Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

«Μένουμε Σπίτι»: Οι Πρόσκοποι και η εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ δημιουργούν επιτραπέζια και παζλ για παιδιά


Αυτές τις ώρες που πρέπει να «μείνουμε σπίτι», οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, και η εταιρεία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games), η μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής και κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στα παιδιά αλλά και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η πρώτη από μία σειρά ενεργειών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι Πρόσκοποι, με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στο κομμάτι αυτό, εμπλούτισαν το υλικό του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Σώσε το δάσος». Μέρος των εσόδων του θα διατεθεί από την εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games), για να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Προσκοπική Κίνηση στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας Δημοτικού σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Σώσε το Δάσος», αποτελεί μία πρωτότυπη και έξυπνη παραλλαγή του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού Φιδάκι, εμπλουτισμένο με οικολογικό περιεχόμενο, με την ευγενική επιμέλεια από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την ενασχόληση με το παιχνίδι, όσο και με τις συνοδευτικές κάρτες που εσωκλείονται στη συσκευασία και εξηγούν με απλά λόγια την σημασία των ελληνικών δασών, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.


Παράλληλα, γιορτάζοντας τα 110 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, οι δημιουργήθηκε ένα συλλεκτικό παζλ με στιγμές στη φύση, προάγοντας τον εθελοντισμό και διατηρώντας ακόμα δυνατό το συναίσθημα για γρήγορη επιστροφή σ αυτή όταν ξεπεραστεί η Πανδημία. Το παζλ αποτελείται από 204 κομμάτια και έχει τυπωθεί μόνο σε 110 τεμάχια

Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!

Προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και ενήλικες να περάσουν δημιουργικά και αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, με τίτλο: «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»:


Η στρατηγική συνεργασία με τη εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games) έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εταιριών που στηρίζουν έμπρακτα το έργο των Προσκόπων, πιστεύοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου