Σάββατο 18 Απριλίου 2020

21 ηθοποιοί στέλνουν μήνυμα για την πιο ξεχωριστή Ανάσταση


Οι ηθοποιοί που στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα είναι οι: Αμαλία Αρσένη, Βασίλης Γιακούμαρος, Χρήστος Ευθυμίου, Αρετή Ζαχαριάδου, Παντελής Καναράκης,  Κατερίνα Καρατζοπούλου, Αλέξης Καρδάρας, Γεράσιμος Μιχέλης, Ηρώ Μουκίου,  Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννα Παπαγεωργίου,
Κώστας Παπαγεωργίου, Κωστής Σαββιδάκης, Ηλέκτρα Σαρρή, Νίκη Σερέτη, Σωτήρης Σκάντζικας, Φώτης Σπύρος, Νίκος Ασημάκης, Έλενα Μιχαλάκη, Σοφία Φωτεινάκη, Άντα Πουράνη.
(Δείτε επίσης: Ευχές για την πιο ξεχωριστή Ανάσταση από 48 προσωπικότητες)



Αμαλία Αρσένη: 



Εύχομαι η φετινή δύσκολη Ανάσταση που βιώνουμε να προκαλέσει εσωτερική ανάταση και ανασύσταση σε όσα θεωρούσαμε δεδομένα και  ασήμαντα. Να δώσουμε την πρέπουσα αξία και σημασία σε όσους αγαπάμε και σε όσα μας περιβάλουν, στη φύση,  στα ζώα, στον ήλιο. Να κατανοήσουμε την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής. Και πώς είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας που μόνο με αλληλοσεβασμό και εκτίμηση μπορεί να επεκταθεί στο χρόνο. Εύχομαι αγάπη, υπομονή και ατέρμονη πίστη στον Άνθρωπο

Βασίλης Γιακούμαρος: 

Όταν μου ζήτησε ο Λευτέρης να στείλω μια ευχή δεν ήξερα τι να γράψω.
Ίσως επειδή φέτος το Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που εγώ θυμάμαι...
Ίσως επειδή το μόνο που ευχόμαστε όλοι, είναι να τελειώσει όλο αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα...
Ίσως πάλι επειδή θέλουμε να το ξεχάσουμε πολύ γρήγορα...
Το σίγουρο πάντως είναι πως,
Ενωθήκαμε!
Αναθεωρήσαμε!
Αναλάβαμε τις ευθύνες μας!
Κάναμε την αυτοκριτική μας!
Εκτιμήσαμε τα έως τώρα δεδομένα!
Περάσαμε πολύτιμο χρόνο με τους εαυτούς μας!
Στο τέλος θα τα καταφέρουμε!!!
Η ευχή μου λοιπόν είναι,
Υγεία και να μην ξεχνάμε στιγμή όλα αυτά για τα οποία αποδείξαμε πως είμαστε ικανοί!!



Χρήστος Ευθυμίου:



Η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αυτό είναι μια διαπίστωση πολύ σημαντική και άκρως αισιόδοξη!








Αρετή Ζαχαριάδου:



Φέτος το Πάσχα εύχομαι να αποκτήσουν οι λέξεις που από συνήθεια λέμε από μικρά παιδιά , νόημα και αξία. Η Ανάστασης του Κυρίου, θέλει να μας δείξει ότι κι εμείς μπορούμε να Αναστηθούμε, να ελευθερωθούμε απ' ό,τι μας σκλαβώνει, να απαλλαγούμε από πάθη και να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας!!! Αν έχουμε θέληση και πίστη όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε!!! Εύχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου Καλό Πάσχα, γεμάτο ανθρωπιά , αγάπη και υγεία!!! Και για να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου.... ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, οικογενειακά και μοναδικά!!!









Παντελής Καναράκης:


Μεγαλώσαμε με τη φράση πάνω απ όλα η υγεία. Τώρα το νοιωθουμε όλοι έντονα.

Θα περάσει. Ας περάσει όσο ανώδυνα γίνεται. Να χαμογελάτε.

Και μέσα στο σπίτι και έξω το χαμόγελο είναι ίδιο, κρατήστε το!










Κατερίνα Καρατζοπούλου:


Εύχομαι το Πνεύμα της Αναστάσεως να φωτίσει τις ψυχές όλων μας με αγάπη και μέσα από το " μάθημα " που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά !

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα λοιπόν .
Ας ελπίσουμε η άνοιξη να ανθίσει ουσιαστικά στη ζωή μας ...





Αλέξης Καρδαρας:


Δεν είμαι άνθρωπος των ταξιδιών, τα βαριέμαι, τα αποφεύγω.


Αλλά με όλα αυτά που ζούμε, το μόνο που σκέφτομαι απ’ το πρωί ως το βράδυ είναι πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω. Καλή μας Ανάσταση!















Γεράσιμος Μιχέλης:


Με υπομονή και πίστη πορευόμαστε για την Ανάσταση του Χριστού και την δική μας .Πίστη πως η ζωή είναι σημαντική και ισχυρότερη από τον θάνατο.Πορεία προς την Ανάσταση  λοιπόν.


Προς το ριζικά νέο! Κατάργηση παντός είδους θανάτου!


Ωστόσο η ζωή μας είναι σύντομη όσο κι ένα όνειρο. Ας ευχηθούμε να αντέξουμε τον πόνο του καιρού,  στον σταυρό του ο καθένας μας.


Να κλέψουμε μέσα από τον πόνο το να υπομένω και να ευχαριστώ όπως στα ευχάριστα , έτσι και στα δύσκολα.Τότε θα αποκτήσει νόημα η σταύρωσή μας και θα ρθει λυτρωτικά η Ανάσταση που ευχόμαστε.



Ηρώ Μουκίου:

Για το φετινό Πάσχα η ευχή μου είναι να βγούμε νικητές από αυτή την πρωτοφανή κρίση, χωρίς άλλες απώλειες. ΄

Να μην ξεχάσουμε να παραμείνουμε αλληλέγγυοι και με ομοψυχία.

Η ανάσταση να έρθει από μέσα μας και να μας χαλυβδώσει.

Ο υλισμός να περιοριστεί για να ανασάνει και το περιβάλλον.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο πόσο μάλλον η υγεία μας! Καλό Πάσχα !!!








Αλεξάνδρα Ούστα:



Χρόνια πολλά, με υγεία, ψυχραιμία και ελευθερία για το μέλλον κι επειδή τίποτα όπως φάνηκε και φαίνεται, δεν είναι δεδομένο, να προσέχουμε για να τα έχουμε και να μένουμε σπίτι για όσο χρειάζεται..!














Γιάννα Παπαγεωργίου:



"Καλή Ανάσταση σε όλους!
Αυτό το Πάσχα ερχόμαστε πιο κοντά στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εύχομαι να αφουγκραστουμε τον εαυτό μας και να δούμε την αλήθεια μας! Όποια κι αν είναι!"












Κώστας Παπαγεωργίου:

Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει σε όλο τον κόσμο  το χαρμόσυνο μήνυμα  ότι θα λήξει κάποια στιγμή η καραντίνα γιατί έχουμε γίνει σαν.. καντίνα... Εντάξει προσέχουμε πολύ τις οδηγίες των επιστημόνων. Μένουμε σπίτι  και σουβλιζουμε από το.. ίντερνετ... Έχω κάνει downloading ένα αρνί και ένα κοκορέτσι για το καλό...Α τύπωσα και σε 3d εκτυπωτή και ένα κοντοσούβλι... Καλό Πάσχα !!Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει σε όλο τον κόσμο  το χαρμόσυνο μήνυμα  ότι θα λήξει κάποια στιγμή η καραντίνα γιατί έχουμε γίνει σαν.. καντίνα... Εντάξει προσέχουμε πολύ τις οδηγίες των επιστημόνων. Μένουμε σπίτι  και σουβλιζουμε από το.. ίντερνετ... Έχω κάνει downloading ένα αρνί και ένα κοκορέτσι για το καλό...Α τύπωσα και σε 3d εκτυπωτή και ένα κοντοσούβλι... Καλό Πάσχα!!



Κωστής Σαββιδάκης:


Εύχομαι αυτό το Πάσχα να καταφέρουμε να δούμε ξεκάθαρα την ουσία των πραγμάτων, και να καταλάβουμε ότι... τίποτα δεν είναι δεδομένο! Να εκτιμήσουμε τα μικρά καθημερινά πράγματα, όπως... μια βόλτα, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια καλή συντροφιά... Μα,  πάνω από όλα, να εκτιμήσουμε... την υγεία μας, και το ανεκτίμητο δώρο που είναι η ίδια μας η ζωή! Να είμαστε καλά, λοιπόν, υγιείς, και να προσέχουμε αυτούς που αγαπάμε. Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!



Ηλέκτρα Σαρρή:

Εύχομαι,  όταν θα τελειώσει η πανδημία και θα βγούμε στον έξω κόσμο, ελεύθεροι, να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Ξαφνικά στη ζυγαριά μας μια βόλτα στον ήλιο, ένα λουλούδι που ανθίζει, μια βουτιά στη θάλασσα, το αγαπημένο μας τραγούδι στο ραδιόφωνο, ένα ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ,  ένα σπουδαίο ποίημα, μια συνάθροιση με φίλους, ένα καλό αστείο, η ανησυχία των γονιών μας, τα κουλουράκια της γιαγιάς μας, τα παιχνιδίσματα του σκύλου μας, ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα ζεστό, οικείο βλέμμα, θα αποκτήσουν βάρος και αξία τεράστια! Σαν να τα ζούμε όλα πρώτη φορά. Σαν να ήταν όλα ένα θαύμα! Θα κυκλοφορούμε στους δρόμους σα μαγεμένοι και τίποτα όμορφο δε θα είναι για μας πια δεδομένο. Αυτή θα είναι η δική μας Ανάσταση! Θα είναι μια καινούρια συνήθεια που μας χαρίστηκε και όλοι θα παλεύουν να την κρατήσουν μέσα τους για καιρό.


Νίκη Σερέτη:

morfinations_planet
Δεύτε λάβετε φως, Ελευθερία, Αγάπη.

Να μην ξεχνάμε. Είμαι κι εσύ. Είμαστε φτιαγμένοι από υλικό ονείρων και άστρων.
.Υ.Γ.:να προλάβουμε την Ανοιξη εντός μας.

Σας ευχαριστώ













Σωτήρης Σκάντζικας:



Καλό Πάσχα σε όλους μας, με την ευχή τα μαθήματα που παίρνουμε από αυτή την δύσκολη "καραντίνα" που περνάμε, να γίνουν αφορμή για έναν νέο, καλύτερο εαυτό.









Φώτης Σπύρος:



Eύχομαι αυτή η ανάσταση να φέρει ανάταση πνευματική και σωματική για όλους αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του νου και του πνεύματος. Χριστος Ανεστη !








Νίκος Ασημάκης: 



Εύχομαι σε όλους ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ για να περάσουν τα δύσκολα αναίμακτα. Μαζί με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ να έρθει ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους του τομείς!!!








Έλενα Μιχαλάκη: 


Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε Όλους και για Όλους ! Ας ξαναγεννηθούμε όλοι παρά την δύσκολο περίοδο που διανύουμε ! Είναι Ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας Επιθυμίες και να δώσουμε χώρο στα Όνειρα μας!!Ο Χριστός Αναστήθηκε άρα μπορούμε και εμείς!!Αρκεί να το πιστέψουμε!!!Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα θέλω της Ψυχής μας. Ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τη Φωνή
που κρύβεται βαθιά μέσα μας και μας μιλά πιο δυνατά μέσα στην κατάνυξη των ημερών!Η Καραντίνα τελικά μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να ισορροπήσουμε με τον εαυτό
μας στον άπλετο χρόνο που μας δόθηκε!Ευχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όσουν νοσούν!!Ας κοιτάξουμε το παρόν με
θετική σκέψη και αισιοδοξία και ας χαμογελάσουμε στη ζωή! Στην Ανάσταση και την Ανάταση της Ψυχής μας ας προσευχηθούμε με
Πίστη ,Ελπίδα και Όνειρα..θα το ξαναπώ..Μόνο όταν Ονειρευτείς κάτι μπορείς να το Πετύχεις!!


Σοφία Φωτεινάκη: 




Η Ανάσταση φέτος είναι διαφορετική και ίσως αρκετά ουσιαστική για όλους μας! Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία όλοι μας θα βγούμε αλλαγμένοι. Σίγουρα πιο εσωτερικοί και με πνευματική γαλήνη ελπίζω όλη αυτή η "παύση" να είναι γαλήνια και ελπιδοφόρα!!! Μένουμε σπίτι και γινόμαστε μια γροθιά για ένα καλύτερο αύριο!!! Η αγάπη μας δίνει δύναμη και υπομονή!!





Άντα Πουράνη:

«Είναι σήμερα του Αγίου Κρισπιανού:
Όποιος ζήσει σήμερα και γυρίσει στην πατρίδα,
Αυτός θα ξεφαντώνει
Τη μέρα του Αγίου Κρισπιανού.
Όποιος ζήσει και γεράσει,
Θα κάνει στη γειτονιά τραπέζι,
Και θα λέει: 'Αύριο είναι του Αγίου Κρισπιανού'.
Θα σηκώνει το μανίκι και θα δείχνει τις λαβωματιές.
Και θα λέει: ‘Εδώ λαβώθηκα του Αγίου Κρισπιανού'.
Οι γέροι  λησμονούν: όλα τα ξεχνούν,
Αλλά αυτός όλο και πιότερο θα θυμάται
Τα σημερινά του ανδραγαθήματα.»

William Shakespeare, Ερρίκος Ε', Πράξη IV, Σκηνή III

Κάθε εποχή έχει τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της. Αυτό ζούμε και τώρα: απλά άλλον ένα σκόπελο. Με υπευθυνότητα και υπομονή σύντομα όλα αυτά δε θα είναι πάρα μια ανάμνηση. Καλές γιορτές σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου