Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αίσχος! Ζητούν την σύλληψη του Βαξεβάνη





Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της λίστας τον αναζητούν ως κοινό εγκληματία

Για τους 2059 μεγαλοκαταθέτες ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα, για τους υπόλοιπους όχι...Welcome to Greece


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωράκοπουλου

Από πότε η δημοσιογραφική αποκάλυψη θεωρείτε ποινικό αδίκημα; Από πότε η «παραβίαση προσωπικών δεδομένων»  περιορίζεται σε 2059 ονόματα και καθημερινά δεν ισχύει για χιλιάδες δανειολήπτες. Επική ειρωνεία σήμερα κιόλας μάθαμε ότι η αστυνομία και οι οικονομικές διωκτικές υπηρεσίες θα κάνουν χρήση των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων χρηστών του facebook για να διαπιστώσουν τυχόν φορολογικές παραβάσεις. Αυτό δεν είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων;ε;
Και ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί κανένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ποτέ στις εισπρακτικές εταιρίες, ποιοι μεγάλοι κύριοι κρύβονται πίσω από αυτές που μας βιάζουν τη ζωή σε καθημερινή βάση για τα λίγα χιλιάδες ευρώ που χρωστάμε;
Ωστόσο για να επανέλθουμε στην τρέχουσα επικαιρότητα την τελευταία ώρα καταζητούμενος είναι ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος «τόλμησε» και δημοσίευσε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Καταζητούμενος λοιπόν ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη μεγατόνων, αλήθεια όμως τι θέλετε να δημοσιεύουμε και να γράφουμε; Πείτε μας επιτέλους!
Εν τω μεταξύ τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα της λίστας, μια σιγή που τελικά αποδεικνύεται ύποπτη...από την εξέλιξη και τη διάσταση που φαίνεται να παίρνει το θέμα.
Τραγική φιγούρα στο όλο σκηνικό σίγουρα αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τον οποίον άδειασαν τα γεγονότα αλλά και οι παλιοί του ισχυροί φίλοι.
Ένταλμα σύλληψης για τον Βαξεβάνη
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η αστυνομία γνωστοποιεί ότι καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού HOTDOC, στο οποίο δημοσιεύονται τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος μέσα από το koutipandoras.gr

Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.
Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια


Στο twitter

O ίδιος ο δημοσιογράφος απαντά στους φίλους του στο twitter πως «βράδυ δεν καταζητούν εγκληματίες αναζητούν εμένα. Είναι έξω από το σπίτι, το γραφείο του Hot Doc και σε φιλικά σπίτια. Διαβάστε και το θέμα εδώ










Ακούστε και τις πρώτες του δηλώσεις


«Καταλήγουν να συλλάβουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφία», είπε στους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ σε εξέλιξη ήταν οι έρευνες της αστυνομίας για σύλληψή του μετά από εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα που δημοσιοποίησε το περιοδικό HOT DOC.
«Αυτοί κρύβουν τη λίστα για τρία χρόνια, εγώ την έβγαλα και πρέπει να τιμωρηθώ», ανέφερε, «αισθάνομαι ότι έχω απέναντι μου την εξουσία, η οποία είναι βρώμικη εξουσία στη χώρα, λειτουργεί σαν μαφία».

«Γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί η δημοσιογραφία», τόνισε ο εκδότης του περιοδικού.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου