Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Γνωρίστε την ιστορία του ανήλικου πρόσφυγα Χασάν

Ο Χασάν είναι μόλις 16 χρονών και είναι από τη Συρία, πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε η Οδύσσεια του. Έφυγε από την εμπόλεμη ζώνη, από την χώρα του, περπάτησε έως την Τουρκία και εμπιστεύτηκε τα χρήματα του και τις ελπίδες του σε έναν Τούρκο δουλέμπορο ο οποίος τον στοίβαξε με άλλους σε μια τρύπια βάρκα τάζοντας του τη γη της επαγγελίας όπου η ζωή του θα έμπαινε πάλι σε ρυθμούς και τα όνειρα του θα είχαν πεδίο δράσης.
Όμως στην τρύπια φουσκωτή βάρκα, μεσοπέλαγα, μιλώντας με συμπατριώτες του κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Η γη είχε χαθεί από τα πόδια του πριν καν πιάσει στεριά.  Εκεί στην Μυτιλήνη όπου αποβιβάστηκε  έμεινε ένα μήνα και από τότε θέλει να μείνει στην Ελλάδα «Είναι καλύτερα τώρα. Είναι εντάξει. Πηγαίνω σχολείο και θέλω να γίνω δάσκαλος. Θα προσπαθήσω να πάω πίσω στην Τουρκία για να δω την οικογένειά μου και να τους πω να έρθουν όλοι εδώ», λέει συνεχώς στους ανθρώπους που το φροντίζουν.
Μετά την τρικυμία της ζωής που πέρασε ο Χασάν τώρα αρχίζει και βρίσκει το βηματισμό του. Είναι ένας από τους ανήλικους πρόσφυγες που φροντίζει η Ένωση Μαζί για το Παιδί σε συνεργασία με άλλους φορείς.
Σε αυτή τη δράση μπορείτε και εσείς να συμβάλετε με ένα κλικ. Πώς γίνεται αυτό; Ψηφίστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.   http://globalsustain.org/el/story/23288

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου