Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις που μετέδωσε η Νάντια Αλεξίου το 2017

Νάντια Αλεξίου, Nantiareport.gr:

Το 2017 που σε λίγες ημέρες θα είναι.. "πέρυσι" ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους Αστυνομικούς Συντάκτες καθώς είχε απώλειες ανθρώπινων ζωών, άγρια εγκλήματα, σφόδρα τροχαία και ακραία καιρικά φαινόμενα..


Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση για το Nantiareport.gr στην ανασκόπηση της θεματολογίας του Αστυνομικού Δελτίου για το 2017, ήταν ΚΥΑ http://www.nantiareport.gr/κυα-για-την-άρση-του-απορρήτου-και-τη-δη/ που εδωσε άρση ωστε να αποχαρακτηριστούν 2.110 φάκελοι ατομικών φρονημάτων, που επί δεκαετίες φυλάσσονται στα αρχεία υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης), καθώς σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος.


Η είδηση που δημοσιεύτηκε στο Nantiareport.gr, το 2017 και προκάλεσε προβληματισμό είναι θεματολογία αναφορικά με Τρομοκρατια .

14χρονια από την εξάρθρωση της 17Ν και τρομοκρατικές Οργανώσεις "αναδύονται" και πραγματοποιούν δολοφονικά χτυπήματα ενώ νέα πρόσωπα απασχολούν το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο.
Ήταν η τρομοκρατική επίθεση (25/05) http://www.nantiareport.gr/eksarcheia-ekriksi-sto-ochima-tou-louka-papadimou-anafora-gia-dyo-travmaties-foto/ με παγιδευμένο τρομοδεμα στον πρώην πρωθυπουργό και τέως Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο, μέσα στο θωρακισμένο όχημα της συνοδείας του, ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Η επιθεση, ανέδειξε τα κενά στην ασφάλεια (ολων των πολιτών) και αποκάλυψε την ευκολία που δρουν οι τρομοκράτες. Η σύλληψη (28/10) http://www.nantiareport.gr/synelifthi-29achronos-gia-apostoli-tromodematon-metaksy-ton-stochon-kai-o-t-prothypourgos-loukas-papadimos/ του 29άχρονου αποστολέα του τρομοπακέτου λίγους μήνες, δεν επιφέρει αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας καθώς στις αρχες Νοεμβρίου (09/11), ο "φαρμακοχερης" της 17Ν, ο "Λουκάς" της Οργάνωσης, κατάδικος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε 48αωρη άδεια από το ΣΚΚ Κορυδαλλού http://www.nantiareport.gr/perimenan-ton-koufontina-stin-eksodo-tou-apo-ton-korydallo-anamesa-tous-kai-o-gios-tou-ptv-foto/ ενώ στις αρχές του χρόνου (05/01) ειχε προηγηθεί η σύλληψη της καταζητούμενης επικηρυγμένη για τρομοκρατία μέλος του ΕΑ Πολας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου http://www.nantiareport.gr/sinelifthi-katazitoumeni-pola-roupa/

Στις θλιβερές ειδήσεις όπως καταγράφονται στο Nantiareport.gr, για το 2017, ήταν το φονικό τροχαίο στο Ύπατο Θήβας, το μεσημέρι της 26ηςΦεβρουαρίου. Όπως καταγράφεται στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίαςhttp://www.nantiareport.gr/ipato-thivon-katagegrammeno-stis-kameres-diachirisis-kikloforias-foniko-distichima-tous-tesseris-nekrous-stin-ethniki-odo/ , ο Γιώργος Βακάκης, γιος του Απόστολου Βακάκη, οδηγός της κόκκινης Porsche με συνοδηγό τον Ανδρέας Γεωργακόπουλο, έχασε τον έλεγχο του πολυτελούς οχήματος όταν το πίσω ελαστικό χιονιού, λιώνει στην ταχύτητα που είχε αναπτύξει στο Εθνικό οδικό δίκτυο, εκτρέπεται της πορείας του στο ύψος του Υπάτου Θηβας, και προσκρούει σε σταθμευμένο όχημα- Hoda Civic έξω από τις τουαλέτες στο πάρκινγκ της εθνικής οδού. Μεσα στο πολυμορφικό αυτοκίνητο η 33άχρονη Αποστολία Παπαδοπούλου Πατμάνογλου, με τον 3χρονο γιο της Παύλο χάνουν ακαριαία τις ζωές τους. Μοναδικός επιζών ο σύζυγός πατέρας και οδηγός του οχήματος Υπάτιος Πατμάνογλου http://www.nantiareport.gr/ipato-thivon-o-gios-tou-aftokratora-ton-pechnidion-sto-thanatiforo-trocheo-distichima-tous-tesseris-nekrous/.


Ήταν η τελευταία ημέρα για το σχολικό έτος- 9 Ιουνίου 2017- http://www.nantiareport.gr/menidi-volida-oplou-travmatise-thanasima-10achrono-kata-ti-diarkeia-scholikis-giortis-sto-proavlio/ ο Μάριος, μαθητής της Ε Ταξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου, έπεφτε νεκρός από "αδέσποτη" βολίδα πυροβόλου όπλου σε γλέντι Ρομά, μέσα στο προαύλιο κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής. Ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών δεν ταυροποιήθηκε ούτε το όπλο που βλήθηκε η φονική βολίδα.


Στα γεγονότα ωστόσο που προκάλεσαν έντονη πικρία ήταν η αναγγελία θάνατου (27/06), της παρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη http://www.nantiareport.gr/nekri-sto-spiti-tis-entopise-o-pateras-tis-ti-dimosiografo-nana-karagianni/ , η οποία αντιμετώπιζε για 9χρονια, την ανορεξία, και κατέληξε από παθολογικά αίτια μέσα στο διαμέρισμά της, στην Κυψέλη.
Κάθε χρονιά που περνάει στη ζωή ενός επαγγελματία δημοσιογράφου Ρεπόρτερ έχει ένταση δύσκολες στιγμές, καταστάσεις έντονες, βιωματικές εμπειρίες "σε πρώτο πλάνο" χωρις -ωστόσο- να είναι οι πρωταγωνιστές.. Όπως για όλους τους ανθρώπους κάποια από τα γεγονότα της επικαιρότητας σε "αγγίζουν" τις περισσότερες φορές- για τους Αστυνομικούς Συντάκτες- δυσάρεστα ωστόσο υπάρχουν και κάποιες μικρές ευχάριστες επιρροές που είναι τόσο σπάνιες .. που γίνονται θέμα στην ειδησεογραφία.


(...) Η πιο αισιόδοξη είδηση για το 2017, έρχεται συμπερασματικά σε αποτίμηση μια σκληρή βιωματική εμπειρία για τον 50άχρονο επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. «Με είχαν δεμένο σαν τον σκυλί, δεν περίμενα ότι θα σωθώ» ανέφερε ο επιχειρηματίας, οταν έπειτα απο 186ημέρες, (02/10) ομηρείας σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, συνελήφθησαν οι δράστες και απελευθερώθηκε. http://www.nantiareport.gr/rethymno-pos-graftike-pio-chrysi-selida-stin-istoria-tis-elas-stin-kriti/ Σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου των Αστυνομικών που συμμετείχαν στην ασφαλη απελευθέρωση του ομήρου, η οικογένεια του επιχειρηματία προχώρησε σε δωρεά προς την τοπική ΕΛΑΣ. Η έκβαση της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ έρχεται να ενισχύσει σε όλους το αίσθημα της ασφάλειας που μέλη Πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολιτες της.
Αξιζει να σημειώνει οτι στην Ελλαδα σε ποσοστό 98% οσες περιορίσεις απαγωγής έχουν διαπραχθεί, έχουν εξιχνιάσει και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Για το 2018 ως Δημοσιογράφος θα ήθελα να είναι η χρονιά της ενημέρωσης "..για ότι συμβαίνει, όταν συμβαίνει.. όπως ακριβώς συμβαίνει".. όπως ακριβώς οι ειδήσεις στο Nantiareport.gr
Ειδήσεις από δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ και δεν αναπαράγουν σε copy paste "βολικές" αναρτήσεις.. Επαγγελματίες που να αμείβονται για τη δουλεια τους σε συνθήκες εργασίας που να τους επιτρέπει να καλύπτουν τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο και χώρο.. Μια χρόνια που -αν και ουτοπικό- οι ειδήσεις να μας επιτρέπουν εστω να αισιοδοξούμε..

Υγεία και τύχη για τη νέα χρονιά, όλα τα άλλα θα γίνουν όπως πρέπει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου