλιχθούν τρεις γενιές Ελλήνων να αναζητούν τον έρωτα στο δύσκολο σήμερα.Τρεις γενιές ξένων βρίσκουν τον έρωτα στη χώρα μας.
Οι άνθρωποι. Οι ματιές τους. Οι ιστορίες τους και η συνάντησή τους με την Ιστορία.
«Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφερόμενος στην ταινία του για να συνεχίσει, «Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013. Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρεις διαφορετικές ταινίες».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου