Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις που μετέδωσε η Νίκη Μπάκουλη το 2017



Ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που μετάδωσες το 2017;
Στην καταστροφική Τετάρτη της Μάνδρας, όλοι μιλούσαν για ύψος νερού. Δεν καταλάβαινα τι εννοούν. Πήρα τηλέφωνο τον μετεωρολόγο Κωνσταντίνο Λαγούβαρδο και μου εξήγησε πως αυτό που έγινε ήταν να πέφτουν 100 τόνοι νερού, ανά στρέμμα, για 3 ώρες.

http://news247.gr/eidiseis/reportaz/lagoyvardos-epesan-100-tonoi-nerou-se-ena-stremma-se-3-wres.4940853.html

Δεν συνηθίζω να αισθάνομαι χαρούμενη ή υπερήφανη για θέματα που κάνω. Αυτό που έκανα για τη Μάνδρα -ως χρονολόγιο, με τους κατοίκους να αφηγούνται ιστορίες, αλλά και ρεπορτάζ- είναι μια από τις εξαιρέσεις.
http://longreads.news247.gr/mandra

Ποια η πιο λυπητερή;
Πήρα και τον Καθηγητή Γεωλογίας, Δημήτρη Παπανικολάου για να εξηγήσει πως “είχαμε δει πως θα γίνει ό,τι έγινε στη Μάνδρα”. Όταν εξήγησε το “γιατί” με έπιασε κατάθλιψη.


Επίσης αισθάνθηκα να “μαγκώνει” η καρδιά μου, όπως αναζητούσα στοιχεία για τη Liga Terezin, πρωτάθλημα που διεξαγόταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο το 3ο Reich πλάσαρε ως "πόλη λουτρών" και στην πραγματικότητα  στοίχισε τη ζωή 33.000 ανθρώπων.

http://www.sport24.gr/Columns/longform/otan-oi-nazi-xrhsimopoihsan-to-podosfairo.4936254.html

Ποια η πιο χαρούμενη;
Συνηθίζω να συνδυάζω την τρέλα που έχω (να ψάχνω, να βρίσκω, να γράφω) με ένα θετικό μήνυμα. Δηλαδή, στις έρευνες που είχα την ευκαιρία να κάνω φέτος στο Sport24.gr και το news247.gr αν προσέξεις, πάντα καταλήγουν κάπου θετικά ή τουλάχιστον κρύβουν ένα θετικό μήνυμα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να μοιράζω τρόμο και θλίψη και όπως δεν θα ήθελα να διαβάζω καταθλιπτικές αναφορές, προσπαθώ να τις αποφύγω. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να καταγράφουμε αυτό που γίνεται (ό,τι γίνεται) και να αναζητούμε μια λύση -ακόμα και αν φαινομενικά δεν υπάρχει. 
Δες κάποια παραδείγματα

http://www.sport24.gr/Columns/longform/sthn-italia-oi-kratoumenoi-swzoyn-ta-paidia-toys-me-to-podosfairo.4999210.html

http://www.sport24.gr/Columns/longform/o-kurgios-vrhke-to-skopo-ths-zwhs-toy.4886006.html


Το 2018 θα ήθελες ευχάριστες ειδήσεις; 
Το 2018 θα ήθελα να υπάρχει υγεία για όλους -ξέρω το ουτοπικό του πράγματος, αλλά αν μπορούσα να κάνω μια ευχή, θα ήταν αυτή. Θα ήθελα λιγότερο πόνο και επίσης, θα ήθελα να δω περισσότερους δημοσιογράφους να αφήνουν στην άκρη το click και να βάζουν ψυχή σε αυτό που κάνουν, όπως προσπαθούν να δώσουν -υπαρκτή- ελπίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου