Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Απολαύστε από την μικρή οθόνη το τανγκό των Χριστουγέννων

Μια ελληνική κινηματoγραφική ταινία που κατά την γνώμη μου είναι από τις ποιοτικότερες την τελευταία δεκαετία είναι το Τανγκό των Χριστουγέννων. Όσοι δεν την έχετε απολαύσει έχετε την δυνατότητα να το πράξετε απόψε καθώς στις 22:00 προβάλλεται από την τηλεόραση του Alpha.


Η αγάπη ντύνεται στα χακί, στη συγκινητική ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη.

Περίοδος Δικτατορίας, δεκαετία του 1970. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν στο στρατόπεδο Βάτη του Έβρου και οι φαντάροι, μαζί με τους αξιωματικούς, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ο υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης, όμως, έχει πολλά περισσότερα στο μυαλό του. Πίσω από το σκληρό και αυστηρό προσωπείο του, μια ανομολόγητη επιθυμία τού καίει τα σωθικά: να ζητήσει σε χορό τη Ζωή, σύζυγο του απρόσιτου Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

Αν αυτός ο χορός πρόκειται να είναι η μοναδική του ευκαιρία να την αγγίξει και να την κρατήσει στα χέρια του, θα πρέπει τουλάχιστον να έχει μια κάποια χορευτική δεξιότητα. Δεν ξέρει όμως να χορεύει, οπότε θα ζητήσει τη συμβολή ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, με μόρφωση και καλλιέργεια σπάνια για τα δεδομένα τού στρατοπέδου. 

Ο Λαζάρου είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Ωστόσο, τα μαθήματα χορού θα βγάλουν στην επιφάνεια περισσότερα από όσα ο φόβος και τα κλειδωμένα μυστικά προσπαθούν να συγκρατήσουν, αλλάζοντας ριζικά τη ζωή όλων…


Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη και με την υπογραφή του ιδίου στο σενάριο της ταινίας, το «Τανγκό των Χριστουγέννων» είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες -καλλιτεχνικά, όσο και εμπορικά- του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό.




ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής 2011
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Σενάριο: Γιάννης Ξανθούλης
Ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Θάνος Χρόνης, Βαγγέλης Ρωμνιός, Φοίβος Κοντογιάννης
Διάρκεια: 94 λεπτά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου