Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Δέκα δημοσιογράφοι στέλνουν μήνυμα για την πιο ξεχωριστή Ανάσταση


Οι δημοσιογράφοι που στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα είναι οι: Νίκος Ασλανίδης, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Ρένια Τσιτσιμπίκου, Αναστασία Τσιβγούλη, Χριστίνα Πολίτη, Ελένη Καμπάκη, Χριστίνα Γκίρμπα, Μάνια Αλιβιζάτου, Αφροδίτη Πρέβεζα, Όλγα Σμαγάδου, Κυριάκος Παπουλίδης.
(Δείτε επίσης: Ευχές για την πιο ξεχωριστή Ανάσταση από 48 προσωπικότητες)




Νίκος Ασλανίδης:


Εύχομαι αυτή η περιπέτεια να μας προβληματίσει όλους και να μας κάνει  πιο ευαίσθητους,   με αλληλεγγύη και περισσότερη ανθρωπιά... Καλή Ανάσταση















Ζέτα Θεοδωρακοπούλου: 


Πρωτόγνωρο το φετινό Πάσχα, όπου βιώνουμε καταστάσεις πέρα από κάθε κανονικότητα και λογική! Με τον πλανήτη να έχει καθηλωθεί και τα κρούσματα και νεκρούς από τον κορονοϊό να πληθαίνουν συνεχώς, μια μπορεί να είναι η ευχή: Μακάρι η Ανάσταση να σημάνει και τη λύτρωση απ΄αυτόν τον Γολγοθά που ζούμε και έχει επηρεάσει δυσβάσταχτα τις ζωές όλων μας. Και αν η ευχή "υγεία" είναι αυτονόητη -αυτήν την περίοδο όπου τίποτα δεν είναι αυτονόητο, δεν ξέρουμε αν αύριο θα είμαστε σπίτι ή στο νοσοκομείο- είναι και η μοναδική ευχή που έχει λογική. Ανάσταση απ΄τις σκοτεινές μέρες του ιού που μας χτύπησε και Ανάσταση ηθική και ψυχολογική για να παλέψουμε με ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.



Ρένια Τσιτσιμπίκου:

Νιώθω ότι φέτος για πρώτη φορά, συλλογικά, κάθε ευχή που αποδίδουμε σε συγγενείς και φίλους για "χρόνια πολλά" "με υγεία", αποκτά άλλη βαρύτητα, μάλλον αποκτά την πραγματική της διάσταση, πηγάζει απ' τα βάθη της ψυχής μας και φέρει την ειλικρίνεια του λόγου μας.

 Είθε να βγούμε δυνατοί και όλοι παρόντες και παρούσες απ' αυτή την δοκιμασία, είθε να κατανοήσουμε ότι το "μέγεθος" μας στην φύση είναι μικρό και να επιστρέψουμε στην ταπεινότητα, είθε να μάθουμε να αντικρίζουμε την κάθε μέρα με την ξεχωριστή της αξία, γιατί κανείς δεν μας βεβαιώνει πλέον ότι θα είμαστε ελεύθεροι να την απολαμβάνουμε ή να την χαραμίζουμε όπως πριν. Καλή Ανάσταση.






Αναστασία Τσιβγούλη:

Αυτό το Πάσχα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε όλοι είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να έρθουμε σε αληθινή επαφή με τον Άνθρωπο που είναι μέσα μας και με τον Συνάνθρωπο δίπλα μας.
Τώρα που καταλάβαμε με τον πιο σκληρό τρόπο πως αν δεν είναι καλά ο διπλανός μας δεν μπορούμε ούτε εμείς να είμαστε καλά ήρθε η στιγμή της αληθινής κατάνυξης και ταπεινότητας .Η στιγμή της αλήθειας για τη ζωή .Ας μην το προσπεράσουμε αυτό κι ας μην το ξεχνάμε κι εγκλωβιστούμε πάλι στο εγώ μας όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες.Αυτή είναι η ευχή μου κι η προσευχή μου κάθε μέρα αυτές τις Άγιες μέρες .



Χριστίνα Πολίτη - Καλή Ανάσταση



Ελένη Καμπάκη:


Αυτές οι ημέρες είναι... διαφορετικές.

Ο κορονοιός μας δοκιμάζει..σωματικά αλλά και ψυχικά.Δοκιμάζει αντοχές ,σωματικές και ψυχικές ,δοκιμάζει  σχέσεις,δοκιμάζει αξίες. "Προστατέψτε"την ψυχούλα σας ..Καλό Πάσχα σε όλους μας με υγεία!!!



Χριστίνα Γκίρμπα:




Κι αυτή την Ανάσταση , όσο διαφορετική κι αν είναι , ας αφήσουμε έστω και νοητά το Άγιο Φως να μας διαπεράσει κι ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη για κάθε μας συνάνθρωπο .


Η υγεία μας αποτελεί το μεγαλύτερο αγαθό.


 Νοιαζόμαστε για εμάς , νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο . Χρόνια πολλά σε όλους








Μάνια Αλιβιζάτου:

Εύχομαι αυτό το Πάσχα να μείνουμε μέσα για να περάσουμε όλοι ένα καλοκαίρι έξω...

 Να είμαστε όλοι, ο καθένας με τους ανθρώπους που αγαπά στο πλευρό του την επόμενη μέρα!
Υγεία, αγάπη και σεβασμό










Αφροδίτη Πρέβεζα:

Το Πάσχα προσωπικά το έχω συνδέσει στο μυαλό μου με μια μοναδική ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι χρειαζόμαστε αυτή την ελπίδα! Εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς να συνεχίσουμε να προχωράμε ενωμένοι και να μοιράζουμε απλόχερα την αγάπη μας... κρατώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις  Εύχομαι καλό Πάσχα και χρόνια πολλά!



Όλγα Σμαγάδου:

Εύχομαι υγεία, ευτυχία και χαρά σε όλο το κόσμο.

Ελπίζω μετά από όλο αυτό  να βγούμε πιο δυνατοί και φυσικά να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα μας.Ίσως όλο αυτό που έγινε  με τον κορονοϊο να μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά και να εκτιμήσουμε ότι μέχρι στιγμής θεωρούσαμε δεδομένο.











Κυριάκος Παπουλίδης:


Ακόμη και στη δύσκολη αυτή περίοδο, το μήνυμα του Πάσχα παραμένει αμετάβλητο. Ο θάνατος του Ιησού αποτελεί το τέλειο παράδειγμα της ανιδιοτελούς αγάπης.

Όποια κι αν είναι η Πίστη μας, το Πάσχα είναι η γιορτή της αναγέννησης και της ελπίδας.

Η ελπίδα φέρνει νόημα και σκοπό και μας γεμίζει με δύναμη και θάρρος.

Είναι εξαιρετικό το πώς μια μικροσκοπική λάμψη φωτός στο πιο σκοτεινό δάσος, μας φέρνει την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος. Όπου και αν βρίσκεστε, σας στέλνω όλη την αγάπη μου, για ένα υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου