Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η USΑ today έχει ορίσει τα Σκόπια ως…Μακεδονία

Την ημέρα που ο υπουργός εξωτερικών της χώρας και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης βρέθηκε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας,  και πριν αναφερθεί στο θέμα του ονόματος με τον κ. Γκρούεφσκι, η παγκόσμια έκδοση της εφημερίδας USΑ today φαίνεται πως είχε βρει την λύση… καθώς τα Σκόπια τα ονομάτιζε «MACEDONIA». Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο τις έστειλε στο Πινάκιο αναγνώστης μας...«Δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις», είπε ο Γκρούεφσκι στον Βενιζέλο!!!

Ο  κ. Βενιζέλος ζήτησε μια πιο δημιουργική στάση από τα Σκόπια, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Γκρούεφσκι του είπε πως πρέπει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά και ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και δεν εκφράζει οποιουδήποτε είδους αλυτρωτισμό.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πάντως, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι διαπίστωσε αυξημένη ετοιμότητα από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για εντατικοποίηση των συνομιλιών για το όνομα, καθώς έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι το κλειδί για την ένταξή τους στην Ε.Ε.
Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την έρευνα που είχε κάνει το Πινάκιο μέσω της οποίας φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διαχειριστεί στο έπακρο τα διπλωματικά της όπλα στο θέμα των Σκοπίων… Ο δρόμος των Σκοπίων για την ΕΕ περνά από την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου