Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ξεχωριστές προσωπικότητες μοιράζονται μαζί μας το μυστικό της ευτυχίας




Ευτυχία, μια λέξη βαθιά, μια λέξη δυνατή, μια λέξη που το νόημα της αναζητάς μια ολόκληρη ζωή… Άλλωστε ο Γουίλ Σμιθ στο «Κυνήγι της Ευτυχίας» για να την βρει στερήθηκε, κοπίασε, δάκρυσε αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη του σε αυτήν…
Λίγες ώρες πριν το 2015 φύγει και αφήσει πίσω του ανάμεικτες αναμνήσεις, έρχεται ελπιδοφόρος ο νέος χρόνος. Ένας χρόνος που επιτάσσει κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας να αναζητήσουμε την ευτυχία στο μικρόκοσμο μας και μετά να την διαδώσουμε με ευλάβεια και στους γύρω μας.

Των Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου και Νέλλης Στεντούμη για το Πινάκιο


Ξεχωριστές προσωπικότητες μιλούν στο Πινάκιο για αυτό το ταξίδι που μπορεί να φαντάζει ως άλλη Οδύσσεια αλλά στο τέλος του υπάρχει μια Ιθάκη για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς.



Ειρήνη Νικολοπούλου, Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια, Blogger (eirinika.gr): Με αστείρευτη αισιοδοξία



Το 2016 θα ήθελα να βρω την δύναμη να συγχωρήσω όσους με πίκραναν & ήταν πολλοί πανάθεμα τους μέσα στο 2015 , ακόμη περισσότερη γιά  ν' αρχίσω από την αρχή ...είμαι κακή στην βελτίωση αυτών που στραβώνουν 
Να χορέψω επιτέλους ! Να πάω περισσότερο θέατρο να κολυμπήσω ώρες ατέλειωτες να ακούσω ενδιαφέροντες ανθρώπους να μιλάνε , να ενθουσιαστώ με τα μικρά καθημερινά ανθραγαθήματα των νεοΕλλήνων να ξεχάσω  Θεέ μου πόσο χαμηλά έπεσαν να πιστέψω ξανά σε μένα και στους άλλους Ευτυχία είναι ότι πιστεύω πως όλα αυτά θα γίνουν με την αστείρευτη αισιοδοξία μου ! Καλή Χρονιά 




Μαρία Νικόλτσιου, δημοσιογράφος: Ευτυχία από τα μικρά και τα καθημερινά


Να παίρνουμε ευτυχία από τα μικρά και τα καθημερινά ! Τίποτα δεν είναι αυτονόητο... τίποτα δεν είναι για πάντα ...και αγάπη πολύ αγάπη!!!



Έλσα Ποιμενίδου, δημοσιογράφος: Να μην χάνουμε το θάρρος μας και να μοιραστούμε περισσότερα φιλιά και αγκαλιές



Εύχομαι και ελπίζω να νικήσουμε τους φόβους μας. Να κοιτάζουμε στα μάτια τους ανθρώπους γύρω μας και να χαμηλώνουμε όχι το βλέμμα αλλά την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας. Να αντιμετωπίζουμε με περισσότερο χιούμορ τη ζωή μας να δίνουμε βάρος στα μικρά πράγματα να μην προσπερνάμε στιγμές που αξίζουν. Να σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι να μην χάνουμε το θάρρος μας και να μοιραστούμε περισσότερα φιλιά και αγκαλιές! Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όσοι ζουν μεγάλες αλλαγές και ανατροπές να θυμούνται ότι στο τέλος θα βγουν πιο δυνατοί και δεν θα ήθελαν με τίποτα να αλλάξουν τελικά αυτήν την εμπειρία. Να βγούμε όλοι από το κουκούλι της καθημερινότητας μας και να μάθουμε από τους εθελοντές σε Λέσβο και Ειδομένη τι σημαίνει να προσφέρεις να απλώνεις το χέρι σου να ανοίγεις το σπίτι σου. Να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους για τις επιλογές τους για το ποιο ταίρι επιλέγουν και με ποιον θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους. Να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση μας. Η αποδοχή και η κατανόηση είναι σημαντικές έννοιες για μένα.


Χάρης Ρώμας, ηθοποιός: Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι το να μη κυνηγάς την ευτυχία






Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι το να μη κυνηγάς την ευτυχία σε ένα αέναο κυνήγι που ποτέ δε σταματά. Το καλύτερο είναι να προχωράς μπροστά δημιουργώντας και εξελίσσοντας τον εαυτό σου σκορπίζοντας αγάπη στους γύρω σου. Αυτό είναι ευτυχία. 




Άντα Λιβατσάνου, ηθοποιός, καλλιτέχνης & ιδιοκτήτρια Ada'sLittle Kitchen: 16 γλυκές συμβουλές που οδηγούν στην ευτυχία το 2016

Εύχομαι λοιπόν το 2016 οι αναγνώστες σας να :
1)να ταξιδέψουν σε ένα καινούργιο μέρος
2) να δοκιμάσουν ένα καινούργιο φαγητό
3) να κάνουν κάθε μέρα μια καλή πράξη
4) να σταματήσουν μια κακή συνήθεια
5) να βρουν το νόημα της ζωής
 6) να βρουν το άλλο τους μισό
7) να κάνουν μια τρέλα
8)να πάρουν ένα ρίσκο
9) να αλλάξουν την κούπ στα μαλλιά τους
10) να γελάνε πιο συχνά
11) να γίνουν πιο ευγενικοί με τους αγνώστους
12) να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο
13) να καθαρίσουν την ντουλάπα τους
14) να χαρίσουν τα ρούχα τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
15) να ευγνωμονούν το κάθε ξημέρωμα 1
16) και να αγκαλιάζουν την αγάπη τους κάθε νύχτα
Sweet 16' (2016)


Σπύρος Πούλης, ηθοποιός:  Εύχομαι ο καθένας μας να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και αισθάνεται, χωρίς πίεση



Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να είμαστε όλοι καλά, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το βασικό συστατικό για τη συνταγή της ευτυχίας. Εύχομαι ο καθένας μας να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και αισθάνεται, χωρίς πίεση, και έτσι όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι. Μόνο εάν έχουμε υγεία και κάνουμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε θα είμαστε ευτυχισμένοι.






Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης:



Τι’ ναι αυτό που γίνεται σ’ αυτόν εδώ τον τόπο! Λίγοι κάνουν τα λεφτά με πολλών τον κόπο!!!
Όμως, σκέψου πως η φτώχεια και η ανέχεια σ’ ένα παλάτι μπήκαν μα αρρώστια αντίκρισαν και πάλι ξαναβγήκαν! Χρόνια Καλά!



Μάνος Βουλαρινός, παρουσιαστής-δημοσιογράφος:  Να σταματήσουμε να μπερδεύουμε την επιθυμία με την πραγματικότητα



Για τη νέα χρονιά μας συμβουλεύω να σταματήσουμε να μπερδεύουμε την επιθυμία με την πραγματικότητα.
Να καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε αυτό που θα θέλαμε να γίνει από αυτό που μπορεί να γίνει και έτσι να μην απαιτούμε από τους φουκαράδες τους γαιδάρους να βγάλουν φτερά και να πετάξουν.
Με πολύ λίγα λόγια, να ξεπεράσουμε την παρατεταμένη εφηβεία γιατί τα σπυράκια στο πρόσωπο δεν αντέχονται πια και ο ασταμάτητος αυνανισμός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα χέρια








Δήμητρα Στογιάννη, ηθοποιός: Να μην ξεχνάμε να αγαπάμε & να ονειρευόμαστε


Εύχομαι το 2016, να αντέχουμε. Κόντρα στις δυσκολίες να είμαστε ικανοί να βλέπουμε όλα τα καλά που έχουμε και να μην εστιάζουμε στα άσχημα. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους! Να μην ξεχνάμε να αγαπάμε, να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε. 







Θανάσης Κουρλαμπάς, ηθοποιός: Η πράξη της προσφοράς προς τους άλλους είναι η σημαντικότερη κίνηση

Εύχομαι τούτος ο χρόνος να μας προσφέρει περισσότερους λόγους για να χαιρόμαστε την υγεία μας και τους ανθρώπους μας, να δώσουμε στους άλλους αγάπη και στήριξη και να ξαναβρούμε μέσα μας τον καλύτερο εαυτό μας.
Αν μπορώ να συμβουλεύσω κάτι για την ευτυχία θα έλεγα πως η πράξη της προσφοράς προς τους άλλους είναι η σημαντικότερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος στην ζωή του. Και δυστυχώς συχνά το ξεχνάμε. Ας θυμίζουμε στους εαυτούς μας πως το να δίνεις οτιδήποτε είναι η μεγαλύτερη χαρά.

Γεωργία Γαρατζίωτη, δημοσιογράφος: Να ταξιδέψουμε στους κόσμους που έχουμε ονειρευτεί!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Εύχομαι ολόψυχα για το 2016, πρωτίστως υγειά και ο καινούριος χρόνος να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες, αναζωογονημένα όνειρα, η βια να σταματήσει απ´ οπού και αν προέρχεται, να κοιτάμε μπροστά, να χαμογελάμε και να ταξιδέψουμε στους κόσμους που έχουμε ονειρευτεί!  




Κάτια Τσιμπλάκη, δημοσιογράφος: «Γυμνή» χρονιά, με μύθους, όνειρα





To 2016 να ναι γυμνό… Να ναι γυμνό από μικρουληδες ανθρώπους, συναισθήματα και πράξεις. Να ναι γυμνό χωρίς φκιασίδια. Άλλωστε, η αγάπη, ο έρωτας, το θάρρος, η ειλικρίνεια και οι ευγενείς πράξεις δεν χρειάζονται κανένα στολίδι γιατί είναι από μόνες τους ατόφιο χρυσάφι. Πλούσιος όποιος τα έχει, ευτυχισμένος όποιος τα βρει. Καλή και «γυμνή» χρονιά, με μύθους, όνειρα, δημιουργικά σχέδια και ατέλειωτη αγάπη για τους –πολύ- λίγους ανθρώπους που είναι πραγματικά κοντά μας".






Χρίσλα Γεωργακοπούλου, δημοσιογράφος: Την ευτυχία την κατακτάς


Η ευτυχία δεν.....κυνηγιέται! Την ευτυχία την κατακτάς. Να ζεις τη ζωή σαν θαύμα, να ευχαριστείς τον Θεό και για τα πιο απλά, να αγαπάς και να μην περιμένεις αντάλλαγμα, να απολαμβάνεις τις στιγμές με τον εαυτό σου, να ψάχνεις ότι σε κάνει δημιουργικό, να λες αλήθεια, να εκτιμάς όσα σου προσφέρουν οι άνθρωποι, να μην ελπίζεις χωρίς να προσπαθείς, να μην κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις και να κρατάς στη ζωή σου όσους σε κοιτούν στα μάτια, όταν διασκεδάζεις να το κάνεις με την καρδιά σου, να λες ευχαριστώ στους ανθρώπους για τα πιο απλά πράγματα, να χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων και να θυμάσαι ότι πάντα κάποιος χρειάζεται τη στήριξη σου. Δοκιμάστε τα όλα αυτά το 2016 και η χρονιά θα σας μείνει αξέχαστη. Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

Κατερίνα Παπακωστοπούλου, δημοσιογράφος: Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία, τρέλα και αγάπη






Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια: Να λιγοστέψει ο πόνος και η μοναξιά

Για το 2016 θέλω να έχουμε την υγειά μας , θέλω να λιγοστέψει ο πόνος και η μοναξιά και να βρεθούμε περισσότερο με τις αγκαλιές που ποθούμε .




Βασίλης Θωμόπουλος, σχεδιαστής μόδας: Να κρατήσουμε την αισιοδοξία


Ευχή και επιθυμία μου για το νέο έτος είναι να επέλθει ομόνοια και ευημερία στον κόσμο. Επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες με θάρρος και αποφασιστικότητα.
Ως λαός να κάνουμε κουράγιο και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, αλλά και να σηκώσουμε ανάστημα σε ότι μας υπονομεύει διεκδικώντας τα συμφέροντα μας.
Σίγουρα το 2015 δεν ήταν μια καλή χρονιά για όλους, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος για το 2016. Οπότε να κρατήσουμε την αισιοδοξία για να πορευτούμε φέτος.





Δημήτρης Μοθωναίος, ηθοποιός: Τι είναι ευτυχία

Να είσαι παρών και να ζεις τη στιγμή, να δέχεσαι και να προσφέρεις αγάπη. Αυτό είναι για μένα ευτυχία. 



Εύη Βισβάρδη, Δημοσιογράφος -ραδιοφωνική παραγωγός στον Λάμψη 92,3 / igynaika.gr: Ευτυχισμένο και «απαιτητικό» 2016 σε όλους μας





Η στιγμή της Αρχής είναι προσωπική κι αν είναι η ώρα που η νέα χρονιά τη σηματοδοτεί για κάποιον εύχομαι να είναι για όλους εξοπλισμένη με ένα ισχυρό «Θέλω» .Αυτό είναι το μεγάλο μας εφόδιο μαζί με την αγάπη για τα όνειρά μας.
Εύχομαι λοιπόν δυνατές επιθυμίες κι όνειρα στον καθένα μας! Αν τυχόν κανείς νιώθει μπερδεμένος, εύχομαι να μη διστάσει να πιστέψει στον οποιονδήποτε συνάνθρωπο και να ζητήσει παρέα στο ταξίδι. Μαζί είναι καλύτερα, αρκεί να το πιστέψουμε! Εύχομαι ευτυχισμένο και «απαιτητικό» 2016 σε όλους μας !

Διονύσης Ντένης Μακρής, ηθοποιός: Πέρα από το μικρόκοσμο μας να στραφούμε στον όποιον άλλον και να τον ακούσουμε

Η ευχή μου και η προτροπή μου είναι αυτό το χρόνο να κοιτάμε και να ακούμε λίγο περισσότερο τους άλλους, Πέρα από το μικρόκοσμο μας να στραφούμε στον όποιον άλλον και να τον ακούσουμε. Ξεχαστήκαμε πολύ σ’ένα προσωπικό αυτισμό. Χωρίς διδακτισμό και με κατανόηση να δούμε τι θέλει κάποιος πέρα από εμάς.
Ο διαφορετικός που μπορεί να σ επισκεφτεί στη προσωπική σου ζωή, στη γειτονιά σου, στη χώρα σου.


Αγγελική Στόγια, δημοσιογράφος ρεπόρτερ lifestyle: το 2016 η αγάπη και όχι το συμφέρον να έχει προτεραιότητα



Άλλη μια χρονιά σε λίγες μέρες «φεύγει» και μία καινούργια έρχεται! Εύχομαι το 2016 η αγάπη και όχι το συμφέρον να έχει προτεραιότητα. Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η αγάπη και η αλληλοϋποστήριξη θα μας βοηθήσει σε όλα! Τυχερό και με λιγότερα προβλήματα το 2016!



Βάσω Αννουλίδου,δημοσιογράφος: Τι είναι ευτυχία;

Όσοι ψάχνουν να βρουν την ευτυχία στα μεγάλα…υλικές απολαύσεις, χρήμα, δόξα, εξουσία, άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γεμάτη πολυτέλεια και ανέσεις κάνουν σίγουρα λάθος. Για μένα η ευτυχία βρίσκεται στα απλά, σε πράξεις που δεν κοστίζουν τίποτα χαρίζουν ωστόσο χαρά και πολλά χαμόγελα. Σε ένα φιλί, μία αγκαλιά, ένα χάδι, ένα βλέμμα, μία κουβέντα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν να μοιράζονται ανιδιοτελώς, να προσφέρουν αγάπη, να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη ακόμη και αν οι ίδιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η ευτυχία είναι συναίσθημα και εξαρτάται από εμάς. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να την δημιουργήσουμε για να νιώσουμε ευτυχισμένοι και να κάνουμε και τους γύρω μας.

Όλοι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί όλοι μπορούμε να αγαπήσουμε!



Εβελίνα Νύκτα, Δημοσιογράφος- fitness Editor at being.gr: Ένα αποτύπωμα χαράς


Το 2016 ας είναι η χρονιά που όλοι μαζί θα αφήσουμε ένα αποτύπωμα χαράς, αισιοδοξίας και ουσιαστικής αγάπης για τον άνθρωπο. Σήμερα που οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, σήμερα που η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται ανάμεσα στα κύματα της θάλασσας και του πολέμου, σήμερα τα μηνύματα της συμπαράστασης και της ενεργής προσφοράς είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Ας είναι αυτή μια χρονιά που ο κόσμος θα αλλάξει, διαψεύδοντας επιτέλους τον ποιητή...

Αποστόλης Πάνος - Αθλητικός ρεπόρτερ: Μακριά απ' την κατήφεια και την μισαλλοδοξία




Eύχομαι και ελπίζω το 2016 να μας βρει περισσότερο αισιόδοξους, λιγότερο ματαιόδοξους, μακριά απ' την κατήφεια και την μισαλλοδοξία των τελευταίων χρόνων. Θα πρέπει επίσης, επιτέλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε σε όλους τους τομείς, όσο δύσκολο κι αν είναι να το καταφέρουμε...



Μαρίνα Αδαμίδου, Δημοσιογράφος-Παραγωγός: Λιγότερες σκοτούρες και δάκρυα

 Εύχομαι για το 2016 λιγότερες σκοτούρες και δάκρυα γύρω μας. Περισσότερα παιδικά χαμόγελα και απεριόριστη αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους. 



Μαρω Κανελλακη, Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός: Οι δύσκολες στιγμές να είναι τόσο λίγες ώστε να περάσουν τελείως απαρατήρητες


Εύχομαι τη νέα χρονιά να γίνουν όλα ευκολότερα στην ζωή μας, να δώσουμε και να λάβουμε πολλή αγάπη, να κερδίσουμε όσα ονειρευόμαστε και κυρίως να χαρούμε με όλη μας την δύναμη όσα μας δοθούν. Οι δύσκολες στιγμές να είναι τόσο λίγες ώστε να περάσουν τελείως απαρατήρητες! Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας και ευτυχίας!



Μάρθα Παχατουρίδη, Οικονομολόγος: Το 2016 μας χαρίζει 365 καινούργιες μέρες/ευκαιρίες να βρούμε την προσωπική μας ευτυχία

Για έμενα η ευτυχία είναι σύνολο μικρών πραγμάτων. Το 2016 μας χαρίζει 365 καινούργιες μέρες/ευκαιρίες να βρούμε την προσωπική μας ευτυχία (κι ίσως να την σκορπίσουμε και στους άλλους). Στόχος για έμενα θα είναι κάθε μέρα που περνά να σκέφτομαι τι πέτυχα και τι μου έδωσε χαρά (από τα πολύ μικρά πράγματα έως μεγαλύτερους στόχους). Αν πολλές μέρες παίρνουν χωρίς να μπορώ να το κάνω αυτό σημαίνει πως κάτι πρέπει να αλλάξω κι έτσι αυτός θα είναι ο προσωπικός οδηγός ευτυχίας μου..



Χριστίνα Κοσμίδου, Ραδιοφωνικη παραγωγος/Παρουσιαστρια (flash tv Κοζανη)




Η ευτυχία για εμένα είναι εικόνες, στιγμές που ζεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μπορεί οι στιγμές να ανήκουν στο παρελθόν, όμως οι εικόνες μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Ευτυχία είναι να έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς, γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ζούμε την κάθε μας στιγμή, μοναδικά. Υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων, όμως η πραγματική θέληση είναι το κλειδί της ευτυχίας! Αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, θα το κάνουν και οι άλλοι. Αυτό για εμένα είναι ευτυχία .Γι αυτό λοιπόν κι εγώ εύχομαι να μπορέσουμε να μοιραστούμε τις απλές στιγμές μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε, τότε θα είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι. Η ευτυχία εξάλλου, δεν είναι συναίσθημα, δεν είναι στόχος ζωής, είναι πολλές μικρές στιγμές με αυτούς που αγαπάς και διαρκεί ελάχιστα!



Διονύσης Μαρίνος, δημοσιογράφος, συγγραφέας: Κάτι να μας ακουμπήσει

Σαν τι να είπαμε το 2014 και πήρε σάρκα το 15; Και τώρα ξανά γιατί πρέπει κάπως να πιαστείς από μια ευχή από ένα άτοπο που ψάχνει τόπο να ακουμπήσει. Αυτό λοιπόν και τίποτα: κάτι να μας ακουμπήσει, να πιάσει δέρμα και να μείνει εκεί για όσο θέλει και μπορεί. Γίνεται; Αν γίνεται, θα βγει η νέα χρόνια και μια άλλη θα μπει και μια άλλη. Με αυτό το δέρμα ή χωρίς.  


Φίλιππος Μανδηλαράς, συγγραφέας:  Να χαρίζουμε απλόχερα τα χρώματα



Καλοτάξιδο να 'ναι το 2016, κι όσοι διαθέτουμε χρώματα να μην ξεχνάμε να τα χαρίζουμε απλόχερα ώστε να φωτίσει λιγάκι το σκοτάδι. Χρόνια πολλά!



Γεωργία Δρακάκη, δημοσιογράφος,συγγραφέας: Λιγότερα posts στα social media και περισσότερο έρωτα

Φέτος, ας κάνουμε λιγότερα ψώνια και περισσότερες εξομολογήσεις. Λιγότερα posts στα social media και περισσότερο έρωτα. Ας διαβάσουμε τα βιβλία που λέμε ότι θέλουμε εδώ και χρόνια, ας πάρουμε τηλέφωνο εκείνο τον παλιό, καλό φίλο από το νησί/χωριό που έχουμε μήνες να μάθουμε νέα του. Ας γίνουμε λιγότερο φοβισμένοι και γκρινιάρηδες. Ας πούμε πρώτα μια καλή κουβέντα και την κακή ύστερα ή και καθόλου. Νομίζω πως θα είμαστε, έτσι, 2016 φορές πιο ευτυχισμένοι από πέρσι! Χρόνια πολλά, γεμάτα εμπνεύσεις και χαρές...





Γιώργος Μπότσος, σκιτσογράφος: Να σβήνουμε τα Σκοτάδια

Η δική μου «συμβουλή», αλλά και ολόψυχη ευχή, είναι να μην χάσουμε το φως
της Ελπίδας από το βλέμμα μας, για να μπορούμε να βλέπουμε τα χρώματα
και να σβήνουμε τα Σκοτάδια.


Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας, εικονογράφος: Το 2016 ας είναι γεμάτο από τη σοφία της καρδιάς και την τρέλα της φαντασίας.
Εικόνα που έφτιαξε η Λιάνα Δενεζάκη...πραγματικά βγαλμένη μέσα από παραμύθι



Το 2016 ας είναι γεμάτο από τη σοφία της καρδιάς και την τρέλα της φαντασίας. Εύχομαι να μας φέρει υγεία, τύχη, αφθονία και αμέτρητες χαρές!  


Ανδρέας Στάμος, τραγουδιστής: Δίπλα σε όλα τα παιδιά κυρίως στα προσφυγόπουλα

Εύχομαι για το 2016 περισσότερη αγάπη και ευτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου και ιδιαίτερα σε όλα αυτά τα βασανισμένα προσφυγόπουλα που τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά. Εύχομαι να είναι η χρόνια που θα τους δώσει δύναμη υγεία και αγάπη στη ζωή τους.






Ξένια Γάργαλη, τραγουδίστρια: Ευτυχία είναι να πιστέψουμε

Τι είναι άραγε ευτυχία και πως εκφράζεται για τον καθένα; Ευτυχία είναι σίγουρα, πρώτα και πάνω από όλα, η υγεία η δική μας των αγαπημένων μας προσώπων και των γύρω μας, ευτυχία είναι να καταφέρνουμε να έχουμε κοντά μας αυτούς που αγαπάμε και να περνάμε μαζί τους ποιοτικό χρόνο, ευτυχία είναι η δημιουργικότητα όπως αυτή εκφράζεται από τον καθένα μας, ευτυχία είναι να μπορούμε να απομακρύνουμε από τη ζωή μας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που είναι «τοξικά».
Ευτυχία είναι να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πραγματοποιούμε. Ευτυχία είναι να πιστέψουμε ,αλλά και να προσπαθήσουμε γι’ αυτό, ότι το 2016 θα είμαστε χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι και θα επηρεάσουμε και τους γύρω μας!




Αλέξης Γούδας, τραγουδοποιός: Να πυρπολούμε τα εντός μας σκοτάδια για να φωταγωγούμε τις ζωές των συνανθρώπων μας


Δε δίνω συμβουλές . Πόσο μάλλον για την ευτυχία . Το μονό που εύχομαι είναι να πυρπολούμε τα εντός μας σκοτάδια για να φωταγωγούμε τις ζωές των συνανθρώπων μας . Και κάτι ακόμα που θα επιθυμούσα να μην υπάρχει σ’ αυτό τον κόσμο : οι τσέπες ! Ίσως έτσι κλωτσούσαμε μια για πάντα την ιδιοτέλεια ,την εξατομίκευση και κάναμε ένα βήμα παραπάνω για την εκκοσμικευση της αγάπης που ιδιωτεύει τα τελευταία χρόνια.

Ελένη Κυρανούδη, μοντέλο: Ορόσημο το νέο έτος




Εύχομαι το νέο έτος να φέρει σε όλους σας τις πιο όμορφες ευχές που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή! Η κάθε σας στιγμή να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη, ευτυχία και δύναμη και κάθε σας όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Καλή Χρονιά!






Ντίνα Παπαγεωργίου, blogger της Γυρολιμνιάς :  Η ευτυχία μια μεγάλη σκάλα, που κάποια στιγμή έφτανες ψηλά

Υγεία, αγάπη, τύχη, λεφτά, έρωτα, ηρεμία, ειρήνη κτλ… ο καθένας με την δική του λέξη στο καλάθι των ευχών για το 2016. Αν παρομοίαζα την ευτυχία με μια μεγάλη σκάλα, που κάποια στιγμή έφτανες ψηλά, θα ευχόμουν το ‘ψηλά’ να είναι το 2016. Σκεπτόμενη όμως, ότι μετά, δεν θα έχεις κάτι καλύτερο να περιμένεις, θα ευχηθώ το 2016 να είναι ένα σκαλοπάτι από εκείνα τα πλατιά, με όσο γίνεται περισσότερα, από όλα τα παραπάνω, που θα βρίσκονται στο καλάθι των ευχών..! Η ευτυχία είναι πάζλ από κομμάτια, σκάλα με σκαλοπάτια, προτιμήστε να την συλλέγετε κομμάτι κομμάτι, που θα είναι εξίσου σημαντικό για την ολοκλήρωση της εικόνας της, αλλά και να ανεβαίνετε σκαλί σκαλί, αφού κάθε τί στη ζωή, κάτι μας αφήνει. Αρκεί να αγαπάμε και να χαμογελάμε. Και αυτές τις μέρες, τα πάντα μπορούν να συμβούν.. αρκεί να το πιστέψουμε. Καλή χρονιά!!!




Μερόπη Βλαχογιάννη, μουσικός: Μια χρονιά με λιγότερα "-" και περισσότερα "+"



"Εύχομαι μια χρονιά με λιγότερα "-" και περισσότερα "+" στους καθολικούς τομείς ζωής μας, με σωματική και ψυχική υγεία και οι άνθρωποι να γίνουν άνθρωποι.



Άννα Μπαλάσκα, ερμηνεύτρια: Λιγότερη αλαζονεία κ περισσότερη ψυχική γαλήνη


Ας μην εθελοτυφλούμε ο κόσμος θα πάλλεται συνεχώς στο σφυγμό της μάχης του καλού και του κακού....το μόνο που επιδέχεται βελτίωσης είναι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου.
Ας παλέψουμε τουλάχιστον να εξελιχθούμε ατομικά προς το καλύτερο στο πνεύμα κ στην ψυχή. Λιγότερη αλαζονεία κ περισσότερη ψυχική γαλήνη. Είθε το 2016 να βρει όσο γίνεται περισσότερο τους ανθρώπους πιο υγιείς στη ψυχή κ το σώμα κ πιο ευτυχισμένους!!!!
  



Πηγή Μπουκουβάλα, ηθοποιός,σκηνοθέτης: Με ρεαλισμό και όνειρα!


Αν η ευτυχία διαρκεί για μονάχα λίγες στιγμές αξίζει αυτές να είναι μαγικές κ πέρα για πέρα αληθινές. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτο;Με ρεαλισμό και όνειρα! Ρεαλισμό για να ξέρουμε που βρισκόμαστε,να ξέρουμε που πατάμε.και όνειρα,πολλα όνειρα για να έχουν τα βήματα μας κίνηση μόνο προς τα εμπρός,για να βαδίσουμε σε ένα αληθινό και παράλληλα ονειρικό 2016. 





Λάμπρος Τζούμας, τραγουδιστής: Θέλει πίστη

Εύχομαι στους αναγνώστες του Πινακίου αλλά και σ’ όλο τον κόσμο το 2016 να φέρει υγεία αγάπη ειρήνη και ευημερία !!!Με πίστη κ υπομονή όλα γίνονται!



 Κλάρα Ασημακοπούλου, δημοσιογράφος: Όχι, σε αυταπάτες

Εύχομαι υγεία και λεφτά!Όλα τα άλλα είναι απλώς ουτοπικά και αυταπάτες



Κέλλυ Πρωτόπαπα, τραγουδίστρια: Η  θετική σκέψη και ενέργεια όμως είναι το πιο ισχυρό «φράγμα» στο σκοτάδι και την θλίψη


Εύχομαι το 2016 όλοι οι Έλληνες να έχουν ακόμη δυνάμεις να δημιουργούν και αντοχές να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο...Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει ανέφικτο η θετική σκέψη και ενέργεια όμως είναι το πιο ισχυρό «φράγμα» στο σκοτάδι και την θλίψη... Αλλιώς επόμενη στάση τρελοκομείο... Υγεία λοιπόν ηρεμία και αγάπη σε όλες τις οικογένειες και πίστη για ένα καλύτερο αύριο! Να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ακόμη και όταν είμαστε ξύπνιοι. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιηθεί και το πιο «άπιαστο» όνειρο... Happy new year everyone!








Αλεξία Αϊβάζη, τραγουδίστρια, επιχειρηματίας (ιδιοκτήτρια του B.YOU):  Tα όνειρα σας να γίνουν ρουτίνα της καθημερινότητας σας



Εύχομαι το 2016 τα όνειρα σας να γίνουν ρουτίνα της καθημερινότητας σας! Να έχετε υγεία, δύναμη και αγάπη και να είστε σίγουροι πως μ’ αυτά τα 3 συστατικά η ευτυχία σας θα είναι δεδομένη! Καλή Χρονιά



Βαγγέλης Αλεξανδρής, προπονητής μπάσκετ:  Υγεία για μια ευχάριστη ζωή



Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο.. Με υγεία που είναι απαραίτητη για να έχουμε μια ευχάριστη ζωή.. με δουλειά σε κάθε οικογένεια για να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.. Με αγάπη για τους πλησίον μας!!



Βίκυ Αρβανίτη, πρωταθλήτρια στο beach-volley: Να υπερισχύσουν οι αξίες το 2016

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας προσδώσει αξίες όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μας , η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προόδου και ανάκαμψης πρώτα ως άνθρωποι και έπειτα ως κοινωνία.

Ευχή μου να υπάρχει υγεία και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο για τη χρονιά που έρχεται χωρίς άλλο πόνο σε ανθρώπινες ψυχές.  






Στέφανος Δημητριάδης, πρωταθλητής κολύμβησης: Να βλέπουμε το αύριο με αισιοδοξία

Θα ήθελα να ευχηθώ για τη νέα χρονιά που μας έρχεται , να μας χαρίσει ότι δεν χάρισε η προηγούμενη. Να έχουμε υγεία, καλή τύχη και να δίνουμε κάθε μέρα το καλύτερο μας εαυτό .Να βλέπουμε το αύριο με αισιοδοξία ,δύναμη, πίστη και την ανθεκτικότητα σε καθημερινές δυσκολίες που συναντάμε.


Έλλη Μυστακίδου, Ολυμπιονίκης Tae Kwon Do: Ένα καλύτερο Αύριο για την Ελλάδα

Εύχομαι Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη σ' όλο τον κόσμο και Ένα καλύτερο Αύριο για την Ελλάδα.  


Εορδαϊκή Δύναμη -Tae Kwon Do (Πτολεμαϊδας), Χρίστος Χριστίδης, Γραμματική Χριστίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae Kwon Do) , Βασιλική Χριστίδου: Να τολμάμε τις υπερβάσεις



Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι πασπαλισμένο με αρκετή δόση ευτυχίας και αισιοδοξίας. Να είμαστε μονοιασμένοι και αλληλέγγυοι και να τολμάμε τις υπερβάσεις. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Χρονιά. Ευτυχισμένο το 2016!


Εμμανουέλλα Καραγιώτα καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη γυμναστική: Απλόχερη αγάπη, χαμόγελα χωρίς δισταγμό



Δουλεύοντας καθημερινά με 17 mpelades και 250αθλητες όλων των ηλικιών η δική μου συμβουλή προς την ευτυχία είναι να μην κάνω εκπτώσεις πουθενά και σε πείσμα των καιρών (μότο του Δήμου μας) είναι να δίνω απλόχερα αγάπη, χαμόγελα χωρίς δισταγμό, να έχω υπομονή και να μην χάνω το κέφι μου. Θέλω να μην πάψω να ονειρεύομαι .... προσπαθώ να βοηθήσω έμπρακτα οποίων έχει ανάγκη και να γυρίζω το βράδυ σπίτι μου στην αγκαλιά του μικρού μου Ιάσονα που απλόχερα και αυτός μου δίνει δύναμη για την επόμενη ημέρα



Έλλη Αγγελιδάκη, γυμνάστρια:  Να επαναφέρουμε τα χαμόγελα





Επειδή ως κοινωνικός άνθρωπος μιλάω με πολύ κόσμο και διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι διακατέχονται από μια απογοήτευση και μία αρνητικότητα αυτό το καιρό ,εύχομαι το 2016 να μην κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και να σκύβουμε και πάνω από τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.
Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτό το λάκκο που μας έριξαν ,είναι με το να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο.
Εγώ το πράττω καθημερινά ,προσπαθώντας να επαναφέρω το χαμόγελό σε φίλους και συγγενείς. Ευχή μου είναι να το κάνουν αυτό όλοι, το νέο έτος. Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο με αγάπη !!!







Παναγιώτης Κατσώλης, ηθοποιός: Να γίνει ο καθένας από μας τόσο ελεύθερος, που η ίδια του η ύπαρξη να αποτελεί μια πράξη επανάστασης

Θα δανειστώ τα λόγια του Καμύ και θα πω: Για το 2016 εύχομαι-ελπίζω-συμβουλεύω-θέλω-προσδοκώ-προτείνω να γίνει ο καθένας από μας τόσο ελεύθερος, που η ίδια του η ύπαρξη να αποτελεί μια πράξη επανάστασης! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν ανελεύθερο κόσμο.



Μαίρη Νέγρη, ηθοποιός: Να αφήσουμε πίσω τις άσχημες αναμνήσεις


Εύχομαι ο νέος χρόνος που θα έρθει να φέρει μόνο καλά ! Υγεία , χαρές και χαμογελά να μας τα δώσει απλόχερα ! Να αφήσουμε κάθε άσχημη ανάμνηση πίσω και να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή με ένα μόνιμο χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπο μας ! Όλα θετικά σε όλο τον κόσμο ! Καλή χρονιά ! 2016 !




Γιώργος Χριστοδούλου, ηθοποιός: Αγάπη και μόνο Αγάπη

Αγάπη ανθρωπιά και συμπόνια για τον διπλανό μας,τον συνάνθρωπο μας,τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αγάπη και μόνο Αγάπη. Τίποτε άλλο!!!





Χριστίνα Πάγκαλη, ηθοποιός: Να έρθει εκείνη η μέρα που θα κλάψουμε από ευτυχία....


Ας υποδεχτούμε λοιπόν το νέο έτος με το πιο λαμπερό μας χαμόγελο και ας ευχηθούμε να πλουτίσει σύντομα ο δρόμος μας με ανθρώπους που θα μας κρατήσουν ζεστά τα χέρια και μαζί με τη δική μας θέληση και δύναμη θα υπερβούμε όλα τα εμπόδια ώστε να έρθει εκείνη η μέρα που θα κλάψουμε από ευτυχία....



 

Κέλλυ Καϊμάκη, ηθοποιός – σεναριογράφος: Η μεγάλη ροζ τσιχλοφουσκα



Κάθε φορά που με ρωτάει κάποιος τι είναι ευτυχία, μου 'ρχεται στο μυαλό μια τσιχλοφουσκα. Όμως οι τσιχλοφουσκες σπάνε κι εσύ πάλι απ την αρχή...μ' αυτό το οξύμωρο παράδειγμα θέλω να πω πως η απόλυτη ευτυχία ίσως και να 'ναι ουτοπική όμως αυτό που μετράει πάντα είναι η προσπάθεια. Βρες τη δικιά σου τσίχλα λοιπόν και φύσα όσο πιο δυνατά μπορείς και που ξέρεις ίσως αυτή η μεγάλη ροζ τσιχλοφουσκα που απλώνεται μπροστά στο πρόσωπό σου να είναι η δικιά σου ευκαιρία στο άπιαστο όνειρο. 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, γιατί όπως έχει πει κι ο ποιητής ότι δεν καταφέραμε είναι αυτό που δεν ποθήσαμε αρκετά!
 



Σταυρούλα Ζάμπρα, ηθοποιός,συγγραφέας: Ευτυχία είναι όλα τα θέλω που εκπληρώνονται από καρδιάς


Ευτυχία είναι να σε ζεσταίνουν τα βράδια τα πόδια εκείνου που αγαπάς. Ευτυχία είναι να πηγαίνεις στη δουλειά και να δημιουργείς. Ευτυχία είναι δυο παιδικά μάτια που σε κοιτάζουν. Ευτυχία είναι το τσούγκρισμα των ποτηριών με φίλους. Ευτυχία είναι όλα τα θέλω που εκπληρώνονται από καρδιάς παραμελώντας τα θέλω της λογικής των άλλων.


Γιώργος Σαρλής, εκπαιδευτικός στο Δια...λόγου Τέχνης: Περισσότερες προσδοκίες


Εύχομαι το 2016 να είναι ένα πιο δημιουργικό έτος, με περισσότερες προσδοκίες και πολλά χαμογέλα. Η ελπίδα και η προσπάθεια να πάρεις πίσω όσα σου στερούν ας είναι ατελείωτη. Μονό έτσι αντιμετωπίζεται η απαιτητική καθημερινότητα. Υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλους.




Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, συγγραφέας, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού: Κάθε νύχτα να ‘ναι σαν κι αυτή

Αναρωτιέμαι πως, πολλές φορές, τα βράδια ξεχνάμε να πούμε μια καληνύχτα ή ένα καλό βράδυ.
Πως τόσες νύχτες πέφτουμε στο κρεβάτι και έχουμε ξεχάσει να πούμε ένα σε αγαπώ. Κι όμως κάθε χρόνο μία νύχτα, γεμίζουμε ελπίδες, ανταλλάσουμε ευχές και φοράμε το μεγαλύτερο χαμόγελο μας.
Αυτό λοιπόν ελπίζω για το 2016. Κάθε νύχτα να ‘ναι σαν κι αυτή που θα ‘ρθει σε λίγες ημέρες. Χρόνια ΚΑΛΑ!





Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών: Καλή Χρονιά, Καλή Λευτεριά:

Κάθε τέλος μίας χρονιάς αποτελεί έναν προσωπικό απολογισμό, φαντάζομαι και συλλογικό. Άλλωστε έτσι πρέπει σε πολιτικά όντα. Και βεβαίως κάθε αρχή ενός νέου έτους αποτελεί ένα ξεκίνημα για, συν Θεώ, μεγάλες, όπως αρμόζει σε ανθρώπινες υπάρξεις, πράξεις.  
Πράξεις που να είναι αντίστοιχες με αυτές που προσδοκά να υλοποιήσει κάθε άνθρωπος που νοιάζεται και αγαπά τη ζωή, που αγαπά δηλαδή τους συνανθρώπους του και μάχεται για κάτι ανώτερο και σπουδαίο. Πράξεις που να είναι αντίθετες με αυτές που έκανε και ντρέπεται, βλάπτοντας, συκοφαντώντας, δυσφημίζοντας, ακόμη και κολακεύοντας, όπως έλεγε ο Διογένης αναφέροντας ως το μεγαλύτερο κακό.
"Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω. Αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας", γράφει ο Σεφέρης το 1969, μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, την εποχή εκείνη.
Και συνεχίζει γράφοντας  την σκοτεινή εκείνη περίοδο, αναφερόμενος όμως στο σήμερα: "Μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας .... Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν πάρα πολύ για ορισμένους ανθρώπους....Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό".
Ζούμε σε δύσκολες εποχές, δύσκολες στιγμές. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, ο χώρος μας, ο τόπος μας, δεν  αναγνωρίζεται, δεν αναπαύομαι, από όσα βλέπω και αισθάνομαι. Φασισμός παντού.  Ζω στον τόπο μου, νοσταλγώντας τον τόπο μου.
Κράτος διαλυμένο, χρεοκοπημένο δουλικό σε κάθε είδους  δανειστές και απαιτήσεις, Παιδεία με εθνομηδενιστές, αρνητές και  ψευτοκαθηγητές,  Υγεία και Πρόνοια  που καταρρέουν, Αγροτικός κόσμος που καταστρέφεται, νέοι και μεγαλύτεροι που φεύγουν, διανοούμενοι που σιωπούν για την τραγωδία του λαού μας, ψευτοπολιτικοί που διορίζονται βάσει (οικογενειακής ή άλλης ) επετηρίδας, απατεώνες που παριστάνουν τους σπουδαίους......  
Όπως γράφει ο  Διονύσιος Σολωμός στον απομνημονευματογράφο του Κολοκοτρώνη Γ. Τερτσέτη : "Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθιές ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις"
Βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο, οικονομικό, κοινωνικό. πνευματικό, αξιακό.  Όπως καταλήγει ο Σεφέρης στο μήνυμά του  :"είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή".

Εύχομαι, Καλή Χρονιά, Καλή Λευτεριά, από κάθε είδους δεσμά,  αγωνιζόμενος για  μία αναγέννηση,  κοινωνική και εθνική, ακολουθώντας τα λόγια του Σολωμού: "Μόνον όταν οι αφορμές της διαφθοράς εξολοθρευθούν πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μία ηθική αναγέννηση. Τότε, το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στην ηθική, όταν θριαμβεύσει η δικαιοσύνη, όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη, παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από πραγματική παιδεία και από μόρφωση όχι σχολαστική".





Τατιάνα Σταθακάρου, βρεφονηπιοκόμος, blogger (είμαι παιδαγωγός): Απλοί όμορφοι άνθρωποι

Άλλος ένας χρόνος που πέρασε και μας έκανε δυνατότερους. Φιλία, όμορφες στιγμές, υγεία ,πολύ έρωτα, πολλά παιδικά χαμόγελα, λίγη τρέλα και πολλή πολλή πολλή αγάπη είναι η δική μου συμβουλή για το 2016.Να προσπαθήσουμε να γίνουμε όμορφα καλοσυνάτοι. όμορφα ευγενικοί. όμορφα αστείοι. Όμορφα έξυπνοι. Απλοί όμορφοι άνθρωποι. Για ένα όμορφο 2016.Καλή χρόνια



Ηλίας Βερβαινιώτης , Πολιτικός Μηχανικός: Ζούμε στο παράδεισο του πλανήτη

 



Ας στείλουμε το 2015 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ας υποδεχτούμε 2016 με προσμονή και αναμονή για τα όμορφα! Γιατί ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς! Υγεία για όλους, ανθρωπιά και φιλότιμο λέξη που υπάρχει μόνο στην ελληνική γλώσσα! Ζούμε στο παράδεισο του πλανήτη, με τα πελάγη την ηπειρωτική Ελλάδα και με τόση ομορφιά συγκεντρωμένη! Μην τους αφήσουμε να μας της χαλάνε, αρκετά μας ζόρισαν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου