Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις που μετέδωσε η Γεωργία Σκιτζή το 2017


Το 2017 ήταν μια χρονιά με δυνατές ειδήσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο στο εγχώριο και το διεθνές γίγνεσθαι. Συνεχίστηκαν και φέτος τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ κ.ά. και κάθε φορά η είδηση αυτή μας κάνει να «παγώνουμε» και να καταλαβαίνουμε ότι μια στιγμή αλλάζει τα πάντα!
Από τις στενάχωρες ειδήσεις που μετέδωσα ξεχωρίζω τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και την αδυναμία των αρχών να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των πληγέντων.  Είναι αυτό που σας λέω, αυτό που με τρομάζει όσο μεγαλώνω είναι ότι στη ζωή έρχονται τα πάνω – κάτω τόσο στιγμιαία, όσο ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Οι κάτοικοι στη Μάνδρα κοιμήθηκαν κανονικά και οι «τυχεροί» ξύπνησαν πνιγμένοι στις λάσπες, γιατί υπήρχαν και συνάνθρωποί μας που δεν ξύπνησαν ποτέ!
Άκρως ενδιαφέρουσα είδηση που χρήζει πολλαπλών αναλύσεων, θεωρώ την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ και αυτό γιατί πρόκειται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που από τις αποφάσεις που θα λάβει, θα αλλάξουν πολλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Η αναγνώριση για παράδειγμα της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ (προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ) προκάλεσε ήδη «ανάφλεξη» στην περιοχή.
Για ευχάριστες ειδήσεις, κυρίως αυτές τις αντλούμε από τον επιστημονικό τομέα. Για παράδειγμα το 2017 επιστήμονες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την αιμορροφιλία Β χρησιμοποιώντας γενετική θεραπεία.
Προφανώς και το 2018 θα ήθελα ευχάριστες ειδήσεις αλλά επειδή οι ειδήσεις ως επί το πλείστον έχουν αρνητικό πρόσημο,  για να είμαι πιο ακριβής θα επιθυμούσα να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Για να είμαστε και ρεαλιστές!
Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες σας από Καρδιάς.


Η Γεωργία Σκιτζή είναι ραδιοφωνική παραγωγός στα Παραπολιτικά 90,1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου