Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2018



Σε λίγες ημέρες το 2018 θα είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα παραδώσει την σκυτάλη στο 2019. Μια χρονιά με έντονα τα αρνητικά χρώματα από μεγάλες απώλειες, τεράστιες 
καταστροφές και εγκλήματα. 

Επιμέλεια: Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ο Τζίμης και ο Μάνος έφυγαν όπως η Ρίκα και η Τζέσσυ, ενώ δεν θα γελάσουμε ξανά με τα αστεία του Χάρρυ Κλυν. Το ελληνικό μπάσκετ "φτωχότερο" αφού ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα βλέπει από ψηλά τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Στον ουρανό είναι η ψυχή και το πνεύμα του πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Στην γη ο Μίκης Θεοδωράκης εμψυχώνει τους Έλληνες και τους φωνάζει με όλη του την δύναμη πως η Μακεδονία μας είναι μία στον κόσμο και είναι ελληνική παρά τις προσπάθειες του Τσίπρα και του Ζάεφ να την βαφτίσουν με σκοπιανικά γράμματα... Οι φωτιές στο Μάτι συγκλόνισαν όλο τον κόσμο αφού 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί βυθίζοντας στο πένθος όλη τη χώρα. Οι λέξεις στέκουν λίγες να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.  Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας πέθανε για την ελληνική σημαία στη Βόρεια Ήπειρο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η νεαρή φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη βίωσε φρικτό θάνατο στα χέρια δυο συνομηλίκων της, οι οποίοι πέταξαν το άψυχο κορμί της σε παραλία στην Ρόδο.
Ωστόσο οι Έλληνες πρωταθλητές μας, μας έκαναν ξανά υπερήφανους ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και υψώνοντας την γαλανόλευκη στο πιο ψηλό ιστό. Ακολουθεί η ανασκόπηση της χρονιάς. 




2 Ιανουαρίου 2018
O «Ολλανδός» του ΟΦΗ «έφυγε»

Ο θρύλος του ΟΦΗ, της Κρήτης και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ευγένιος Γκέραρντ, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 77 ετών στο Ηράκλειο.
Ο Γκέραρντ βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ από το 1985 μέχρι το 2000 και συνέδεσε το όνομά του με τις πιο "χρυσές σελίδες" στην ιστορία του κρητικού συλλόγου. Δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που διεκδικούσε υψηλές θέσεις στη βαθμολογία και τίτλους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987, επικρατώντας στα πέναλτι με 3-1 του Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή.



13 Ιανουαρίου 2018

Ο «Τζιμακος» τραγουδάει από ψηλά για τους «Νεοέλληνες»


Ο καλλιτεχνικός -και όχι μόνο- θρήνησαν την απώλεια του  διάσημου καλλιτέχνη και τραγουδοποιού Τζίμη Πανούση.

Άφησε εποχή με την σάτιρα του αλλά κυρίως με το καυστικό του χιούμορ.




17 Ιανουαρίου

Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου με καταιγισμό πυρών


Με δεκαπέντε σφαίρες γάζωσαν στις 17 Ιανουαρίου δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από την εταιρεία του στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν πάνω του ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και στη συνέχεια διέφυγαν.





4 Φεβρουαρίου 2018

Συγκλονιστικός ο Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του για το Μακεδονικό


Φανερά συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό στις 4 Φεβρουαρίου. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες χιλιάδες που έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού στο Σύνταγμα, μίλησε, όπως είπε, με λόγια σταράτα, έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Σκόπια.
«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» ανάφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα.
«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό» είπε, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης,ξεσηκώνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν «Μίκη, αλλάζεις την Ιστορία».

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό» 
«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».
«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος.
Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.


27 Φεβρουαρίου 2018

Υπουργοί με επιδότηση…ενοικίου



Μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν έγινε γνωστό πως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου λάμβανε επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ τον μήνα και μόλις λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός εξανάγκασε την κυρία Αντωνοπούλου σε παραίτηση, και ο σύζυγός της και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε τη δική του παραίτηση.

«Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω» 

Σε δήλωσή της, η Ράνια Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να προσβάλει τον ελληνικό λαό και ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες επιστροφής των 23.000 ευρώ που έλαβε ως επιδότηση ενοικίου για δύο χρόνια.
Η υπουργός επικαλείται το νόμο 4336/2015 που, όπως λέει, «δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα», και βάσει αυτού, «αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις. Διευκρινίζω», συνεχίζει, «ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν».

«Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια. Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση. Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου», υποστηρίζει.


1 Μαρτίου 2018

Και ο Κουβέλης έγινε υπουργός
Οι παραπάνω εξελίξεις με τους "φτωχούς υπουργούς" προκάλεσαν ανασχηματισμό στον οποίο μάλιστα υπήρξε και μια έκπληξη.

Και ποια ήταν αυτή;

 Η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη και μάλιστα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.







Οι Τούρκοι συνέλαβαν 2 Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο

Η περιπέτεια του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη άρχισε την 1η Μαρτίου και έληξε 167 ημέρες μετά…


Σε περιπολία ρουτίνας στην οριογραμμή δασικής περιοχής, συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος. Επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες και όπως φαίνεται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους.




11 Μαρτίου 2018

Με πιστόλι εισέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο της Τούμπας


Το γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία της «εισβολής» του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια αγώνα με το πιστόλι του σε περίοπτη θέση.


Ο κ. Σαββίδης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο αφότου ο διαιτητής, κατόπιν υπόδειξη επόπτη, ακύρωσε γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.






14 Μαρτίου 2018



Παγκόσμια συγκίνηση για τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ


Ρηξικέλευθες επιστημονικές θεωρίες, ένα απαράμιλλο ψυχικό σθένος και μια συνεχής αναζήτηση της γνώσης. Αυτή είναι η κληρονομιά του Στίβεν Χόκινγκ.
Σχεδόν 55 χρόνια μετά την πρόβλεψη των γιατρών ότι του έμεναν μόλις δύο χρόνια ζωής, ο διασημότερος σύγχρονος αστροφυσικός έσβησε ήσυχα στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ.
Έχοντας εν τω μεταξύ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το σύμπαν.
Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, σε ηλικία 76 ετών.



12 Απριλίου Απριλίου 2018

Τραγωδία στο Αιγαίο - Η Πολεμική Αεροπορία και η Ελλάδα βυθίστηκαν στην θλίψη από την απώλεια του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου 




Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 γράφτηκε μαύρη σελίδα για την ελληνική αεροπορία καθώς το  μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ,, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού  Γεώργιου Μπαλταδώρου. 

Στην θλίψη βυθίστηκε όλη η χώρα.





24 Απριλίου 


Η 22χρονη φοιτήτρια που γέννησε και πέταξε το μωρό της από μπαλκόνι στην Ν. Σμύρνη



Σοκ και ανατριχίλα  προκάλεσαν στο πανελλήνιο οι  αποκαλύψεις για την 22χρονη φοιτήτρια η οποία γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στη Νέα Σμύρνη, το μωρό της και έπειτα άνοιξε την μπαλκονόπορτα και το πέταξε από τον δεύτερο όροφο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, επί της οδού Πριγκιποννήσων 5, αφήνοντάς το να πεθάνει αβοήθητο από το κρύο και την ασιτία!






16 Μαΐου 



Παραίτηση-βόμβα Σακελλαρίου από την προεδρία του ΣτΕ



Σε μια θεαματική κίνηση, ύστερα από 42 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στη Δικαιοσύνη, παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ. 

Συγκινησιακά φορτισμένη η ανακοίνωσή του, ενώ κάποιοι «διαβάζουν» σκέψεις του για πολιτική καριέρα. Ο ίδιος πάντως έστειλε το μήνυμα: «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».





21 Μαΐου 



 Χάρρυ Κλυνν: Ο Αριστοφάνης της Μεταπολίτευσης "έφυγε" αφήνοντας τεράστιο πολιτισμικό έργο




Ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπημένου του γιου, του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη.






10 Ιουνίου

Το μπάσκετ θρηνεί τον Παύλο Γιαννακόπουλο


Μύθος ως παράγοντας, υγιής φίλαθλος ως την τελευταία στιγμή ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό. 
Επί προεδρίας του η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού διέπρεψε στην γηραιά ήπειρο.











17 Ιουνίου



Η συμφωνία των Πρεσπών ή αλλιώς το «ξεπούλημα» του ονόματος της Μακεδονίας



Στην μαρίνα των Ψαράδων  των Πρεσπών υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τον Ζάεφ και τον Ντριμιτόφ.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου υπογράφηκε η συμφωνία και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν όρθιοι και με θερμά χειροκροτήματα.

Η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.


1 Ιουλίου

Η Τζέσυ Παπουτσή "έφυγε" από κοντά μας


Το απόγευμα της 1ης Ιουλίου πέθανε η ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή. 


Η αγαπημένη ηθοποιός, είχε όγκο στο κεφάλι και για 62 μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". 

Πάντα θα θυμόμαστε το χαμόγελο της και την δυναμική προσωπικότητας που καθρεφτιζόταν πάνω στην σκηνή.






15 Ιουλίου 




Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Σοκ και ανείπωτη θλίψη για τον χαμό του γελαστού παιδιού


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 χρόνων. Ξαφνικά. Κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ. 

Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Η είδηση του θανάτου του Σωκράτης Κόκκαλης, του νεότερου σόκαρε το πανελλήνιο.






Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο η Γαλλία


Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και αρκετή δόση τύχης για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.




22 Ιουλίου


Πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής της 22ης Ιουλίου. 


Ο Μάνος Ελευθερίου συνέβαλε στην γιγάντωση του ελληνικού Πολιτισμού. 











23 Ιουλίου

Βιβλική καταστροφή σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Κινέτα 





100 νεκροί! 100 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι. Η πιο τραγική ημέρα κατά πολλούς για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια... Είναι από τις φορές που τα λόγια και οι λέξεις δεν μπορούν να σκιαγραφήσουν την καταστροφή.


7 Αυγούστου



Η ζωή χωρίς την Ρίκα…


«Όλα θα πάνε καλά. Γιατί στο τέλος, ανεξαρτήτως έκβασης, επεμβαίνει η ζωή και όλα πάνε καλά», είχε πει η Ρίκα Βαγιάννη σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της. Εδώ και μήνες, όμως, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και αυτό ήταν γνωστό σε μία χούφτα ανθρώπων. Η  Ρίκα δεν επιθυμούσε να πουλήσει την ασθένεια, με την οποία πάλεψε αθόρυβα εδώ και χρόνια, αφήνοντας τελικά πίσω, στην καρδιά του καλοκαιριού που τόσο λάτρευε, τον σύζυγό και μοναχογιό της. Έφυγε από κοντά μας στις 7 Αυγούστου.


8 Αυγούστου

Τεντόγλου : Από το παρκούρ στην κορυφή της Ευρώπης


Ο  Μίλτος Τεντόγλου, το βράδυ της 8ης Αυγούστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο αφού «πέταξε» στα 8.25 μέτρα.
Γεννημένος το 1998, ο αθλητής του ΓΕ Γραβενών, σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του σε επίπεδο ανδρών και αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.


9 Αυγούστου 


 Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη-Κυριακοπούλου


Στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.
Για την ιστορία η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρώτη θέση περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη 2η με άλμα στα 4.80μ. σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα.



11 Αυγούστου 


Χρυσή η Βούλα Παπαχρήστου


Η Βούλα Παπαχρήστου, κατέκτησε την πρώτη θέση στο τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.
Η πρώτη προσπάθεια της Ελληνίδα αθλήτρια ήταν άκυρη, ωστόσο, συνέχισε εντυπωσιακά αφού στο δεύτερο άλμα της, το χρυσό -όπως αποδείχτηκε, προσγειώθηκε στα 14.60μ. ισοφαρίζοντας την καλύτερη της επίδοση για φέτος και κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση.
Αμέσως μετά το άλμα της, η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε τον ουρανό και στη συνέχεια έδειξε τη μαύρη γραμμή που έχουν στις φόρμες του οι αθλητές στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική.




12 Αυγούστου

Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η συνεχόμενη φορά ο Πετρούνιας 



Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά, το χρυσό μετάλλιο των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκόβη, συγκεντρώνοντας 15,466 βαθμούς (με συντελεστή δυσκολίας 6,30) και πήρε το χρυσό μετάλλιο.




14 Αυγούστου

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι γύρισαν στην Ελλάδα ανήμερα της Παναγίας









18 Αυγούστου


Νατάσσα Βαρελά: Το χαμογελαστό κορίτσι της δημοσιογραφίας στην γειτονιά των αγγέλων



Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 33 ετών άφησε η Νατάσα Βαρελά, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της, τους φίλους της, αλλά και όλο το δημοσιογραφικό χώρο.










21 Αυγούστου



Το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη: Φτάσαμε στον προορισμό μας



Ιστορική χαρακτήρισε στο διάγγελμά του από την Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας την «απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει το τιμόνι της χώρας σε νέους καπετάνιους πριν 3,5 χρόνια». «Περάσαμε από πολλά κύματα για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.  «Τα μνημόνια της λιτότητας και της ύφεσης επιτέλους τελείωσαν. Αφήσαμε πίσω μας τις συμπληγάδες. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή».

Έχοντας φόντο το λιμάνι της Ιθάκης ο πρωθυπουργός, στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, υποστήριξε ότι η Ελλάδα γίνεται κανονική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς άλλους εκβιασμούς και χωρίς άλλες θυσίες.

4 Σεπτεμβρίου



Παγκόσμια η Άννα Κορακάκη


Η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχισμένη:
«Έχω μείνει άφωνη. 

Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Κέρδισα αυτόν τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISSF, ακόμα αγωνιζόμουν στην κατηγορία των νεάνιδων». 





30 Σεπτεμβρίου

Πύρρειο "ναι" στο δημοψήφισμα των Σκοπίων


Νίκησε η αποχή



Περισσότεροι από 1,8 εκατ. Σκοπιανοί κλήθηκαν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα επικυρώσουν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τελικά προσήλθαν 602,077 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 34.76%








23 Οκτωβρίου 

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου




Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή όταν οι εισαγγελείς αποκάλυψαν τον δρόμο του χρήματος, πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια για να φθάσουν οι Αρχές στα ίδια συμπεράσματα και να οδηγήσουν άλλον έναν πρώην υπουργό Άμυνας στη φυλακή, τον Γιάννο Παπαντωνίου, μαζί τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.
«Τα ίχνη που αφήνει το μαύρο χρήμα δεν κρύβονται και όποιος τα ακολουθήσει μπορεί να βρει απαντήσεις», λένε οι δικαστές που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα, και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου. 
Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα.

 Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται ότι διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών.




28 Οκτωβρίου



Νεκρός από πυρρά Αλβανών αστυνομικώμ ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας επειδή δεν παρέδωσε την ελληνική σημαία 


Θρήνος στους Βουλιαριάτες της Βορείου Ηπείρου, για τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή από δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.
Κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών Αλβανικών Δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε.
Ο ίδιος φέρεται να ήταν "στοχοποιημένος" από τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία. 


3 Νοεμβρίου 



Στο φως οι «κούροι της Αταλάντης»


Τέσσερα επιτύμβια αρχαϊκά αγάλματα σε φυσικό μέγεθος, οι «κούροι της Αταλάντης» ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, από τα μέσα Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερις κορμοί πώρινων αγαλμάτων φυσικού μεγέθους και ένα τμήμα τριεδρικής βάσης αγάλματος.





28 Νοεμβρίου



Αποτρόπαιο έγκλημα στη Ρόδο: Σκότωσαν και έριξαν στα βράχια φοιτήτρια


Εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην εξιχνίαση του εγκλήματος στην Ρόδο εκεί όπου η 21χρονη φοιτήτρια  Ελένη Τοπαλούδη άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι αποτρόπαιες πράξεις των δύο κατηγορουμένων δεν εξαντλούνται στο χτύπημα στο κεφάλι της Ελένης με ηλεκτρικό σίδερο, αλλά και στις πράξεις τους πριν και μετά από το έγκλημα Υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι κακοποιήθηκε βάναυσα, ενώ αφού οι κατηγορούμενοι πέταξαν την άτυχη Ελένη στα βράχια της παραλίας Φώκιας, επέστρεψαν στο εξοχικό στη Λίνδο για να εξαφανίσουν τα τεκμήρια.



17 Δεκεμβρίου 



Βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ

Με βόμβα μεγάλης ισχύος χτύπησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας  17 Δεκεμβρίου το κτίριο του  ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

10 κιλά  εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι δράστες με αποτέλεσμα  να σημειωθούν τεράστιες υλικές ζημιές, ενώ ακόμη και στον προκλήθηκαν ρωγμές… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου