Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

To 6ο ART4MORE ’12 άνοιξε τις πύλες του (φωτογραφίες και βίντεο)

Πιστή σε ότι πρεσβεύει η ΕΔΡΑ διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Art for More, το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη ψυχική υγεία.
Βήμα δίνεται στους νέους καλλιτέχνες  ώστε αυτοί να αποτυπώσουν με το δικό τους τρόπο αυτά που νιώθουν και να τα μοιραστούν με το κοινό. Το Πινάκιο βρέθηκε στην Πειραιώς 123 όπου λαμβάνει χώρα το 6ο κατά σειρά Art for More.

Πρόκεται για το φεστιβάλ που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνάδει με την πόλη και τη δυναμική της, καλώντας τους επισκέπτες να λάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία ευαισθητοποίησης που αυτό προτείνει. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια νέα θεματική, η οποία συγκεντρώνει σύγχρονα διεθνή έργα από το χώρο των εικαστικών, της μουσικής, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου, του χορού, των νέων μέσων και του design.
Το φετινό φεστιβάλ προσεγγίζει καλλιτεχνικά και επιστημονικά τις σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προσβασιμότητα νέων ομάδων κοινού στον πολιτισμό.

Η ταυτότητα του
Το 6ο ART4MORE ’12 διατηρεί το χαρακτήρα μιας εκδήλωσης σύγχρονης τέχνης για το «τυπικό» φιλότεχνο κοινό, ευελπιστεί ωστόσο να διανοίξει νέους τρόπους προσέγγισης του πολιτισμού από νέες ομάδες κοινού και να προσελκύσει άτομα με προβλήματα όρασης ή άλλες ευπαθείς ομάδες, μέσω ειδικού σχεδιασμού.
Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν στη συνοδεία ατόμων με προβλήματα όρασης, χάρις στην ευγενική υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Μπορούν να ξεναγήσουν άτομα με προβλήματα όρασης ή επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της έκθεσης με κλειστά τα μάτια. Ο χώρος, ωστόσο, δε διαθέτει ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE πραγματοποιείται σε συνάρτηση με το MatchBook Project της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», που αφορά τη συνεργασία τυπικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες ΑμεΑ. Στόχος του The MatchBook Project είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση ευπαθών ομάδων στις εμπειρίες και τις ευκαιρίες της πολιτιστικής ζωής και η δημιουργία ενός προτύπου περιβάλλοντος για «προσβάσιμες» σε ΑμεΑ πολιτιστικές δράσεις.

Οι άνθρωποι του  ART4MORE

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι ο άνθρωπος που για ακόμη μια χρονιά έδωσε πνοή στο ART4MORE. Υποστηρικτές της σε αυτή την προσπάθεια η Πρόεδρος της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑΣ κα. Μαίρη Κερασόγλου, αλλά και ο επιστημονικά υπεύθυνος του φορέα κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.


Τις δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνικό Μάρκετινγκ και Διοργάνωση Συναυλίας ανέλαβε η Αριστέα Γκούτσιου, ενώ συνέβαλε και ο Υπ. Κοινωνικού Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος - Μέλος Δ.Σ., Τμήμα Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ 

                     ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) ART4MORE Μαριτίνα... από Pinakio

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Art for More... από Pinakio
Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Art for More... από Pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου